266

До 285

преди 5 години

Оплождането е внедряване на сперматозоид в яйцеклетка и износване в матката. Инвитрото е внедряване на сперматозоид в яйцеклетка, износва се в матката девет месеца, през които мама и тате му треперят и се привързват към него. Неестествено е само в твоя мозък. В много случаи проблемът е, че сперматозидът не е достатъчно подвижен или пробивен, за да стигне до яйдеклетката сам. А при жените често е в следствие на кисти на яйчника, получаващи се поради хормонални проблеми много преди половия живот!

265

Продълж. на 290

преди 5 години

Това е пример за здрави момичета, с насила повредени части от родовата система - изпълнили задължението си да ходят на бригада,без обаче там да им бъдат осигурени елементарни условия за поддържане на личната хигиена,поради скъперничество и инат на простоватите хазяйки.Защо тези момичета да не станат майки след лечение?Ако това се случи в нормална държава, ще има съд,обезщетение, безплатно лечение, а тук някой счита, че не бива да се практикува инвитро. Защо, след като нямат генетично увреждане?

264

До 285,286 -продълж.

преди 5 години

Две момичета от моята група, вследствие на това миене със студена вода, бяха с диагноза уплътняване на яйцепроводите! Предполагам, знаете какво означава това - няма как да се придвижи яйцеклетката. Пиха някакви хапчета и им слагаха инжекции, за да им дойде цикълът. За едната знам, че след като се омъжи, две години не успя да забременее, влезе в болница за лечение и после забременя. За другата не знам нищо, тя беше от провинцията и се върна там.Това е пример за здрави момичета - продълж.

263

До 285 и 286

преди 5 години

Една от причините: Навремето бяхме длъжни да ходим на студентски бригади. Ако са селскостопански, разквартируваха ни в къщите на местните. Повечето хазяйки не разбираха защо момичетата искат сутрин и вечер топла вода и какво е това "интимен тоалет".Не разбираха и защо настояват да си мият краката с топла вода, след като е лято. И девойките поддържаха личната си хигиена със студена вода.След всяка такава бригада имаше проблеми със закъснял цикъл, не поради секс.контакти, а поради настинки.Продълж

262

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 287При половината от бездетните двойки причината е у мъжа, това е научно доказано.Нашенските свекърви не споделят този извод, особено ако са с основно образование!

261

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 285Не ми е крива душата, нито съм абортирала, нито съм раждала (естествено или "изкуствено"). Имам образование, което ми позволява нещата случили се в лаборатория, които простия човечец не разбира, да не ме плашат. Искам да ми покажеш статистика на това колко жени са стерилни след аборти? Има стотици причини за безплодие. СТОТИЦИ! Генетични, хормонални, физически... Лишаваш болни хора от дете, защото в твоята глава не е естествено?! И не разбрах... само при жените ли е проблемът?

260

Анонимен

преди 5 години

Децата трябва да бъдат плод на половата ( сексуална) любов между мъжа и жената, а не на ин витро и други лабораторни опити!

259

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 282Колкото и да ти е крива душата, когато нещо е направено изкуствено, не може да се нарече естествено! Същото и се отнася и за съжаление, и за изкуствено създадените деца. Като си такава голяма фенка на изкуственото оплождане, защо не се размножиш чрез клониране? Нима не знаеш, че тези, които са ЗА ин витрото, имат по няколко убити ЕСТЕСТВЕНО ЗАЧЕНАТИ деца зад гърба си? И, да, животните по отношението на естественото оплождане и раждане са по -умни от тези, които са за инвитро.

258

Националист

преди 5 години

Варианта е всички кукундели от БСП начело с Нинова да родят по още един път.

257

с-в (пенсионер)

преди 5 години

За да СЕ УВЕЛИЧАТ ДОХОДИТЕ (най-често изтъквааното тук решение) на раждащите, трябва нещо елементарно: шоково вдигане ИЗКУПНИТЕ ЦЕНИ: Хартиа=2,99 лв./килото.; Пласмасови бутилки=3,99 лв./килото; Джелезо=7,99 лв./килото; Алумин, Мед, Цв. метали... и т. н....

256

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 280Абортите в днешно време не са абортите през 1960... Причинно-следствена връзка между бездетност и аборти не се доказва.Интересно, сравняваш хората с животни. Ти от тези животни ли си, които раждат всяка пролет по пет парчета? И правиш ли любов само с цел Деца? Има много причини за репродуктивни проблеми! И когато ги имаш въобще не те вълнува мнението на "натуралисти" и "моралисти"! И току-що нарече децата инвитро изкуствени! Искам да погледнеш такова дете и да изречеш това пак!

255

рецептатА

преди 5 години

Стрес .преумора. Отрови. Лудост.Оставете хората да се радват на живота.А не само да бъхтят за минимална заплата.Оставете хората да се обичат и да правят деца.Спрете да ни печете на шиш.

254

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 276Не смяташ ли, че за да има толкова бездетни хора, и изключително ниска раждаемост сред тези, които имат поне 1 дете в България, причините са разврата и абортите? Относно ин витрото и изкуствените начини за "забременяване" - забележи- животните по какъв начин се размножават? По изкуствен начин ли? НЕ! Защо ние, хората трябва да се размножаваме по изкуствен на начин? Има жени, които убиват децата си, заченати по естествен път, а после тези жени искат ин витро. Ти от тях ли си?

253

БОГ ДА ДАДЕ ДЕЦА

преди 5 години

Тази работа само с мислене няма да стане, но има конкретни действия които биха помогнали:- еднократна помощ за 2ро и 3то дете-1000 лв. например; - удвояване на помощите за отглеждане на деца, до 3то дете.- обвързване на помощите с трудовия стаж. - солидна социална защита и еднакви помощи за втората година от майчинството. - субсидия за закупуване на единствено жилище на многодетни семейства.- предимство в класирането за детска градина на многодетни семейства.

252

ROKO

преди 5 години

До чарлиBravo Charlie!

251

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 274Глупости. точно поради забраната за аборти в Полша в дрешно време стотици жени са с репродуктивни проблеми, мъчейки се да абортират с ветеринарни лекарства, отрови и т.н. В природата на човекът е той да има избор. И когато му забраниш нещо той става доста изобретателен опитвайки се да постигне целта.А това в 21ви век да се опитваш да забременееш естествено години наред и да е доказано че имаш проблем... да не се възползваш от инвитрото и сурогатното майчинство... нямам думи.

250

Исти

преди 5 години

Трябва незабавно да върне ергенския данък,да спре всички детски надбавки вкл.парични помощи а с предимство да дава жилище и работа на всички висшисти и среднисти,които родят второ и трето дете.

249

Анонимен

преди 5 години

Продължение от 272- Поради многото умишлени аборти (не спонтанни!), извършени от жените през комунизма и демократична България, има много бездетни двойки. Изключение с атези двойки, които не могат да имат деца, поради заболяване, а не защото сред тези жени са имали аборти. - Не трябва да се пощрява ин витрото, сурогатното "майчинство" и др.- изкуствените начини за забременяване са противоестествени, опасни за живота и здравето на жените. По- добре е те да работят за естествено забременяване

248

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 272Да забраним абортите? Препоръчвам ти документалния филм, направен за Чаушеску. Демографски бум на деца... в сиропиталища. Познай къде са днес! На улицата или осиновени от чужденци в цял свят... Не искам прираст на нещастни захвърлени деца, продукт не на любов, а на грешка.

247

Роко

преди 5 години

До Медиите!Престанете да пишете тъпотии.В нашето правителство пълно с мустакати Султанки и психопати немогат да мислят.Най-много някоя бабичка да им се върже.