43

До 44

преди 5 години

Не, не се слага мантинела или ограда на такъв участък. А как се спират нарушителите много добре се знае по света, но това не става с огради и мантинели, както предлагаш, нито с огромни накзания в закона, както пердлага КАТ и останалите от онези 80%.

42

Партиен член

преди 5 години

Институт по пътна безопасност????Ако тоя институт вършеше някаква работа на такъв участък дето е станало това ПТП щеше да има мантинела която да пази пешеходците. Че тоя с колата е виновен е ясно но това не ми помага като ме удари. За това се поставят мантинели и огради на места където има много пешеходци. За да спират такива индивиди мислещи се за големата работа карайки избушени таралясници. Естествео дрогирани и пияни.

41

Анонимен

преди 5 години

Една задачка за онези 80%:В един район по света шофьорите не правят нарушения и местния катаджия никого не е е глобил или наказал по друг начин, а в друг район по света местния катаджия пише много актове и налага много глоби. Кой от двамата катаджии си е свършил по-добре работата?

40

Анонимен

преди 5 години

Докато мисленете е изкривеното катаджийско мислене - да наказваме, още да наказваме, още ..., още.,.., още..., все по зле ще става, както е през последните десетилетия. В нормалните държави правят нещо съвсем друго - принуждават шофьорите да не правят нарушение и не издигат в култ наказанията, както е в България.

39

До 28

преди 5 години

Хайде помисли преди да предлагаш!Към момента КАТ санкционира за едно на над 100 хиляди нарушения и то обикновено след катастрофа. Ти искаш на този един да му бъде отнета колата, а останалите 100 хиляди да продължат да правят нарушения. Е, нормалните хора искат друго - искат да не се правят нарушения, а това с твоите мерки никога и никъде няма да стане.

38

Анонимен

преди 5 години

Най-голямият проблем пречеш да се спазват правилата по пътищата е КАТ и този Институт за пътна безопасност. В нормалните държави отдавна да са ги премахнали.

37

Анонимен

преди 5 години

В държавата на 3лaтkите и 3лaтkовците Е ТАКА

36

Анонимен

преди 5 години

Към сегашният момент е очевидно, че наказанията по закона за движение по пътищата станаха несъразмерно голями и трябва да се намалят. Това намаление на наказанията ще намали и нарушенията по пътищата. Защо е така, ви го оставям сами да се сетите - не е особено трудно.

35

???

преди 5 години

КАТ цял институт за пътна безопасност ли си е направил? Проблемът е, че в КАТ експерти по пътна безопаснот няма, но от КАТ идват всички предложения за промени в закона, които една друга част от онези 80%, различна от КАТ, ги гласува като закон.

34

Анонимен

преди 5 години

Когато коментирате, не забравяйте, че 28 години наказанията в закона се увеличават и стават все по-строги и по-голями като размер, а в същото време нарушенията нарастват с бясни темпове. Защо преди да коментирате не помислите?!

33

O Sancta Simplicitas

преди 5 години

По цял свят се знае, че огромните наказания в закона никога и никъде не са спряли нарушителите, само в България валят ли валят предложение за огромни наказания в закона и искренно си вярват, че това щяло да оправи нещата. Тук във форума е същата дивотия.O Sancta Simplicitas!

32

House M.D.

преди 5 години

От заглавието излиза, че и Петя е сред убийците на пътя.

31

Реалист

преди 5 години

Цитат: Любка Маринова (кадър на КАТ)... Според нея няма как до всеки водач да стои полицай.==Любимата теза на КАТ подкрепяна от онези 80%. Самият факт, че когато от КАТ се иска да си върши работата, както е по закон, КАТ това го разбира, че трябва до всеки шофьор да стои полицай, означава че КАТ трябва по най-бързия начин да се премахне като вредна структура, за да се оправят нещата по пътищата.

30

Анонимен

преди 5 години

От 20 години изкуствено в системата на МВР умишлено не се вкарват технически средства за контрол на автомобилното движение - имат 50 камери за цялата държава. БРАВО!В Лондон има над 5000 камери, следящи всеки участък от пътя и всяка маневра на водачите.Докато има едни хора, които имат мислене от типа - "Не мога да изловя всички", а и в 50% от случаите взима рушвет, за да ги пусне .... така ще е .Това е държавна политика на ниво министерство и министерски съвет - тотална свободия и беззаконие.

29

Анонимен

преди 5 години

До GorskioМай не прочете. При рецидив автоматична пандадела. И не са само с джиките и мамините синчета, сума келепи с таралясници за по 1000 лева се изживяват като Шумахер

28

Gorskio

преди 5 години

27 - Като глобиш 2000 лв. маминия оскубан младеж или кифла със силикони и му вземеш книжката да не мислиш, че ще му накривиш на лъснатия ***/надутите джуки? И без това парите не ги вадят те. Ще продължат да си карат. Като онази кифла, която блъсна 10 коли пияна и дрогирана. Платиха и гаранцията и продължи да простее по кръчмите. Иначе искрено рева в съда. Я освен да плати глобата и след това 20 дни обществено полезен труд да видиш дали няма да се научи!

27

Анонимен

преди 5 години

Ми как да се спрете - след като пиете и се дрогирате в редакцията, после, за да се приберете ди вкъщи, не карайте, а вземете метро.

26

Анонимен

преди 5 години

Просто трябва да им конфискуват колите, за да нямат какво да шофират. Защото те и с актове и без книжка пак могат да карат. Просто трябва да бъдат наказвани да не шофират за определен период, като колкото пъти през него бъдат заловени да шофират толкова МПС-та да им се отнемат. Дори ако не са техни. Пък ако искат всеки ден да си купуват нова кола.

25

Анонимен

преди 5 години

Трудно, след като за убийство на пътя се дават условни присъди, а за рисково и животозастрашаващо поведение глоба 50 лева. Трябва ефективни присъди и високи глоби я ги глобете 2 бона и една година без книжка и при рецидив 5 бона и 6 месеца пандела да видиш как ще се покротнат.

24

Gorskio

преди 5 години

16ти номер - аз теб не съм те обиждал, а ти дадох съвет от позицията на своя опит - имам над 1млн км по пътищата на БГ за 24 г стаж като нямам извънградски катастрофи (градските са ми 2 леки поради невнимание докато бях млад шофьор). Последните 5 г нямам актове и фишове. Научи се да караш и тогава имай мнение. Сега не си готов.Много бързо се палиш-слушай какво ти обяснява инструктора и се въоръжи с ърпение. Сега не си опасен-като вземеш книжка ще станеш, защото нямаш нужния подготвен рефлекс.