69

Анонимен

преди 5 години

Да живее Георги Димитров !

68

Анонимен

преди 5 години

Дали и северна,БЮРМ,Скопие ,няма значение,важно е Македония да стой далеч от долната,сбъркана софийска политическа пасмина и нравите които насаждат в държавата !С две думи ,,далеч България" ,и трябва да се запише като чл.1 в конституцията им!Това,че по времето на комунизма бяха в Югославия само спечелиха.

67

Анонимен

преди 5 години

Нямам думи - македонците били роби в България??Е, па какво им е робското? то за да си роб трябва да има и за това някякво доказателство. В Османската империя всички, които не са мюсюлмани са били роби на мюсюлманите. Трябвало е да се подчиняват на мюсюлманите, и от средите на мюсюлманите са се избирали ръководните длъжности по села и градове.В България по конституция всички граждани имат еднакви права.Къде видя роби в България??

66

Българин

преди 5 години

Македонче пита татко си:- Тате, тате, що е ова Екватор?Той отговаря:- Това сине, е линията дека дели Земята на Северна и Южна Македония.

65

Горна Джумая

преди 5 години

Да си Македонец е чест , гордост и достойнство !

64

Анонимен

преди 5 години

УЧУДВАЩО Е , ЧЕ СЪРБОМАНИТЕ СА ТОЛКОВА МАЛКО В МАКЕДОНИЯ!

63

Сандо

преди 5 години

Западна България да се кръстят!

62

Анонимен

преди 5 години

До 58 Всяка страна си тълкува фактите както й е изгодно!Малко факти:Според румънците в средновековието е имало Влахо-Българска държава и като се позовават на документи в които пишело ,че братята Асеневци са власи дошли от Влашко ,документи в които се пишело ,че цар Калоян бил влах.Сърбите пък пишат ,че славянските племена ,,Тимочани",и ,,Браневичи"са сърби и затова се вдигнали на въстание против бугарите и тръгнали за Панония от където ги бил върнал хан Тервел. Повечето славяни на Балканите са

61

Край

преди 5 години

Бе дайте да ги кръстим Световна Империя Великомакедония че да мирясат.

60

Сандански

преди 5 години

А защо България е вперила пръст и гледа само във Вардатска Македония ? Защо не говори за макрдонците в Пиринска Македония , за техното дередже ? Защо не говори за Егейска Македония и за прокудените македонски бежанци от гърците с огън и куршими и за имотите и къщите на македонските бежанци ??

59

Анонимен

преди 5 години

А , бе , и македонци и гърци направихте историята на дреб - ей ги макетата носят портрета на човек , който се е самоопределил за българин , ами вдигнете портрета на Филип Македонски!?

58

София

преди 5 години

До 56Има едно златно европейско цивилизовано правило което пропускаш: Има документи/факти - има история. Няма факти - няма история.

57

Баща ти

преди 5 години

До 55С какво се дрогираш бе младеж ? : D :D : D

56

Анонимен

преди 5 години

До 54 Ха,ха Няма европейски стандарти за история,всеки си съчинява своя история!Скопските историчари на това се надяват и затова е такава фантастика в тяхните учебници!

55

Благоевград

преди 5 години

В земята в която трябва да сме господари , ние Македонците сме роби.Алтернативите на тази система в България не са по-привлекателни от одродяването - социална деградация , емигриране , физическа смърт , или безнадеждна съпротива в неравен двубой с чуждата българска власт.Македонецо , не забравяй сеоята Родина Македония ,нейните борби и правото и да бъде свободна ! 21 век ще бъде век на свободата за Македонския народ !

54

София

преди 5 години

До 54 Така е. Нашите учени трябва здраво да натиснат македонистите за приемане на европейски стандарти за историята. Народа в Македония може да бъде спасен.Никакви компромиси на тези измамници!

53

Анонимен

преди 5 години

До София,само че гърците им забиха ЯК ШУТ за "античната им"история и не само ами сега "македонец"НЯМА ПРАВО ДА НАРИЧА СЪС СТАРИТЕ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА В ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИ-А!!Няма Солун,има Тесалоники,няма Костур,има КасторЯ и т.н..няма "македонски театър,кино,вино,министерство"ИМА ВИНО ОТ..,МИНИСТЕРСТВО НА .,НАЦИОНАЛЕН ТЕАТЪР НА.. и т.н.!Затова сега македонистите И НА ЗОРАН ще се вкопчат с оше по-голямо настървение в българската средновековна и по-нова история.Ха да ги видим нашите!

52

Анонимен

преди 5 години

В Сърбия живеят потомци на хора които до средата на 19в.са се чувствали българи,и те са повече от македонците !Хайде идете в Зайчар,Парачин,Враня,Ниш и др. и им обяснете ,че не са сърби ,а чистокръвни българи!

51

Петрич

преди 5 години

Искаме да се проведе консултативен Референдум за Автономия на Пиринска Македония под мотото ,,Искаме да бъдем стопани в своя дом,,,.Допитванията да имат само консултативен характер и не задължават София да предприема каквито и да е действия.

50

София

преди 5 години

До Благоевград и другите ну никовеЧовече, повтарям ти - няма проблем да се определяш както желаеш и аз това го приемам напълно. Проблема е кражбата на история от възитаните от сръбската УДБА македонисти. Гърците се дразнят че македонистите крадат античните им герои, ние българите се дразним от това че в Македония се прикрива от народа там българската националност на героите от илинден и ВМРО