70

Анонимен

преди 5 години

На тази възраст бих се учудил, ако всичко е безпроблемно.

69

Анонимен

преди 5 години

До 69Твоята приятелка е *** без грам медицинска култура и живеете в някое забутано селце. Моята майка ме е родила на 32 години и никой въобще не и се е смял за това. Хич не ми е ясно как моята майка се е "изгаврила" с мен, че ме е родила толкова късно. Дори до сега не осъзнавах ,че това е гавра ОБАЧЕ ти ме просветли. Благодаря ти,за което :))))

68

До "до нея"

преди 5 години

Това е най-големият проблем на твоята позната. В никакъв случай не е лична отговорност, а ограниченост.

67

До 67

преди 5 години

Ти роди на 36 пък виж дали ще ти се смеят или не. Вие в кой свят живеете незнам.

66

До неа

преди 5 години

Няма значение как изглеждаш а на колко си. Организмът се променя с годините а не с външния вид, ако ще изглеждай на 18. Моя приятелка е на 32 и изглежда на 22. Родила е първото на 26, а второ няма да ражда не защото не иска а защото вече е много късно и е отговорна. Не иска заради своето его да има дете да се гаври с детето като го роди на тия години.

65

Неа до Веси

преди 5 години

Имам няколко приятелки и колежки родили над 37. Имам позната родила на 49 ! Всички секцио . Пак повтарям , че е насадено тук че след 35 нормалното раждане не е за предпочитане , а секциото . Аз не съм доктор , просто казвам какво съм разбрала до момента ,че се практикува в подобни случаи .

64

Неа до Веси 58

преди 5 години

Веси , аз съм на 30 години ! Всички се изумяват когато го кажа. Често питам на колко изглеждам и често ми казват на 23-24 ,но не повече от 25 . Спортувам всеки ден ,храня се здравословно и не се гримирам ! Кожата ми и чиста и здрава . Не мисля че някой ще ми се смее ако родя на 36. Напротив !! Едва ли някой ще знае че аз съм на 36 . Всичко е поддържка и ген !

63

Мнение

преди 5 години

Да се забрани релета наречен избор на екип. Да се даде гласност че раждане по желание няма. Да се разясни защо секцио в пълна упойка е само по спешност.В случая да се прегледа цялата документация (индикация за секция, упойка, време от начало на упойката до изваждане на бебето, съдебно медицинска причина за смъртта) след като случая е публичен експресно решение в рамките на седмица с публичност от проверката за да се избегне недоволство нетърпимост и напрежение.

62

Бай 100ян

преди 5 години

След 35 не трябва да се разрешава раждане със закон. Ако забременее случайно, аборт и това е.

61

Раждане

преди 5 години

До До момиче"Момиче нормална възраст е до 30 да родиш и двете си деца." Като сте започнали, кажете третото, четвъртото, петото и т.н. кога да ги раждаме? Да, не е хубаво да се отлагат децата до толкова късно, но от друга страна - жената е фертилна и след тридесет годишната си възраст и може да създава и да отглежда жена, защо всявате такива нагласи? Жената е починала не заради възрастта, в която е решила да ражда, а заради лекарска грешка.

60

Раждане

преди 5 години

Твърдението, че нормалното раждане е рисково за жена над 35 години е мит. Една българка роди три от четирите си деца след 35 години и все нормално, без операция. Но това е в чужбина. Друга българска майка, пак моя позната, роди четвъртото си дете естествено, на четиридесет годишна възраст. Аз родих четвъртото си дете на четиридесет, но със спешно секцио, защото раждането не вървеше, а не защото не ми разрешиха въобще да пробвам нормално раждане. Не търсете виновника във възрастта на жената.

59

Анонимен

преди 5 години

От дълги години в здравеопазване се назначават детето на мама и тати, такива некадърници станаха лекари и като дойде нещо рядко почват да се чешят. Онези лекари, които знаеха как да реагират при редки случаи и обичаха работата не са у нас или са починали. Бог да я прости и министърът да помисли как да затегни контрола. Цели отделения са цели семейства.

58

Анонимен

преди 5 години

До ВесиИ защо си мислиш ,че на 36 една жена изглежда като "баба". Повечето 36 годишни жени изглеждат млади и поддържани. Ако е родила на 45 -50 да може и да изглежда като баба му на детенцето, ОБАЧЕ да кажеш ,че се хората се смеят на 36 годишна жена ,че е родила дете е меко казано странно. Аз познавам поне 10-тина жени родили първото си дете на 34-36-37 години и не съм забелязала някой да им се "смее" за това. Може би при вас по селата е така, но определено е странно.

57

Анонимен

преди 5 години

Защо пък родилката се е съгласила на планово секцио след като това за нея се явява второ раждане,а първото е протекло нормално с мъките по раждането пак наверно в близка болница с медицински картон в който трябва да има и описание в него,ако има някакви отклонения според медицински проблеми и експертизи,диагнози и т.н. по това отношение,иначе общо здрав на медицински прегледи и то ден преди раждането сякаш до преди тези дни няма служба консултации с родилките в продължение на периода бременност

56

Анонимен

преди 5 години

На моя съученичка майка и забременя в менопауза. Роди прекрасно дете и всичко е наред. Стига сте всявали страх в жените. Родилките умират и на двайсет. Това е погрешно мислене, което битува в изостаналите държави.

55

Веси

преди 5 години

В нашия блок една роди на 36 живо и здраво детенце. Може да й се смеят на женицата, но си го гледа, както 20 и кусур годишните майки. Лошото е че ще се подиграват на детето като започне градинка, че баба й идва да я взима, но някои хора закъсняват с раждането по независещи от тях причини.

54

Анонимен

преди 5 години

До 53Щом природата и е дала шанса да забременее значи още може нали?Значи не е късно, нали? Пък и на 39 човек си има професия, кариера и дом. В "белите"държави масово ражданията са на по-късна възраст точно с идеята човек да си е "стъпил на краката" а да не чака бабата и дядото да гледат и него и децата му.

53

Анонимен

преди 5 години

Какво значи много късно. Щом една жена може да забременее,да износи плода, значи може и да роди. ЩО за първобитно мислене.

52

До момиче

преди 5 години

Момиче нормална възраст е до 30 да родиш и двете си деца. Като си на 50 да са завършили иниверситет и към 52-55 да се радваш и да помагаш за отглеждането на внуци. Българката съвсем се побърка и стана извратена. Да раждаш на 39 е извратено.

51

Анонимен

преди 5 години

Коментар "тъй, тъй "е най близко до истината. И колко минуси. Повечето смъртни случаи при раждане са лекарска грешка.