174

ГЗ "Градина&quo

преди 5 години

До МТ//""Има ли граничари които да мислят, че службата им е била загуба на време?""Аз лично не познавам такива.Девиза ни беше "нито крачка назад ,зад нас е България"

173

МТ

преди 5 години

Има ли граничари които да мислят че службата им е била загуба на време?

172

ГЗ "Градина&quo

преди 5 години

По време на соца на един приятел баща му беше посланик в чужда държава и той учеше там.След като завърши в чужбина средното си образование,доприпка в България,изскара 24месеца служба и след това пак замина да следва в онази държава.Всичко беше ясно и детерминирано.В сухопътните войски се служеше 24месеца,но всяка година имаше задръжки за различен период от две седмици до два месеца.Във флота служба 36 месеца.Още от10 клас започваха донаборните комисии.Почти всички правилно разбираха военната слу

171

Анонимен

преди 5 години

Служил съм 18 месеца и беше пълна загуба на време.С автомат стрелях три пъти за цялата служба,а съм дал над 100 караула.Старшините бяха пълни д.ебили.От офицерите имаше всякакви,ама от тях имаше страшни комплексари.В казармата се гавреха с войниците,а навън бяха пълни мишки.Имаше и малко свестни.

170

по-Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 181Значи сичкото в кеча, българите по границата, останалите по зачукани казарми...Кои са "сичкото", българите, и останалите? Ти кой си ми е въпроса.

169

Боби

преди 5 години

До ognyanz 185ГлупостиЗначи в Армията има множество постове които просто са досадни но трябва да има жив човек там - примерно картограф седи в бункера и бърше прах от един огромен и много скъп принтер - печатат се карти веднъж месечно по две по три броя за проверка на техниката или за някое международно учение. Понеже лично познавам въпросната дама, която между другото има две деца, не смята да напуска армията и смята да си изкара срока до крайЗа подобни длъжности жените са ИДЕАЛНИ кандидати

168

Боби

преди 5 години

До Анонимен 182Умнико цялата мощ на Турската армия е хвърлена срещу Кюрдите и войната се води от десетилетия с променлива интензивност и какво? Турците в Сирия всеки ден хвърлят милиони $ като тежки боеприпаси - единственото ефективно нещо което и те и Руснаците и Сирийците разбраха че единственото ефективно срещу полупартизански отряди и все още не могат да постигнат решителен обрат. И Израелската модернизация на М-60 и Леопард А5 танковете се провалиха, да не говорим за БТР турско производство

167

Анонимен

преди 5 години

Мамини точно вие които сте против казармата точно вие сте за там да видите само как и колко бързо ще стегнете пръдлетата !!

166

Митко Манафов

преди 5 години

Знам че Гръцката Армия имаха поставени мини около Ивайловград, и около Свиленград навремето, и особено около река Марица, на границата с Турция, имаха два километров буффер, миниран с противотанкови и противо-пехотни мини..подарък от Виетнамската война, дадени от САЩ !..И след 2007 започнаха да ги махат и изравят .После ги дадоха на БСП И ПЪРВАНОВ--близиките фирми другари, за утилизация и складиране в МИДЖУР !

165

ognyanz

преди 5 години

Часове по военно обучение в училищата - това можем да направим. И професионална армия, но наистина професионална. Жени не трябва да има - влизат, но реално са там само докато заб'ременеят, и с това им свършва службата.

164

Анонимен

преди 5 години

Казармата е най-голямата глупост, в днешно време нямаш ли професионална армия си загубен.Да не говорим колко беше зле положението там. Дано никога не се върне казармата.

163

Берлин

преди 5 години

Имах късмет, че малко преди да отида войник, намалиха казармата от 2 години на 18 месеца. Накрая естествено ме задържаха 2 седмици, защото съм имал много арести. Дотогава бях живял само в центъра на София и познавах основно ерудирани и интелигентни ***. В казармата разбрах колко безумно *** хора има в БГ. Най-вече в провинцията.

162

Анонимен

преди 5 години

Кой ще е плаща тая казарма ? Овевъдите ли ? Дето искат да им покриваме частния бизнес ?Или кой ? Вдигане на данъци ? Голяма част от ходили те в казарма са със средно. После я запише, я не. Казармени типове управляват бизнеса 30 години и видяхме до къде стигнахме .И ако си мислите със 70 годишни калашници, ще спрете Турция явно сте 2 клас в развитието си.

161

Анонимен

преди 5 години

Значи, казармата беше такава че сичкото беше в строителни войски и им скъсваха гUза от бачкане - всичките пътища и панелки са построени от тях. И не мислеха да карадат и да плячкосват. Българите ги пращаха в разни зачукани гранични зони и там се стреляше на месо. Останалите бяха дислоцирани по разни зачукани казарми дето се правеха само простотии и се затъпяваше жестоко. Това ли точно искате да върнете ми е въпроса?

160

Анонимен

преди 5 години

Модерно или не,но в противовес на нарастващото напрежение в световен мащаб от частни армии бродещи тук-там,предислокиращи ги където им се поискало на техните щабни оператори по наши географски дължини,ширини,си е необходимо държавна народна армия в защита защот не може да се разчита само на платена държавна армия,че освен и от кого платена освен от народа и държавата на народа,защото как се вижда платените армии се ползват от величейши шапки дори за учения,а се натяква,че не си плащали за услуга

159

Анонимен

преди 5 години

До БобиНа тебе ти цъкам автоматично минус без да те чета.

158

Анонимен

преди 5 години

"Казармата модна!"Който си има акъл се води по акъла си.Който си няма такъв се води по модата.Кого агитирате за тая казарма?Все пак повечето хора ако не акъл имат барем зачатъци на такъв. А човек дори със зачатъци за казарма не би заритал.

157

Хе хе

преди 5 години

На пенсионираните *** им се привиждат пак гонки и безплатна чорба :)Прочетохте ли статията въобще?

156

Боби

преди 5 години

Не подхождате правилно към проблема.от 1920 до 1935 година нямаше военна служба но имаше трудова повинност - тогава са построени дигите около Дунав с което се разширява обработваемата площ на България и редица други инфраструктурни проекти. Така да се каже ЖП бумът е точно тогава.Идеята е всеки мъж и жена да служи 6 до 12 месеца. Както е в Израел. Повечето ще с обявят за Пацифисти. Добре няма проблеми има хиляди километри пътища със заринати канавки и дренажи които само чакат "работна ръка"

155

Анонимен

преди 5 години

То има ли някой който да не ги ненавижда българите. Аз ненавиждам дори себе си...