71

шибек

преди 6 години

Вапцаров е поет от световна величина и НИКОЙ не е в състояние да принизи стиховете му.Чалгата винаги е стояла в праха и калта на изкуството , така , че плагиатството от класиката само потвърждава мнението за нея.

70

до 61 Поручик

преди 6 години

Няма по БГ законодателството -предполагам,но по Международното е друга бира.Нали ги знаеш онези -признания,обществено достояние ... Знаеш ги онези CC - ЦЦ щуротии , да не влизаме в темата ,че е дълга 200000 страници.Чалгата си краде по навик ,но не сме в 90 те да правим от Момичето с.., коси - Баталъони и да ни се разминава.Предполагам ,че правата са на наследниците му и те са в правото си да си ги търсят,делата са сложни по цял свят.

69

Анонимен

преди 6 години

Това да слагаш знак за равенство между песните на Епизод и чалга е признак за духовна нищета. Само като си представя, че някой чалгар може да направи парче с текста на Батак, Шипка и ме втриса. А как би звучало "Перущице бледна, гнездо на герои...", изпято с някакви турско-сиганско-ориенталки ритми. Мани, мани ....

68

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 65Виждал съм американки носещи бански с американското значе и това ли се води за гавра.Българки не съм виждал да носят бански с българското сигурно,за да не им кажат че се гаврят.

67

Анонимен

преди 6 години

До тц-тц-тцРокерите правят турове по целия свят а чалгарите немогат.И в двата стила и с най-простия семпъл може да създадеш песен без да трябва да създаваш инструментал или да плащаш на други да ти саздадат.И в двата стила се залага на скандала.И в двата стила се пее за секс.Виж песента на Пост Малон - Ракстар и ще разбереш какво е да си ракстар.

66

Пуйката

преди 6 години

Реално погледнато ВАПЦАРОВ е бил комунист и е работил против България с подривна дейност както всички *** верни на РУСИЯ ! Тъйче ми е през ******* дали му гаврят творчеството в чалгата ! И Чалгата и комунизма разрушават българските морални и ценностни основи които са ни запазвали през вековете като народ !

65

Сократис

преди 6 години

Първо трябва да се пречупи съвременното мислене, че лоша реклама-няма! Това нововъведено твърдение, срива моралните ценности и дава основание на всякакви нагли, вулгарни и невъзпитани индивиди, показвайки плът и пошлост, вместо да се чувстват засрамени, те да вирят гордо глави и гледат нахално и пренебрежително сочещите ги с пръст...Целта е-не те, а моралът да се почувства засрамен и безпомощен...А как става това и как постига целта си-разбира се, чрез същите медии, които после ги критикуват

64

тц-тц-тц

преди 6 години

До 66.....Чалгата е като рок музиката.... Абсолютно, пък Азис е като Дейвид Ковърдейл,а земята е плоска и лежи на четири слона.

63

Анонимен

преди 6 години

Утре като чуят текста на Прощално, сегашните млади ще се сещат само за чалгата на Антонина и няма да знаят нищо за Вапцаров. Наскоро имаше друг подобен случай - хубавата песен от преди десетилетия Шошана, в чалгаджийско изпълнение и почти всеки като чуе Шошана, я свързва с този, а не с многото хубави изпълнения от преди години.

62

Анонимен

преди 6 години

Такива Антонини, които никой не ги знае, се опитват да добват популярност по всеки скандален начин, за който се сетят. Обикновено или се събличат или се гаврят с нещо свят или и двете.

61

До четири точки

преди 6 години

Случая няма нищо общо. Казах че ако познаваш и харесваш от близо метъл музиката, ще разбереш че текстовете на много от тях са свързани с исторически факти. А пък проститутките с високи тарифи на вечер, които мислят че са певици, а всъщност са продукт на простащината и деградацията в България, правят това за да превличат внимание. Както онзи другият *** който в клипа си даваше да пие бира на едно прасенце! Така че двата случая нямат нищо общо

60

Анонимен

преди 6 години

До ?В случая няма гавра със стихотворението

59

Анонимен

преди 6 години

Рок групата Епизод пее стихове на Ботев и няма проблем. В държавата има двоен стандарт и то при условие че рока и чалгата се различават само по инструментала.Чалгата е като рок музиката само че в България рокерите се мислят за интеректуалци.Рока е музика за секс и наркотици а чалгата е музика за секс и алкохол.

58

Поручик Ржевски

преди 6 години

Няма авторски права вече, има авторски права за 70 години и те са изтекли в случая с Вапцаров.Затова ви предлагам интелектуална главоблъсканица как да формулирате закон, така че Лили Иванова да изпее песен на Вапцаров, а Антонина да удари на камък.Айде ако слушате само рок или жаз, значи сте много умни и ще го измислите.

57

До 55

преди 6 години

И какво не е вярно от написаното от Гео Милев в Олимпиада (Спорт, култура и фашизъм)?Ти май не си чел текста.

56

Анонимен

преди 6 години

Лежи си ти кротко там ,само да не се намери един адвокат по авторски права и да ти спретне едно дело в Брюксел ,че има да плащате ,че барабар и с патрона дето го спонсорира.Не сме 90 те да слагаме български текст на "крадени" парчета и да минава!

55

скъпи на триците

преди 6 години

Чалгата е следствие на политиката(парламента), не обратното, по големи чалгаджии от тия в парламента няма.А това че доказани национални предатели се показват по празниците и цитират пред обществото Ботев и Левски е много по голяма гавра за мене.

54

Анонимен

преди 6 години

В България да сте чували за Авторски Права ?Не е "народно творчество" има си притежатели и е въпрос на един иск.Чалгата винаги е била хитра ,ама в нормалния свят като ползваш чуждо нещо и си плащаш като ПОП!

53

vipgast

преди 6 години

нека да кажа, че не всеки може да е поет. поет не е професия, нито се учи в уроци по пеене, нито в уроци по катуолк.. поет е онзи, който е така чувствителен за обществото, че не може да го пренебрегне, дори и пред собствения си живот. което за едни чалгари е немислимо, ако в чалгарите, които управляват света има мисъл, защото при тях умствените процеси са сведени само до печалби, то та поета печалбата е в казаното от Левски ако печеля...

52

Анонимен

преди 6 години

Еха тези от Димитровград много вдигнаха летвата поезия де...После няколко фейлетончита и деня е завършен !