56

Бонобо

преди 5 години

До Хан КрумИ друг път съм ти писал да не цапаш славното име на Ювиги-хана!В текста си не съм употребил думите "импорт" и "експорт". Обективни читателю, провери сам да видиш, че добичето лъже! На своето ниво ли ме поставяш, че и за мен е проблем да запомня разликата между двете семпли думички?И все пак, браво! Ти си единственият, който е влязал в Уикито да научи какво значи ника ми! Бонобо за това има друго име, да не се бърка със шимпанзе. Това е друг подвид, даже някои го считат за вид. Шимп

55

Боби

преди 5 години

До Анонимен 53За разлика от нашата планета, Марс няма магнитно поле, което да ограничава космическата радиация, а и атмосферата му е с много по-ниска плътност от земната.Получените досега данни от Люлин-МО сочат, че по време на шестмесечния полет до Марс и връщането до Земята след това, астронавтите ще бъдат облъчени с около 60% от общата доза радиация, която биха получили за цялата си кариера(ПП Разбирай целия му живот и това при идеални условия)

54

Боби

преди 5 години

До Анонимен 53ЕХХХ УМНИКОООНа безпилотната станция Марс-Фобос беше монтиран български уред за измерване на моментна и натрупана радиация. За 250 дни докато стигнат орбитата на Марс спътника е натрупал 0,66Sv(Сиверта)МАКСИМАЛНО ДОПУСТИМИ БЕЗОПАСНИ дози приети в България 200mSv за 10 години и/или до 50mSv за една година0,66/250=2,64mSv ОСРЕДНЕНО за ден защото радиацията на орбита на Марс е по-ниска от земно/луннатано дори така Аполо 11 - 8 дни - 0,02112Sv или НАТРУПАНА 21,12 mSv Като минимум

53

Анонимен

преди 5 години

80% от титановите детайли за американските пътнически самолети се произвеждат в Русия. А титана е много труден и скъп за обработка. Руснаците , обаче, няма да спрат да изнасят тези детайли за САЩ, защото надценката им е над 20 пъти от себестойността им. Това е пример за технология. Друг пример за технология е таканареченото "космически такси" - уж всички могат, но само руснаците го имат ;))) Нещата понякога са по - различен цвят, отколкото изглеждат ;)

52

Анонимен

преди 5 години

До БобиБоби, язък че толкова години си ял парите на баща си за да ти осигури диплома. Нищо не си научил щом твърдиш че човек веднага ще умре в космоса заради големите дози радиация.

51

Анонимен

преди 5 години

Айдее, американците останаха без yшанки, матрьошки, валенки, самовари и ватенки. Така им се пада след като ядосаха толкова нагло Путин.

50

Хан Крум

преди 5 години

До Бонобо - *** ти верно си шимпанзе Бонобо. Правиш ли разлика между импорт и експорт?червена, комунистическа кратуна - ***, бетонна тиква.

49

По-далече от Азия

преди 5 години

Не трябва да се вярва на Русия и Китай.Азиатските държави са тоталитарни и несъвместими с европейското мислене!

48

Боби

преди 5 години

До Различни светове ...Полет до Луната не можем(ние като човечество) да направим ти мечтаеш за МАРС(Ако не си ме разбрал да поясня Американци не са ходили на Луната и до сега нямаме технологии за защита от раиацията в космоса няма мърдане от орбитата на земята СООРИ)ПП Аполо апарати са кацали на Луната това е факт, но без екипаж от хора!

47

Различни светове ...

преди 5 години

Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...

46

Боби

преди 5 години

До Анонимен 44"Кремъл до сега не е заявил категорично, че отравянето на Скрипал не е дело на руските тайни служби"Тоест искаш да кажеш че Рснаците като кажат: Ние не сме и не знаем кои го е направил и то на ниво Външен министър и Президент дори не е КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВЛЕНИЕ?Тоест искаш спеиално да кажат:"КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВЯВАМЕ ЧЕ НАШИТЕ СЛУЖБИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО"Каква е разликата с"Ние не сме и не знаем кой го е направил"И двете казани от СЛУЖЕБНО ЛИЦЕ С ВМЕНЕНИ РЕАЛНИ ПЪЛНОМОЩИЯ

45

До Хаха

преди 5 години

Да каже "руснаците не могат" може само човек с тежко увредена мозъчна ***! Руснаците могат всичко, особено ако това е жизненоважно за тях! ***, чувал ли си за Колския сондаж? Амчи те го спряха, да не пробият кълбенцето и изплашат някой овчар в Нова Зеландия! Ако нямат глави за сондите сега, ще си направят - имат суперстомани, имат диаманти дохуя и още, не амбицирай руснака, че ще видиш чудеса, от които ще ти се врътне куфилото! А те лесно се възбуждат и бързо догонват и задминават!

44

Боби

преди 5 години

До Анонимен- тези санкции са въведени по изфабрикуван предлог"Доказателства до сега има ли? Ако имаше щеше да бъде заведено дели в съда нали?- Русия изцяло е унищожила всичките си запаси от химически вещества миналата година.Кооолега хващашсе за сламка - въпросното изказване поне два пъти е било превеждано и то не от специалисти(химици или адвокати)Да РФ унищожиха своите химически оръжия и то под контрола на ОЗХОПП БОВ се ползва ИЗНЕНАДВАЩО МАСИРАНО и МАСОВО - Военна аксиома ако щеш закон

43

Анонимен

преди 5 години

Кремъл до сега не е заявил категорично, че отравянето на Скрипал не е дело на руските тайни служби, а се задоволява първосигнално и чисто рефлексно да отговаря огледално на обвиненията и санкциите на Запада !Така реагира гузен, а не невинен !

42

Бонобо

преди 5 години

До Хан КрумНищо от това, което изброи е обект на внос на американски стоки в Русия. Обикновено дрънчене на куха лейка! Хеле пък стомана! Глупи, нали Трумпи увеличи митото на стомана и алуминий от ЕС! Петрол, газ? Чуваш ли се? Телевизори? Та те в Америка 90% са японски и южнокорейски.Виж, ако Русия спре износа си за САЩ на титан, титанови сплави и детайли за американската авиопромишленост, янките действително ще закъсат! Ако спре да им продава двигатели РД-180, от НАСА ще вият на умряло. Има о

41

Анонимен

преди 5 години

Ама Маша Захарова е готина! Не иска уста на заем. Знае перфектно английски и мандарин (китайския - и писмено!).А нашата Захариева как е с езика? Сакън, не говоря за "оная" му употреба!

40

Анонимен

преди 5 години

До 39Лъжите на Захарова:- тези санкции са въведени по изфабрикуван предлог- Русия изцяло е унищожила всичките си запаси от химически вещества миналата година.PS:- Изфабрикуван предлог се нарича Новичок - Бойно отровно вещество.- Химически вещества не означава БОВ, а по скоро Бояришник!За доказателства питай Захарова !

39

Боби

преди 5 години

До Анонимен"Захарова е световен шампион по лъжи...без тест за допинг !"Дайте линк към последната или поне най-фрапантната лъжа на Госпожа Захарова?ПП Интересно ми е да видим какво ще измъдрят?

38

Анонимен

преди 5 години

Захарова е световен шампион по лъжи...без тест за допинг !

37

Анонимен

преди 5 години

Кремълската Лъжкиня !