85

привет от Германия

преди 5 години

Абе кажете нещо и за руските градове , те къде се намират в класацията ?!Или руските градове въобще не попадат в класацията между 140-те града ?!

84

Щерю

преди 5 години

Аз пък що си мислех, че Столипиново ще е 1...

83

Махмурлук

преди 5 години

Уфф, първо прочетох Варна ... ...

82

Наивници

преди 5 години

Тези класации не са направени за обикновените хора. Това са класации от последните 30 години когато след рухването на комунизма, олигарсите по света съвсем се разпасаха. Хубавото на Виена е да си откраднал 100-на милиона долара от държавата си, изпрал си парите си през някоя офшорка и си дошъл във Виена да започнеш нов живот. Както в Барселона има беднюги, ама любовницата на Тиквата живее в луксозна къща и си гледа кефа за сметка на българските пенсионери, които имат по два зъба в устата си.

81

Българин

преди 5 години

"79-ра" Ко туй?

80

Анонимен

преди 5 години

Това на снимката е булевард Ла Рамбла в Барселона.В София има само разкопани улици и мръсотия.Също и е пълно със селяни.

79

Анонимен

преди 5 години

Протести след 1989 година в България няма, ако не броим платените протести, които се организираха през 1989-1991 години, през 1996-1997 години и през 2013 година. Платеният протест не е протест, а форма на преврат. Защо в България няма протести е ясно - след 1989 година мафията ликвидира всички форми на организираност в България, за да не може хората да попречат на последвали грабеж, който продължава и сега. Няма протести, ако няма кой да ги организира. В България хората са наплашени от мутрите. Още повече че в момента те управляват и цялата Държава е тяхна.

78

Анонимен

преди 5 години

Най-добро за живеене е много относително понятие. Ако питаме българопитеците, ще са на съвсем друго мнение.

77

Анонимен

преди 5 години

Господи Боже, да слагаш в "класацията" град, където се води все още война и да се "кефиш", че е на последно място!!! И ТО ПО ВАША ВИНА!!! МИЛИ БОЖЕ, КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ц-и-н-и-ч-е-н и ли-це-ме-рен!!! А това, че ние сме по-близо до Сирийската столица, тоест, до края на стълбицата, отколкото до началото...........страна, която се "хвали" (хи-хи-хи), че от 10 години е в еуропския зоопарк.............това ЗА КАКВО ВИ ГОВОРИ?????

76

Анонимен

преди 5 години

Виена да, но мелбърн??? Мелбърн е ужасен град

75

До 79

преди 5 години

Ти ако искаш се сравнявай с Дака или Лагос, аз ще се сравнявам с Париж и Виена.

74

Анонимен

преди 5 години

До До 75Боже, докъде стигнахме, да се сравняваме с Париж......

73

До 75

преди 5 години

Май не си ходила по света. Виж в центъра на Париж къде спят по улиците и после пак ми пише, че София е ориент.

72

До 75

преди 5 години

Класацията е за градове, а не за столици.В изследването са включени 140 града,София е на 79-то място през 2018.Никога и никъде по света гражданското самосъзнание (културата, възпитанието, манталитета,...) не е определяло поведението на хората. Винаги поведението на хората се определя от контрола на държавата за спазването на правилата. Досега светът не познава друг вариант. Само в България се говори за простотия, като причина от чешмите да не тече мед и масло.

71

Ал Пач

преди 5 години

Не напразно комунистите преди 30г.отидоха до живеят във Виена,а не в Берлин,например.

70

Анонимен

преди 5 години

Ако са общо 79 столици ще приема нашето място. Ако са повече не съм съгласна. София си е ориент. Никога няма да е чиста, подредена, с гражданско самосъзнание. Дори по Московска дето е общината има проблеми, какво остава за другата част на София. На Народния сутрин на всяка пейка спи и уринира по един бездомник, вечер хипстърчетата поркат пластасови шишета бира и трева

69

subi

преди 5 години

снимката май е от La Rambla в Барселона

68

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЗлатната среда е понятие, измислено да задоволява бедните хора, като ги кара, да си мисли, че и покрай тях има нещо златно ...

67

Анонимен

преди 5 години

До 63Средата е златна ако си богат чуждестранен инвеститор- работодател, защото данъците са ниски, а регулациите- малко и некой не ги следи. За обикновения човек- не е.

66

Софиянка

преди 5 години

Истината е, че в София става все по-ужасно за живеене. Въздухът става все по-мръсен, *** по улиците- все повече, хората- все повече, мястото- все по-малко. Но не тези неща правят града именно град, а хората, които го населяват. Които за жалост са все по-зли, по-сприхави, по-завистливи и чакащи да те прецакат. Закони- няма. Преди 3 години емигрирах обратно от Англия в София, сега с огромно разочарование ще трябва отново да замина за чужбина.