79

1

преди 5 години

Тука, берат всичко и безплатно, че дори и обикновено работят "нощна смяна"!

78

Анонимен

преди 5 години

Говорил съм с познати "роми" на тази теме - Италия е най-неизгодната дестинация. Често и не плащат. Испания им е далеч. Най им харесва в Гърция, а на второ място е в България. (между другото в България печелят повече отколкото в Италия)

77

до анонимен

преди 5 години

Тези Италианци лъжат .. В България няма кой да бере домати за 30лв. на ден.------И като събере доматето ти за седмица или две какво ще прави след това?Каква работа ще им предложиш, за да могат да се изхранят целогодишно?Щом са отишли да работят в Италия, значи имат някаква надежда - да работят, да се изхранят, да изучат децата си и в крайна сметка - да се интегрират.Щом и ромите взеха да бягат от Бг това е много лош признак на задълбочаващата се тежка икономическа и социална криза у нас.

76

Алекс2

преди 5 години

Сичкото българско ром бегом към Италия обаче с еднопосочен билет ! Баси кефа

75

Анонимен

преди 5 години

В нета има подписка за закриване на Българския Хелзингски Комитет. Потърсете я и се подпишете.

74

Анонимен

преди 5 години

Важното е, че работят. Печелят парти, учат занаят, имат някаква ре3ализация. не е като да стоят на тумби и да се чудят кого да ограбят, защото ЕС им отне препитанието, смазвайки българското земеделие и промишленост. Нищо, всичко се връща. В момента Русия заради санкциите започна да мачка тотално европейското земеделие. Да се надяваме да го унищожи тотално и невъзвратно.

73

Хххх

преди 5 години

До Анонимен 53....Виж сега от пенсия до пенсия има разлика.....Най-верочтно този от Италия взема минималната пенсия.....и да може да има гърци с 1600 евро пенсия ако са правили много високи вноски.....но средната ако не се лъжа е толкова 500-600 евро....В Англия мин. пенсия е 150 паунда на седмица т.е. около 600 паунда което е нищо за британските стандарти....но затова пък пенсионерите имат предимства....безплатен транспорт, ваучери за газ и електричество през зимата. безплатни здравни услуги

72

Анонимен

преди 5 години

Тези Италианци лъжат .. В България няма кой да бере домати за 30лв. на ден. Който не верва ще обиколим няколко ромски махали и да се пазарите да видим ..

71

Край

преди 5 години

Сега стана ли ви ясно че не ромите са ни проблема. Българите сме некадърни да направим държава в която всички да си изкарват хляба с труд и достойнство.

70

Анонимен

преди 5 години

Еми оди ти да бачкаш за 300 или 500 лева ни кои не иска мизерните заплати

69

Анонимен

преди 5 години

Само така браво това да се слуши че ромите работят ама за 1500 евро а не за 300лв на нашите нивя

68

Хан Крум

преди 5 години

Брех, пустите макаронаджии - как се изхитриха, че накараха ... да работят. Тук само крадат и лежат на нашите гърбове

67

Анонимен

преди 5 години

В автобусите е пълно и с ро ми и с българи.Например често пътувам с Юнион Ивкони и ми прави впечатление ,че 70 ,% са роми в автобуса,които са до различни дестинации в Европа.Прави ми впечатление , и че ро мите говорят по 3-4 езика - български ,ро мски ,турски (особено тези които живеят в България в райони с турско население) и език в която държава работят (било немски,испански,френски,италиански,идр.,)Езика е много големо богатство ако го знаеш.А те знаят по 4 езика.

66

Анонимен

преди 5 години

В Италия са свободни.В България са роби на партии и БХК .Това НПО ги тегли надолу към дъното като не им позволява да бъдат работещи хора защото труда възпитава и изгражда , а НПОтата не искат това.

65

Анонимен

преди 5 години

Тръгнали ашлаци българи да ми разправят за робство,робството е тука

64

Анонимен

преди 5 години

Чак пък за 5 евро на ден няма как да им работят.Взеха ни направо за ***.Плащат им по 30-40 евро на ден.Не ,че са много.Но без образование и умения толкоз.И аз като студент брах ягоди за 30 паунда на ден.

63

Анонимен

преди 5 години

Ромите са европейски граждани.Във всяка държава от Европа могат да работят,да се заселят.Какъв е проблема че работели в Италия?Няма вечно да стоят в България да гласуват за по две кебапчета за БСП,ДПС,ГЕРБ и ромските барони да ги мародерстват.

62

Анонимен

преди 5 години

да е... лъжците ви 2 евро било, във европа роби има единствено в българия

61

Анонимен

преди 5 години

Тука щото не са роби,там поне им плащат

60

Анонимен

преди 5 години

На Запад всички стават много производителни. Явно в България работонаемателите не са качествени и рушат икономиката, индустрията и селското стопанство. Некачествен материал.