156

Анонимен

преди 5 години

"Но у нас дори за инженери се предлагат заплати от 1000 лв., които са по-ниски от румънските за работници."С едно изречение се обобщава картинката. Работодателите гледат да пестят от заплати, вместо да оптимизират производствените си разходи с инвестиции примерно. Що се правят на ушипани тогава.

155

Анонимен

преди 5 години

От 10 години мои приятел работи в Белград като инженер. Заплатат му е над 2 500 лв. Цените са двоино по ниски. Цигарите и храната които са наи голямото перо в семеиният бюджет са троино по ниски. .Същата длъжност в БГ заплащането е 1 500 лв. Заплатата в Сърбия след воина унищожена икономика и въпреки това са по добре заплатени от нас. Трябва да ни светне лампи4ката 4е нещо не е наред в мутроландия.

154

Анонимен

преди 5 години

До СигурноДобре дошъл, партиен ***! Закъсня. Статията е от снощи.

153

инженер

преди 5 години

ами щото са такива заплатите си седя в къщи 10 година като се пооправят свирнете може и да помислим за работа

152

Анонимен

преди 5 години

Но у нас дори за инженери се предлагат заплати от 1000 лв., които са по-ниски от румънските за работници.Това казва всичко....

151

Тони

преди 5 години

Преди да дойде Бойко да досъсипе държавата, Румъния беше значително по-изостанала от България. 10 години жестока корупция и пуробаджанащина доведоха до там да са значително пред нас. Без коментар....

150

Анонимен

преди 5 години

Жал ми е за хората, които са смачкани до такава степен, че да обясняват как 1000, 1500 лева им стигали. За кое по-точно ви стигат?

149

смях

преди 5 години

Спокойно, Баце довечера ще излезе с Домусчиев по новините и ще ви обяснят, че работа има колкото искаш, но българите са мързеливи и Домуса не може да си намери работници да му работят за по 500 евро заплати, но пък дава на футболистите си по 50 хиляди евро на месец за да се хвали колко пъти станал шампион и да има по 10 човека охрана, да си купува яхти и жена му да ходи на шопинг до Париж и да вечеря за по 2 хиляди евро.

148

Анонимен

преди 5 години

както е тръгнало даже в Сърбия ще тръгнем на гурбет....Важното е да не стигнем до там че да трябва да ходим в Сомалия на гурбет.

147

Анонимен

преди 5 години

На фона на масовата безработица в Северна България, дори и на минималните 800 лева ще ходят българите до Румъния.

146

Анонимен

преди 5 години

до 147Така е , но говорихме за нормален живот без лукс , но и без лишения.Иначе българските пенсионери са пример как се справят и с по 250 лева пенсии на месец.Стоят на студено, спят с шапки и ръкавици. Хранят се с попари и гледат как чуждите пенсионери налазват курортите от май месец още и не се спират да ходят по почивки и екскурзии.

145

Анонимен

преди 5 години

156, на теория говорим тука :) Че то всичко може, ама въпросът е нужно ли е.То и без ток пак ще живееш, ама какво от това.

144

Гoшу

преди 5 години

До 149Еееееее, баси...Кой може да изяде цял хляб с кофичка кисело млеко? :) Егати рекордьора. Аз хляб не съм ял сигурно от 5 години. Щом сте толкова бедни, купете си месо по-добре, по-евтино е. Взимаш едно кило кайма, 6 яйца и си правиш руло Стефани. Ще го ядеш цяла седмица и ще ти е по-евтино от 1 хляб на ден и кисело млеко :) Лесно се смята - хляба 1лв + кисело млеко 1лв = 2 лв на ден. 7 дни х 2лв = 14лв. Сметни сега 1 кило кайма + 6 яйца да видиш колко са

143

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 139ТОва че си бил в мизерни условия, не означава, че аз искам или ще съм в мизерни условия.

142

журналята,

преди 5 години

хубаво тия матряли, ама що не идете при Боко с тия данни, да го питате за мнение? Да го видим кой ще му е виновен и кво ще пелтечи!

141

Анонимен

преди 5 години

както е тръгнало даже в Сърбия ще тръгнем на гурбет....

140

Анонимен

преди 5 години

че тя Румъния винаги е била преди нас -само по бай Тошове време накрая свали гарда. То и тук щеше да стане като там, само че събитията изпревариха Големия срив като в Румъния и полша.

139

Анонимен

преди 5 години

и това дъно стигнахме- да им бачкаме на румънците, д а се преселваме като през турското робство.

138

Анонимен

преди 5 години

Ромите на Запад си и бачкат, да ти кажа. Да, не са шефове в банки, но си бачкат стабилно. Вярно, някои висят на социала, ама далеч, далеч не са всички.

137

Анонимен

преди 5 години

То човек може да живее и с един хляб и кофичка кисело мляко на ден, ама какъв живот е това.