63

Анонимен

преди 5 години

Терминът "българско икономическо чудо" не е български, а на чуждите наблюдатели, те наистина са били впечатлени от възхода на нашата страна, разказа и доц. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания към БАН=====Това, разбира се, са глупости. След Освобождението България не може една поземлена реформа да осъществи като хората. След това пет войни поред, две национални катастрофи с два фалита и практическо състояние на гражданска война 20-те години.

62

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАми кой ти е виновен,че не четеш и гледаш?Български крепости има толкова много и то в няколко държави,а също монети,медалиони,пръстени,църкви,манастири и какво ли не.Ти искаш всичко наготово ли да ти поднесат в тази статия,я па я!

61

Родинолюбец

преди 5 години

Анголоезичниците рушат устоите на милата ми родина БЪЛГАРИЯ.Да живее комунизъма.Имахме всичко,и всичко отиде по,дяволитеБог да пази,Матушка България и Татушка Расия

60

Анонимен

преди 5 години

Онзи дето пита къде са гробовете и къде е писмеността, по-добре да се върне в основното училище да научи историята, която се преподава и там да запомни кой какъв е и по кое време царува и какво оставя след себе си. Толкоз на въпроса относно кой какво е оставил. Те, царете са оставили много неща, но ти ще оставиш само куп леш за червеите и нищо друго.

59

Анонимен

преди 5 години

Византийцит (богатите) са наричали простолюдието Булгури ,понеже булгура е бил основното им и ежедневно ядене на народаАбе умник,знаеш ли българите колко императори са поставяли на византийския престол и колко пъти от България е зависело съществуването на Византия и Византия е плащала данък на българите и България?Надали имаш предства.Цялата Ираклиева диснастия е крепена от българите и в момента,в който измамват българите и българите им отказват помощ,византийския император пада и е убит.

58

Анонимен

преди 5 години

Царства са. Англосферата ревизира историята навсякъде.

57

Анонимен

преди 5 години

Хубаво е, че се правят такива репортажи да се привдигне малко българският дух, но за съжаление със спомени не се живее. :)

56

Анонимен

преди 5 години

Византийцит (богатите) са наричали простолюдието Булгури ,понеже булгура е бил основното им и ежедневно ядене на народа.

55

ТВ

преди 5 години

Едно от най-смислените предавания в българския ефир, и да се караме по форумите,поне е за нещо смислено, а не за Славея Сиракова

54

Читател

преди 5 години

Купих си книгата на Стоян Динков за 10 лв и прочетох доста интересни и верни неща .Старите българи нямат нищо общо с днешните българи.Старите са били борбени и задружни докато днешните са слаби и страхливи.Човек като хвърли едно око на държавата и разбира всичко.Трагедия и упадък.

53

дон.Вито от Корлеоне

преди 5 години

Някой да ми каже,Ал-ка-трас къдее,че огладнях,казват че безплатен обяд няма

52

Анонимен

преди 5 години

"Преселеноето на народите е мит.." Мит ли,то го има и вднешно време,камо ли тогава,вижте какво става от арабския свят,че и от Африка..

51

Анонимен

преди 5 години

Проблемът е, че не българите сами го казват това. Влезте в българската уикипедия и няма да намерите нито ред за българската империя.И после влезте в английскиата уикипедия и ще видите, че англичаните говорят за две БЪЛГАРСКИ империи по тези земи (първа и втора).Англичаните освен да са глупави? Едва ли. Англия като научен център е много голяма.И още нещо, англичаните не признават измислената "македонска нация" и "техните" герои. За ВМРО в английската уикипедия пише, че е българска организация.

50

Анонимен

преди 5 години

Прости люде има във форума - да си мислят, че тюрки е етнос и тюрки и турци е едно и също. Турчин е нарицателно и никога не е било етноним, т.е. носител на етническо съдържание. Жестокостта, с която османците разширяват териториите си и налагат своята власт, става пословична и масово се обозначава с есейското "турчин", тоест гаден, мръсен, отвратителен и всичко най-отблъскващо, което ви дойде на ум.

49

Анонимен

преди 5 години

Империя, като е империя къде къде са ни монетите, градовете крепостите. Хубаво е да си четем егото, но чак пък империя.

48

Анонимен

преди 5 години

алоооооо Елипа на Дн*ес.бг я вижте някой ви звъни на вратата , да не е Симеонов дошъл на проверка...................хаха............смешници такива

47

Анонимен

преди 5 години

по Текст горе значе Аспарух не е славянин , или всичко е Дезинформация на Н-та степен , да не стане така да се окаже ром , не се учудвам

46

Анонимен

преди 5 години

Въздухааааа ррр ха-хаааа! Я кажи бе бай професор защо великата империя или държава не знае и до днес къде са гробовете на царете и или императорите..както там им викаш. На нито един!!!!!!!! След като се праскат че са имали писменост че даже са я раздавали....защо поне това не са записали. За какво им е била тази писменост?????

45

До 37

преди 5 години

Как мога да ти го обясня в рамките на 500 думи? Поинтересувай се за Варненската цивилизация, за тракийската писменост, за протописмеността, открита край Езерово, Караново, и т.н. , за каменните ни градове в Централна Азия, и т.н., и т.н. За това кои са били гръцките богове(тракийски), за това какви са били по произход Талес, Питагор и македонските владетели, кои са били по произход Константин, Юстиниан, и т.н..Автори, пишещи на тая тема - бол. Но не им се дава изява.

44

Aman

преди 5 години

Няма и капка кръв останала от великите държавници и патриоти. Последните измряха в Балканската война... Сега сме нация от предатели, либерасти, бедняци и болни. Зорлем ни ликвидираха..