149

ни са знай

преди 5 години

Дай на човек власт, за да го видиш колко струва.

148

Анонимен

преди 5 години

До 156Ти явно точно знаеш кога е минала, къде е минала, и коя точно е била заразената овца. Направо ни кажи поименно и служителите били на смяна и да ги почваме с боя. Щом това ще оправи нещата.Корупцията и ниската ефективност на държавните служители в БГ е неоспорим факт и безкрайно обширна тема. Пак опираме до контрол, крайно ниски заплати, качеството на служителите работещи за тези пари, и мотивацията за работа, следваща ниските им доходи. Развий ми сега теория как да оправим и този проблем

147

Iceblast88

преди 5 години

До 155Ок, предавам се.Дайте всички държавни служители да симулират дейност и да не понасят никакви последици за корупция или несвършена работа.Държавата сама си каза-причина за заразата не е диво прасе минало границата (и като неможем диво прасе да видим как пазим тази граница от емигранти, наркотици, и тн.), а контрабанда или не спазени процедури-с други думи заразата е минала през КПП. След като държавата си го признава, не виждам за какво се дърлиш? Тя си го казва-виновна съм!

146

Анонимен

преди 5 години

До 151Всички мерки, които държавата взема могат само да намлят вероятноста заразата да се пренесе, тъй като очевидно не можем да сложим граничари през 2 метра да гледат за болни прасета. И с бодлива тел да опашем границата, прасето ще изкопае дупка и ще мине.Ако накажеш всички митничари с неплащане на заплата по повод влизане на зараза в страната, утре не само няма да имаш митничари на границата (а и по принцип), но те ще са на жълтите павета, искайки оставката ти.

145

А така де

преди 5 години

Опъни го на 100 метра гладко багане,да види Каракачанов кон боб яде ли.После го опъни на двайсет лицеви и десет коремно възлизане...та му обясни кой е уморен!

144

НЕ СЕ ТРАЕ ВЕЧЕ

преди 5 години

АМАН ОТ ЦИРКОВЕ .Г-ДА "УПРАВНИЦИ" ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ ЖАЛКИ СТЕ , НАРОДА СЕ ПОГНУСИ ОТ ВАС И ДЕЛАТА ВИ .МАХАЙТЕ СЕ С ДОБРО ЗАЩОТО НА БЪЛРАРИНА КОЛКОТО И "ДЕБИЛЕН" ДА Е СЕРИОЗНО МУ ПИСНА ОТ ВАС .

143

Анонимен

преди 5 години

жалък така наречен симеонов от паричен фонд време е народа да ви измете веднага

142

Iceblast88

преди 5 години

До 148Да пак държавата ще е виновна,но не се знае в какво състояние ще е и дали парите с които би могла да те компенсира ще имат стойност.В конкретния случай които не е фантастика имаме конкретна причина за пренасяне на заразата и съответно имаме виновни.Крайно време е държавните служители да почнат да носят персонална отговорност за глупостите си,а не само облаги!Да са си вършили работата съвестно и да не са допускали контрабанда.Да си понесат последствията за несвършената работа и корупцията.

141

Анонимен

преди 5 години

Хайде стига с тази чума бе. Къде са резултатите от изследванията? Кога ще се публикуват? За всички е ясно, че чума няма. Тя е характерна за авфиканските държави. Кой я е докарал тук? И да вземат малко журналята да се опънат на този дерибей, че както е тръгнало всички ще ги уволнява.

140

Анонимен

преди 5 години

До 147Досега не съм те обидил нито веднъж, ти си прави изводите кой е ограничен човек и кой не може да спори без обиди.Ами ако държавата затвори границите заради смъртоносния грип и въпреки това измрат стотици хиляди хора. Да, на теория държавата ще е виновна-не е спряла болестта. Нали затова и плащаме, да ни пази.....на практика имаш хиляди мъртви хора. Кажи кой точно ще е виновен и към кого да насочат гнева си роднините на загиналите? Защо животните да имат повече права от хората?

139

Iceblast88

преди 5 години

До 146Ти си доста ограничен човек.Примера които ти даваш - няма да има кои да съдиш и да разстрелваш ако стане така както ти го казваш. В сегашния реален от живота случай имаш признание от страна на държавата, че не си е свършила работата, така както когато ти падне камък от мост съдиш държавата защото АПИ не са си свършили работата, така и в този случай вината трябва да се понесе от агенция митници защото не са осъществили адекватен контрол при граница с наложена карантина!

138

Анонимен

преди 5 години

От 139Че защо да не може да съдиш държавата за грипа? Представи си, че грипа е опасен вирус, от който умират хора като мухи. Държавата затвори границите, за да предотврати заразата, но въпреки това някой мине на летището и зарази цял град. Тогава какво?! Ще разтреляме митничарите ли?

137

326

преди 5 години

То не беше вдигане на акциза на бездимните цигари, увеличение на цената на тока...там нещо имаше и с горивата. Оттук малко оттам малко...как беше - капка по капка вир...

136

да кажа и аз

преди 5 години

До Анонимен 139 За грипа по хората - не може да съдиш държавата Нооооооо при болестите по животните , които се принасят от чужди държави - не е така . Там задължението е на държавата да опази страната ни от зарази . Вчера казаха ,ч е ще правят ограда с бодлива тел по сухопътната ни граница с Румъния , за да предотвратят навлизането на диви прасета оттам .Ако още трябва да обяснявам , казвай !!!!

135

Iceblast88

преди 5 години

До 139Какъв Андрешко те тресе и тебе?Какво общо има грип със заразата стигнала до нас по думи на държавата заради незаконна търговия или не спазени процедури? В единия случай имаш нормално нещо, във втория имаш признание, че държавата и нейните отговорни органи не са си свършили работата! Колко по просто трябва да ти го кажа? Толкова ли не ви стига мозъка? След като държавата признава, че не си е свършила работата, то тогава да накаже виновните (и в двата случая граничарите)!

134

оловния войник

преди 5 години

То, Шкембе Войвода на 100м. гладко и баба Дора, и кравата Пенка ще го скъсат!

133

99999

преди 5 години

До Анонимен 135 Ами ще се обърнеш към застрахователя си А колкото до животновъдите , четох някъде ,ч е зстрахователите нямали застраховки срещу ч-у-м-а по животните .

132

Мери Карабинери

преди 5 години

Валерка, и ти ми идваш доста много, но не съм толкова важна да ме дават по тв и да го кажа публично. Ти нещастнико и цялата политическа ***, отдавна сте за затвора, но ви траем пристотиите, понеже сте непобедими. Да, факт. Вие сте навсякъде. Най-долния чиновник ви лиже задниците, за да си пази насъщния. Срам ме е от всичко българско!

131

Анонимен

преди 5 години

До 136Умен си ти Андрешкооо, и хитър...На тази основа всеки разболял се от грип може да съди държавата, защото не е опазила границите и е допуснала болни хора в страната.

130

Оопаа

преди 5 години

Ха-ха-ха...на бас по едно сварено яйце, че опънати на 100 метра единият ще пълзи, а другият ще лази, щот това най-добре го могат! Това първите 10 метра... после нищо!