217

224

преди 5 години

До 223Предполагам си мъж и не знаеш, че много малка част от болестите се диагностицират пренатално. На ехограф не се открива ДЦП, умствените заболявания, генетичните и хиляди други. За генетичните тестове - изследват се за само 4-5 най-популярни и често срещани болести, а те са хиляди. Невъзможно е да се изследва всичко, така че няма как, няма как да си сигурен, че детето ти ще е напълно здраво. Да не говорим, че то може да се роди здраво, а впоследствие да се разболее - менингит, ваксина, дцп.

216

:)

преди 5 години

Преди да се роди детето, се правят изследвания, които показват ще има ли то увреждания или не. Тоест майката може да вземе решение много преди увреденото дете да се роди. Първите тестове се правят около 8-та седмица от започване на бременността. Толко за майките и погрешните им решения.Държавата като такава ТРЯБВА да отделя правилно средства за проблемните части от съсловията: инвалиди, болни от рак и други болести от този вид, хора с увреждания. (Увреждания могат да възникнат и вторично).

215

Не очаквах това

преди 5 години

Голямо разочарование с това отвратително изказване се оказа тая щерка!Ти да видиш!И майката се изложи порядъчно покрай нея.Това момиче ако ходи в детски домове,е за да си ласкае егото:заможните понякога се развличат с благотворителност!Така се чувстват велики,унижавайки с подаръци и подаяния.Нищо не е разбрала тая празноглава кифла с претенции,ама нищо!Дано да и се върне ....Акъла и е стигнал само дотолкова да изтрие позора си!!!Срам за тебе ,момиче!

214

xx

преди 5 години

Значи късно раждане само за холивудски актриси, така ли? Иначе може да си непълнолетен, финансово носен от богатите си родители, безотговорен и необразован, но тогава ще имаш здраво дете и сем. Славкови ще те харесват.

213

Наблюдател

преди 5 години

Каквато майката, такава и дъщерята! И двете могат да четат, но не разберат прочетеното...И двете могат да пишат, но със стилистични и правописни грешки... Такива са и реакциите им, неадекватни и истерични.Та уважаеми " светски личности Илияна и Славея " :- протестът на майките е в защита на децата им, а не защото са ги изоставили,- протестът е изражение на ужасът от това безпомощните им деца да ги надживеят....- не на последно място протестират защото дават живота си за децата ,а държавата?

212

Анонимен

преди 5 години

до КукуригуТъпотията за пушенето, пиенето и късното раждане дори няма да я коментирам.-Да, вярно, ти по-добре знаеш...Късното раждане е рисков фактор номер едно. И преди всичко е индикация, че в главите на родителите хлопа дъска.

211

Анонимен

преди 5 години

Коя светска личност може да си позволи да коментира с правописни грешки? Срамота... Пък и с какво ли е заслужила призванието светска...затова, че се е родила в семейство на известни спортисти? Това не я прави важна, нейното мнение не би трябвало да е от значение...

210

П.Петров

преди 5 години

Изказването и е доста объркано и хаотично, трудно проследявам мисълта и, честно.Изводите които си правя са:- Не и сече много пипето, за да вземам мнението и присърце;- Само много прости хора превъзнасят Трифонов;- Тази мома хабер си няма от реалния живот в България;- Тази мома хабер си няма от реалността изобщо, явно е расла в някаква "приказка";Родителството може и да има някакъв компонент егоизъм, но преди всичко се оказва себеотдаване, а в случая с родителите на деца с увреждания е саможертва.

209

Кукуригу

преди 5 години

Амниоцентезата не е конкретен вид изследване, това е начин за вземане на материал за изследване. Колкото вземането на кръв е вид изследване, толкова и амниоцентезата. Обикновено я правят за хромозомни нарушения - онея същите три, Даун, Патау и Едуардс. А всички генетични болести няма как да се предвидят, че да се изследват конкретно, те са стотици, ако не хиляди.Тъпотията за пушенето, пиенето и късното раждане дори няма да я коментирам.

208

Кукуригу

преди 5 години

До от 20-те %Ти си от другите проценти, а това:"повечето майки на деца с увреждания знаят още преди раждането, че детето ще бъде с увреждания и избират да го родят с тези увреждания"...е огромна глупост.Абе, що се изказвате "компетентно", като изобщо не сте в час?

207

Анонимен

преди 5 години

Тая в какви домове ходи бе, айде стига, не на мене тия. Хахахаа, изобщо, ама изобщо не и вярвам, че ходила по домовете. Може в училище, като е била и да са ги завели класа в някой дом да занесат дрешки на децата. Най-много това и е ходенето по домовете на тая ***. И какво и пречат майките на децата с увреждания на тая кифла, аз не мога да разбера. Безсрамна лигла, *** на всичкото отгоре. Да се върне малко и в училище, да се научи, че зад съобщителни изречения се слага точка, не удивителен.

206

Сашо

преди 5 години

Спрете да плюете момичето, не разбирате ли, че и то е със специални нужди, просто нейната майка не е от тези дето .... както се е изразило нещастното дете: "вдигат патардия"...

205

Просто е

преди 5 години

Крушата не пада по-далеч от дънера,каквито родителите такава и щерката. Нарича се ДНК.

204

Мими

преди 5 години

Срам и гняв изпитах от излиянието на това момиченце, известно само с връзката си с женен порноактьор.Защо й е да си пълни кухата главица....

203

Христо

преди 5 години

Такова нещо може да напише само едно бездушно и отвратително създание.Жалко,че от прекрасни хора като Наско Сираков и Илияна Раева,е излязло нещо толкова просто и грозно....

202

АК-47

преди 5 години

Това същество от женски пол, може да не е физически увредено, но умствено е увредено на 95%. Не пиша 100%, все пак може да чете и пише. И да не придизвиква съдбата, защото не знае какво може се случи и на нея.

201

Без име

преди 5 години

Всичко се връща.

200

СатаНАТО

преди 5 години

Всеки сам си е виновен, че е пушил, пил, правил деца на 50+, раждал за сефте на 40+, напъвал е Природата с епруветки, отказвал ваксини и прочие. Размножаването въпреки всичко и на всяка цена си има своите рискове.

199

Анонимен

преди 5 години

"дали майката е пушила, пила никой не е наша работа,!"Така е.Това е работа на застрахователя.В страни с развито здравно осигуряване, здравни застраховки не се сключват с пушачи за лечение на болести на дихателната система.В същите страни се правят внезапни проверки на пациентите от Касите. Ако не си вземат лекарствата, застрахователят не им поема лечението.Така им остават пари за лечение на хората, които не искат да са болни.А иначе всяко дете с увреждания има право да получи помощ и то сп

198

Анонимен

преди 5 години

Когато Сираков се ожени за Раева очаквахме детето им да е спортистка, пък тя спортувала в леглото с порно актьори