109

Анонимен

преди 5 години

До ИнженерИнженерче, Луксофт са аматьори! Те самите ми предлагаха на няколко пъти да ходя да работя при тях. Но просто ми е под достойнството да работя с толкова малoyмни хора.

108

Инженер

преди 5 години

Луксофт дават хубави пари , ама за там не можах да се класирам , искаха сеньор.. Работя в Германска фирма 100човека е офиса.. Преди това бях във Вистеон..там дават малко пари.. В новата фирма ми дадоха 1200лв. повече .. да не съм луд да откажа.

107

Анонимен

преди 5 години

До Един от Северозапада"и сте разработили няколко табла за автомобили"Това, което те го правят за 1 година, аз го правя сам за 1 уикенд. Доказано! Пълни клоуни са събрани там.

106

Анонимен

преди 5 години

"Потценявате Родината"Убеден съм на 100%, че коренът на думата е "пот". На някой му е дошло на ум, след като му били потни подмишниците.

105

Един от Северозапада

преди 5 години

До Инженер Колега, и какво от това? Май преди месеци писахме с теб на тая тема? А това, че сте 40-59 човека, под шапката на чужда фирма, и сте разработили няколко табла за автомобили, с какво променя общата картинка?

104

Анонимен

преди 5 години

Или сигурно в украинската Луксофт са тия мега велики инженери, за които говориш? АХАХАХХ!!! Там пък са събрани едни палячовци, които и представа си нямат за какво става дума. Спомням си един от моите колеги като отиде там, преди интервюто за работа си беше взел тетрадката от ТУ за да "си припомни" някои неща ако го питат. Общо взето, тоя завърши ТУ на абсолютна магия. И на работа питаше "SQL заявките с голяма или с малка буква да ги пиша? Или като изречение с главна?". Той ли е много велик?

103

Св до "Инженер&

преди 5 години

Абе тука голямо стълпотворение и обърквация ще стане ако всеки почне да се пише "Инженер", "адвокат", "архитект", "доктор", "професор", "родител", "син", "дъщеря". Тука всеки е нещо. Аз бих се писал "човек", щото преди всичко сме такива, но би било дискриминационно и ще остане само номерацията за идентифициране.

102

Анонимен

преди 5 години

"В София са най-добрите Автомобилни - Софтуерни инженери .. Най-големите фирми са тука , най-сложните неща се правят тука.."Къде? Във Вистеон ли? АХХАХАХАХ!!! Или едно време както беше филиал на Джонсън Контролс? Заплатите в Джонсън бяха по 1000 лева на програмист. Нещата затънаха от некадърността на българския инженерен гений и американците си биха шута. Сега Вистеон, че да може да се излъже някой. Нов бapдак със стари к*рви. Изяжда ги злобата и си седят пак същите най-малоyмните там и пречат

101

Св до ZNAETE LI

преди 5 години

Е защо учат отначало как се пише? Щото по мое време започнахме с висшите математики. Знаехме вече как се пише "инженер". От кофти позиция се почвало вече обучението. Но най - ми е смешно хора, които не са помирисвали машинно масло, или бетон, в социалките се титулуват гръмогласно с големи букви -инженер, а бачкат някакви търговци, доставчици ... А познавам прекрасни специалисти с доказан дългогодишен опит в тези професии без парадирането. Та всеки си преценява как да се пише и да не го е срам

100

Анонимен

преди 5 години

За какво му е на *** инженер по електроника? Влизаш в алибаба дот ком и си поръчваш директно от китаеца всичко, което ти трябва. Даже често ги има посочени и заводите в които се произвежда. Примерно харесал си си "пипащ" дисплей (пипаШ както викат братята от маaлата), харесал си си готово устройство за сградна автоматизация и казваш на завода да ти ги окомплектоват заедно и да сложат надпис "*** технолоджи" или "*** аутомат" и после в България продаваш наготово и викаш "вижте какво ИЗМИСЛИХ"

99

Инженер

преди 5 години

Предатели прекалявате.. Телефонистите в София взимат от 1300-2000лв. Не сте наясно със ситуацията в България.. Потценявате Родината.. Живеете в някакъв свой свят където всичко в България. Имам колеги и машинни инженери и елекроинженери взимат по 3500-4000лв.В София са най-добрите Автомобилни - Софтуерни инженери .. Най-големите фирми са тука , най-сложните неща се правят тука..

98

Анонимен

преди 5 години

"на *** трябва да му падне гредата на главата и тогава ше разбере "за кво му е инженер"!"---Именно, това имах предвид!!!

97

Анонимен

преди 5 години

До 100За какво му е на *** инженер, че да му обяснява как се прави по-добре?...на *** трябва да му падне гредата на главата и тогава ше разбере "за кво му е инженер"!моля се, за 9 по Рихтер в Софийско!

96

Анонимен

преди 5 години

За какво му е на *** примерно "инженер климатизация и вентилация", при условие, че всичката техника я правят извън България (примерно в Япония, Китай, Турция) и *** тук си намира някой завършил техникум по туризъм (примерно) и си казва... "ааа, тоя е бaлък на който му трябват пари... той нищо не разбира, но ще го науча как да закачи техниката, да и завърже 2 жици за захранване, да напълни фреон и тогово..."За какво му е на *** инженер, че да му обяснява как се прави по-добре?

95

Един от Северозапада

преди 5 години

А ако случайно на някой дотрябва нещо, машина, или техника някаква-китайците правят всичко, при това-евтино, и за 30 дена го доставят.За какво са на тая държава инженери?Функцията им се изчерпва сега, с поддръжка на що годе скъпа и трайна техника, и то-когато Мутрата-бизнесмен, сблъсквайки се с някакъв проблем, е обиколил всичките си приятели, познати, роднини и приятели на роднините, да го оправят безплатно, и като не са могли-сеща се, че има някой учил 3 петъка повече от него, и търси инжене

94

Анонимен

преди 5 години

Tърсят се предимно кадри от най-ниско ниво. Примерно сервитьорки, бармани, общи работници, хора които да подават инструменти на майстора и да завъртат гайки.Примерно, една сервитьорка взима заплата в София около 1700 лева нето. Даже има някъде 1400 нето за 4 часов работен ден. А в същото време авиомеханик в Луфтханза Техник София, взима между 600 и 1500 нето за пълен работен ден, даже и по 12 часа смяна. Инженери по принцип не се търсят а се търсят "техници", разбирай общаци със стаж в областта

93

Един от Северозапада

преди 5 години

На кварталните магазинчета, на пазара на завразат, на скрадовете на едро също не им трябват инженери. Там са достатъчни познанията, да броиш, и що-годе за прости аритметични операции.Днес, на тая държава, не и трябват инженери.Не и трябват даже професионални училища, поддръжката им излиза скъпо.Трабват и само някой да дава евро, и да го усвоява.Или да повишава косвените данъци. Въобще-стратегията за вишистите , в частност-инженери , е , да садят картофи и да пасат овце.Това е.

92

Анонимен

преди 5 години

малка държавица, без базова, фундамен. индустрия (унищожена), с работеща "на ишлеме" икономика, както и икономика "на нашите хора", а в същото време - прекалено много образовани хора (буквално и преносно) - е как да са високи заплатите, е как да не я държат бедна такава държавица?"малка, пък много знае - я марш!"реват, че нямало техникуми? ами това е показател, че се търсят предимно преки "изпълнители", а не "творци" и "аналитици". затова плачат: "нямало кадри" - няма кой да копа! ами няма!

91

Един от Северозапада

преди 5 години

Отделен е въпросът, че повечето фирми, са със собственици със средно образование, или такива са сложени само за лице на фирмата, или са с мутренски поизход от близкото минало, където , шефовете, с едно завършено едвам едвам СПТУ , правят "бизнес" , мисейки се за всезнаещи и всеможещи, компетентни за всичко, и без инженери.Че защо ли са на мутрата агробизнесмен инженери, или на този,вносителя на автомобили, каквото не работи-взима го втора употреба от автоморгата, за това не трябват инженери.

90

До 77

преди 5 години

"Защото ти модел 2018- 2020 няма да можеш да си купиш нов."И да искам-не мога.Нито си го произвел,нито по твои идеи ще бъде произведен такъв.Стига ми да ида до представителен магазин на Тойота или каквото друго ми се харесва и мога да си го позволя ново и,ако имам нужда,ще си купя каквото ми харесва с увереността,че ще върви и няма да ми създава главоболия.Понеже работодателите,които предлагат автомобили на пазара,не се занимават със занаятчийство и ръчен робовладелски труд. Технологии имат.