40

Анонимен

преди 5 години

Инстинктивно българският, сръбският, гръцкият народ се подкрепят. Раздорите идват от великите сили.

39

Анонимен

преди 5 години

Българите и сърбите не са един народ. Сърбите са вършили толкова предателства спрямо българите през вековете, че си заслужаваха страданията след разпада на престъпно създадената изкутвена държава Югославия.

38

факти

преди 5 години

За съжаление на запада руското влияние на Балканите е много голямо, особено сред народите на днешните държави Сърбия, Гърция, Македония и България. Поради това политиката на западните велики сили е била да поддържат Османската империя, с оръжие, военни специалисти, когато през 1853 година Русия обявява война на Турция, като обявява, че ще освободи целия полуостров за православните народи, тогава Англия и Франция стигат дотам да обявят война на Русия и 4 години се бият из Крим срещу нея.

37

Анонимен

преди 5 години

Най-голямата истина е, че Сърбия и България са две държави с един народ. А Македония е измислена от враговете на Сърбия и България за да сеят раздори. youtube/watch?v=w-Ua65bgdJk - поздрав

36

Анонимен

преди 5 години

mk.wikipedia.org/wiki/Историа_на_македонскиот_народ#/media/File:Telegrama_Britanija_januari_1945.jpgЗападът винаги е бил целия свят да е с регионални конфликти и да е разделен на множество държави. В случая англичаните бият телеграма срещу възможността България и Югославия да станат федерация, за да не се реши въпросът с обединението на българите от Македония към България. Те са авторите и на разтрояването на България след руско-турската война.

35

Анонимен

преди 5 години

през 1991 не трябавше БЕЗУСОЛВНО да признаваме БЮРМ, а да поставим условия- езика е български, историята ви започав от 1947 и т.н. и тогава да признаваме.

34

Анонимен

преди 5 години

Пирниска Македония и част от Северна Македония, която е чак до кюстендил.северна македония вкючва северозапдна (вардарска) Македония плюс Пиринсак македония.

33

Поручикот Балканец

преди 5 години

Моят чисто български интерес у Македония е лута жолта ракия и руйно вино от Тиквешията, ладно Скопско пиво и пражена пастръмка. И едно убаво македонско девойче, како една китка шарена, со църни очи и нежна како свила коса да ми го топли коленото. Яз те така го разбирам тоа, добрососедството.А па кой е щур нека да оди да квака по сокаците.

32

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"На гърците никой не им е унищожавал елита през 1944 г., затова имат политици."---На гърците им унищожиха елита по-късно, когато на власт дойде военната хунта.Гърците никога не са имали политици те винаги са били ПОЛИТИКАНИ и са си гледали стриктно ИНТЕРЕСА. Преди да пишеш, прочети малко история.

31

босия

преди 5 години

северна македония бивша югорепублика,южна остава в гърция ,западна в албания източна в българия ех,че много македонии

30

Анонимен

преди 5 години

Северна Македония е една географска област, която сърбите откраднаха от България. Благодарение на социализма и коминтерна, беше създадена отделна република в Югославия. Тази територия щеше да е неразделна част от България. Трябва да сме доволни и на сегашното положение.

29

До 27 и 23

преди 5 години

Те пък политиците ни преди 09.09.44 голямата работа три национални катастрофи за 35 години.Добре че сме имали поне армия, че иначе нямаше да ни има.

28

просто се шегувам

преди 5 години

На практика е невъзможно проблемите да се изчистят без да се посочи кой стои зад проекта БЮРМ и какви цели преследва. Ще се въздържа да давам преценка, защото заподозрените са много. Само мога достоверно да посоча, че след ПСВ България беше наказана по този начин, а Кралство Сърбия беше заставена да приеме таралеж в гащите, чрез който под заплахата от война с България да бъде контролирана. Кой е творецът съчинил тази концепция, и за кого носи ползи в най-голяма степен само може да гадаем.

27

Анонимен

преди 5 години

Ха! АлЙо бил още жив!?

26

Анонимен

преди 5 години

Темата другарю е дали казва истината а не за дедо му,а той казва истината.Гърците иначе чрез договорът задължават евентуалносеверномакедонците да произнасят имената на селищата каквито са сега,все едно никога не са имали БЪЛГАРСКИ имена дето били "македонски"според скопяните!Това означава ОТКАЗ ЗА НЯКАКВА СИ ЕТНИЧЕСКА МАКЕДОНИЯ и някакви си етнически македонци "славофони"които били прокудени от егейска Македония!ИНАЧЕ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРОКУДЕНИТЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ СМЕ СИ В БЪЛГАРИЯ!!!

25

Анонимен

преди 5 години

Гърците им разбиват античната история ама той Заев и никога не твърдял че имат връзка с античната Македония!Той твърди че държавният им и национален идентитет се гради с началото на държавата на СамОил македонски,после Климент и Наум,после някак си изчезват обаче им започва "Преродбата"някак си с началото на Българското Възраждане което обаче той не го казва така!После се създала ВМРО защото не им изнася името БМОРК или ВМОРО,после Илинден,после пак Илинден и АСНОМ и хоп,били на 1000+години!

24

Анонимен

преди 5 години

На тоя дядо му ли беше застрелял децата в Ястребино.

23

Анонимен

преди 5 години

Е,те гърците ще ги откажат и от другата"им "история защото не виждам как СамОил ще стане "македонски цар"или Климент и Наум,или БМОРК!Няма да стане защото това означава фалшификация и на историята на ИРИ-Византия,как си представяте гърците да признаят че са граничили с някаква си етническа Македония когато тема Македония е била на другия край на днешния Балкански полуостров!Като гледам рейтинга на Ципрас дали и ще си изкара мандата не е сигурно,ами дано жив да остане.

22

Анонимен

преди 5 години

Заев и Ципрас, каквото успяха направиха. Оттук нататък позитивите са само за нас. За С.Македония и македонците не съм оптимист никак.

21

To6

преди 5 години

СПРАВКА ЗА НЯКОИ, ИСТИНСКИЯТ КОМУНИЗЪМ НЯМА АЛТЕРНАТИВА, казъл го е дядо МАРКС, когото бясно четат назапад.