21

мдаа

преди 5 години

В средните векове, когато не е имало академии, пътя в изкуството е започвал с чиракуване и копиране. При някои там и свършва.

20

художника

преди 5 години

Иска се талант, да застанеш на една ръка разстояние пред празното платно и да сътвориш от него картина, па макар и да е копие. "Умниците" дето го оплюват по-долу, никога не са хващали четка. Те са компетентни по всичко, от квантова физика до саденето на картофи.

19

Анонимен

преди 5 години

А реално "майсторът" създал ли е нещо?

18

Галя М.

преди 5 години

Намерил си е нишата,нищо ново! Копира,продава...щом това може и това му носи пари,значи е ок! Един рисува "портрети" по морето, за пари естествено, същото е. Изкуството обаче е нещо съвсем различно,не се свежда само до единия занаятчалък и определено владеене на помощни средства... да не ги изброявам кои са! :) Всеки уважаващ се художник работи това което му е на сърце, тогава има изкуство. Другото е печалбарство, за нарциси които си поръчват сурогати...

17

Анонимен

преди 5 години

До GopetoНе съм казал, че не може да рисува, а това, че копирането на картини не е изкуство. Изксутво щеше да бъде ако рисуваше свои неща и с това е известен което не е така. По черноморските курорите е пълно с такива художници които копират снимки за портрети и някой от тях дори не можеш да различиш снимката от копието. Ама никой не им знае имената нали ? Така и ще си заминат. Това е весно аз да имам метал банда която прави кавъри на металика и с това да съм известен ... пародия.

16

Анонимен

преди 5 години

Златни Пясъци са пълни с такива "артисти" които копират портрети по снимки 1 към 1... не съм сигурен тоз с какво е по-интересен....

15

Анонимен

преди 5 години

Човека-ксерокс : )))Копирането на произведения на изкуството(подчертавам - произведения) въобще не е лесно. И не отнема 3-4 дена до седмица-две, както този твърди. Толкова отнема да го надраскаш отгоре-отгоре, като за 500 евра...Истинските имитатори се специализират за някой определен автор. Рисуват върху платна, произведени по технология от онова време, с четки от онова време, с такива бои, спазват прецизно последователността на рисуване за стила... копират и грешките...

14

Gopeto

преди 5 години

Доста простаци са се изказали по темата, както обикновенно. От статията и видеото към нея, как разбра какво му е нивото бе празноглавецо? Другият и той, "не рисувал,а копирал". Според теб, как се прави копие на картина, без да го нарисуваш? Той да не е принтер, че да прави копие без да рисува?Имам вучството,че тук масово коментират, безработни и озлобени до крайна степен празноглавци! Даже след днес съм сигурен!

13

Анонимен

преди 5 години

До 11Ми не е изкуство, това си е копи пейст общо взето... това, че може да рисува не го прави изкуство ..

12

Анонимен

преди 5 години

До 12по принцип тези "артисти" са силно комплексирани натури така че нормално

11

Анонимен

преди 5 години

Само човек, който нищо не разбира от изкуство, такъв като Бойко и Рашидов, може да каже, че това е изкуство.Няма как да ви се обясни с думи. Липсват ви години - много.Естетическият вкус се възпитава дълго и не се купува с пари.

10

Гогата

преди 5 години

Браво, младеж ! Даден ти е страхотен талант от Господа - развивай го !!!

9

пернишки лорд

преди 5 години

За добре направени копия в Щатите дават луди пари!На малкия не му берете гайлето,той знае какво прави!

8

Анонимен

преди 5 години

Жалките копирачи като този са много, но Леонардо е само един.В това именно е и разликата.Да копираш не е изкуство. Това си е просто копиране на изкуство, създаден от друг.

7

Анонимен

преди 5 години

Мона Лиза е НАРИСУВАНА от Леонардо Да Винчи.И затова цял свят го знае.Иначе такива копирачи като този има над хиляда, но никой не ги знае.Най-много да си платят за някоя статийка в някой пропаднал сайт като този,та да напишат името им.Но утре пак никоя няма да го е запомнил..

6

Анонимен

преди 5 години

Във Видин сигурно го мислят за Леонардо. Смех.

5

Анонимен

преди 5 години

Какво да кажа - обикновен подражадетел при това на доста ниско ниво.Защо не покаже нещо свое. Ами защото няма.

4

до 3

преди 5 години

Сори, ама това да копираш художниците, въобще не те прави художник.

3

Анонимен

преди 5 години

*** или Не - рисува, а вие дори и да пишете не можете!

2

Анонимен

преди 5 години

***. Намерил с какво да се прави на интересен.Да Винчи е един, а останалите сте жалки подражатели.