53

До 666

преди 5 години

По скоро ти си сред селянията в София и си истински ***. Аз отдавна не съм в *** България и нямам намерение да се връщам никога.

52

666

преди 5 години

Оставаш си на село,там е таман за теб,къщи по 10000 лв....надути цени?

51

Анонимен

преди 5 години

Някой може ли все пак да ме светне защо са толкова изкуствено надути цените на имотите в София? Извинявайте, ама.. София.. тук още се движат каруци по улиците, масово се живее в панели и булевардите и улиците не смогват на човекопотока и искат цена за жилище като в нормален европейски град. Защо?

50

666

преди 5 години

Естествено че падат,имоти на пазара няма...не продават...всичко дава под наем....язък за провансалите....кажете в КОЯ балканска страна имотите са с 50% по-ниски? А, андрешковци....

49

Анонимен

преди 5 години

Не купувайте, цените трябва да са 30-50% надолу!

48

Купувач

преди 5 години

Ама нали цените се вдигаха, как така спадат продажбите. Не мога да повярвам, очаквах 40 % ръст за тримесечието

47

Анонимен

преди 5 години

Хахаааа, пyт*и ненадрапани! Чекайте имотите да станат по 600 евро, както някакъв полудял онанист мечтае! И всички да изпукясате, ще дойде големия с парите, ще изкупи всичко и пак ще ви ги продаде на висока цена! Трее да си тотален глyпak, за да чакаш "качествен" имот на 600 евро, където и да е по света! Па тоя същия oнaнист, що не земе да продаде неговия имот на 600 евро? А?

46

Анонимен

преди 5 години

Старите 50 годишни панелки в ж.к. Младост в София са на цени 1000-1100 евро на квадратен метър. Дали цените падат или се вдигат? Много ми е интересно правнуците на тези дето чакат балона да се спука, дали ще са живи да видят нещо такова?

45

Анонимен

преди 5 години

Интересно, излиза, че доста малка част от имотите се купуват с ипотека на имот.

44

Анонимен

преди 5 години

Не е луд тоя, който яде баницата....Имотните агенции "опипват" пазара, пускайки все по-високи и по-високи цени. И след като въпреки това има кой да купува и това продължава да става, защо да не вдигат още цените?

43

Балон 2008

преди 5 години

Защо си мислите, че причината за пукането на балона е само в свиването на кредитирането? По-скоро спекулата на външните инвеститори. А и беше балонче за нашите банки, не помня някоя да е имала затруднения, просто който искаше 2000е квадрата си сви офертата и това е. Виж сега като гръмне тези 9млрд ипотеки и още толкова потребителски си е наш проблем.

42

ТАТИ

преди 5 години

Тати купил имот 1960г за 6000лв. Днес го продавам 60000 евро. Нмот е все пак. Не мога да преценя, падат ли цените?

41

Анонимен

преди 5 години

40, а защо земята в София е по-скъпа? хахахаааа.... пак по същата причина! Защото е София, не че съдържа повече хумус примерно ;) Виж, труда на стротелните бригади е почти без различия за цялата страна, категорично. Говоря за строители, а не за домашни майстори.

40

Анонимен

преди 5 години

Това за себестойността е така Аз просто казвам, че е лудост да се дават такива пари при това за ново строителство при което плащаш застроената площ, а не жилищната, и двустаен апартамент е 50 квадратни метра ( разбирай 40) по 1500 ?.

39

Не е

преди 5 години

До Анониментухлите и циментът струват еднакво,но парцелът е много по-скъп,както и работната ръка.

38

Анонимен

преди 5 години

Ако те интересува себестойността, то тя е еднаква навсякъде. Но в София е в пъти по-скъпо отколкото в Ябланица, примерно. За това си има много причини, но най-важната е, че цената се определя от търсене и предлагане, а не от производствени раходи. В много сфери е така, не само в строителството.

37

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН

преди 5 години

Цените са високи,защото има търсене заради ниските лихви по депозити и кредити.Ноо......от догодина тренда за лихвата се обръща със сигурност.От начало с 0,1%,после с още 0,1%.после още...,това за депозитите,А за кредитите 0,2-0.5%,после още0.2-0.5%,после още...,Процесът е инертен,но за сметка на това Лавинообразен.Набере ли скорост,няма спиране

36

Анонимен

преди 5 години

Сложно е да се каже колко ще се сринат. Безумие е обаче при себестойност 400? да се продава на 1500 за квадратен метър. Луд е обаче онзи дето дава баницата. Така, че който купил да ползва със здраве!

35

Неутрален

преди 5 години

Нито ще падат ценитеНито ще се вдигатЩе позастанат на едно място за година докато се види колко години ще чакаме еврозоната

34

Анонимен

преди 5 години

В центъра има имоти по 2500-3000 евро. Гледам по обявите. И снимките им са хубави. Сега тук надолу има един симпатяга, който прогнозира, че щели да станат по 600 евро. Демек щели да паднат 4-5 пъти. Верно, от друг такава прогноза не съм чул, но ми се ще да е истина! Защото когато тия станат по 600 евро, значи в Обеля ще са по 200! Има ли надежда, как мислите?