16

к

преди 5 години

До ПроСоТопич в Германия всяка сутрин цял влак хора чакаме 15 минути някакъв кьопав да се натовари на влака със стола си, за да отиде на работа на която не му плащат заплата - всичко това се спонсорира с парите който взимат от здравите сега кво, всички здрави ще работим за да да осигурим луксозен живот на кьопавите ли !?

15

k

преди 5 години

болен здрав носи - както е казал народапоредния напън на толерастите - да се превърнат сакатите и кьопавите в привилегирована класа за която всички ние да работимнали помните - "сакатия е угоден богу"

14

ПроСоТо

преди 5 години

До чист ариецнещо не ми стана ясно,извинявай!..Да не би да "осъждаш" тая майка за това,че вместо да си фърли "дефектното" отроче в кофата за ***,тая фанала да обикаля СЪЮЗА, търсейки някаква социална справедливост?

13

чист ариец

преди 5 години

Ами да заминават за Германия щом е толкова хубаво, не да стоят по градинките.Познавам една от Люлин, която обиколи Европа (първо в Испания, после в Германия) с детето си с церебрална парализа. Регистрира се там, започне да получава помощи и се прибере в България. Парите й се трупат в сметката. Сигурен съм, че и в БГ получава нещо за това дете.

12

Анонимен

преди 5 години

До Не са само паритеКомунизмът си отиде преди 30 год. Какво направи обществото през тези 30 год. демокрация, за да приеме и ПРИОБЩИ(а не интегрира) хората с увреждания?Какво направиха управляващите, бизнесът и синдикатите през миналата седмица?

11

Анонимен

преди 5 години

До 10Виждам че си от ителигентните чушкопеци. Аз съм реалист и обективен. Не казвам на черното бяло. Българският народ има изключително самочувствие, незнайно защо. Само се повтаря едно и също, някакви три морета, измислил компютъра ха ха, бил най умния в света, велик, избран от бога народ. Абе ей, хора, осъзнайте се и стига с това хвърчене из облаците.

10

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 8,Ти, предполагам, си кореняк Берлинчанин? Или и ти си от неандерталците? Като ти гледам изказа и умозаключенията май ще да си от вторите!

9

Анонимен

преди 5 години

Интересно мие едно колко открадна от тия деца с увреждания че отиде да живее в софия странна работа и от една година не сие идвало бсп протеже е не герб

8

Анонимен

преди 5 години

Защо се сравнявате с Велика Германия бе неандерталци смешни. Не ви ли е срам!!! Българите ще се сравнявате с народи като арменския, румънския, руския, афганистанския, сирийския, монголския, молдовския, иранския. Тръгнал гламав *** да се сравнява с германците ха ха или пък с американци и англичани. Това са нациите измислили света, а наш *** е измислил чушкопека и великата фраза "честита баня". Нещастници!!

7

Анонимен

преди 5 години

Милиони инвалиди има в Германия и всички са обгрижени, а тук режат ТЕЛК, интеграционни добавки и какво ли не. В Германия получават инвалидна пенсия и за 40% ТЕЛК, докато тук трябва да си с над 50% и то мизерни 170лв. И тия 170лв не ги дават току- така. Изискват стаж и осигуровки, т.е. пенсията не е просто за инвалидност. Ако ги нямаш, си аут.В Бг обществото НЕ приема хората с увреждания. Те са обект на подигравки, унижения, изолация, отхвърляне.

6

Анонимен

преди 5 години

До АсенЗа каква къща става въпрос?

5

ПроСоТо

преди 5 години

До Проктър Енд Гембълами нали сме УЖ "от една черга"-"Евросъюзната",бе "Хензел Енд Гретхен"..обаче какво са оказва?..Както рече поета /ама кой го "бръсне"../..:-"ДВА СВЯТА....ЕДИНИЯ Е ИЗЛИШЕН"..

4

Не са само парите

преди 5 години

Интеграция! Това не идва от политиците, а от нас самите. Ако в Германия (поне западната) тези хора винаги са били около здравите, то при нас те са чужди и през комунизма 60 години са били изоставяни в домове по планините и горите по-далеч от нас. Не виждаш проблема, следователно го няма! Затова и сега не приемаме тяхната борба като наша обществена такава. Второ: Работя за 450 евро като студент и плащам 90 евро от тях за здравна осигуровка. Досега не съм ги ползвал, ползват ги такива хора!

3

Проктър Енд Гембъл

преди 5 години

Защо изобщо сравнявате България с Германия?

2

Асен

преди 5 години

Нещо за къщата в Барселона да напишете?

1

ПроСоТо

преди 5 години

я виж ти!..-.Същото,което гробарите въведоха и у нас през деветте години яхане на властта....*** ние сме същи дойчовци бре!И как да не сме?..-Зер МАГАРЕТО на Меркел върти цялата "работа" в държавата..