16

Анонимен

преди 6 години

И като не му дадат бележника какво? Те даже диплома нямат право да не му дадат на детето, ама ей така ги плашат, за да няма отказали се от екскурзията "по желание."

15

Анонимен

преди 6 години

А подарък за г-жата на стойнотс 1500 лв. как ви звучи ?

14

Соня

преди 6 години

Преди 3-4 години бях на първият учебен ден в централно Софийско школо. Всичко си беше същото както когато аз съм влизала за първи път в клас. Учителката беше пред пенсия, задръстен човек. Накрая на часа се извади един списък и започнаха да се искат пари от родителите за нови чинове. Бях много разочарована

13

Анонимен

преди 6 години

коментара си ще напиша утре, понеже днес е последен ден на внучето в предучилищна, а утре ще дадат удостоверението,за да може да го запишем в първи клас. ако разкажа днес какви пари се вземат в дет. градина за такива ЕКСКУРЗИИ, току виж намерили причина да дадат удостоверението след 6-ти юни и да не можем да станем първокласници.................пак ще цитирам софи маринова : " обичам БГ-то"

12

гост

преди 6 години

И след като дадохме толкова примери за рекет - какво правим?!

11

Анонимен

преди 6 години

Истината е, че учители и директори масово работят като туристически агенти, без да са регистрирани никъде. При група от 10 човека, туроператорите предлагат един безплатен пакет. При 20 човека - втори безплатно, или парите за този пакет кеш!Срамота е! Отвратително!Като не си пуснуш детето - дали по финансови причини, или поради съмнения за безопасността, нарочват ти детето и му тровят живота по най-отвратителния и недоказуем начин!

10

zeus

преди 6 години

29 лева е супер, мен ме рекетираха 260 за "зелено училище"...

9

шматка

преди 6 години

Не плачете толкова.В Първа езикова Варна ги закараха чак в Англия да им дадат дипломите.

8

Анонимен

преди 6 години

При организирани групи, класните ръководители отиват на екскурзия безплатно. Фирмите, които предлагат екскурзиите също не са случайни. Отчитат се на директора за да им се позволи да предложат услугите си. Всичко е калкулирано в цената, която ще платят родителите на децата. А за да се получат нещата, учителите откровенно принуждават учениците и ... тази практика е мноооого отдавна.

7

Пешо

преди 6 години

На много места се събират и по 15лв. за подарък.

6

Анонимен

преди 6 години

Още по-лошото е, че ще се приберат приберат с хранителни отравяния, и т.н. и учителките ПАК нямат вина. При нас в градината искаха 360 лв.за 4 дни в Сандански 5* СПА хотел, за деца между 2 и 4 г. Масажи, игло терапия и кални бани, само 5 се отказаха!!!!!

5

родител

преди 6 години

Има ли някой да каже ,че някъде няма рекет !! Рекета и корупцията са обхванали щялото общество ,и това е начин на живот на стотици хиляди !!!

4

Анонимен

преди 6 години

Хахахах, нищо не се е променило отпреди 20-30 години :) Разбира се, децата могат да получат удостоверението си във всеки друг момент, но екскурзията е деликатният начин това да стане като си платиш. Няма лошо, особено за деци деца, на които им се ходи на училище вместо на екскурзия/и такива има/, но моментът за децата, които нямат пари, е много неприятен.

3

Анонимен

преди 6 години

В 109 оу, откакто се появи един директор - парашутист-гербераст, нищо не се прави в полза на децата, или училището, а само и единствено се събират пари за измислени дейности и мероприятия, като от различни места се чува, че кешбека достига 40 процента. Последното фрапиращо нещо е таксата от 36 лева на година, за обработка на данните ,на дете, за да може да се ползва електронната карта за стола. Има близо 1100 деца. Не е зле, а? И от виза ще им завидят.

2

кокиче

преди 6 години

За съжаление освен рекет от страна на училищата за всяко проведено парти или екскурзия учителите получават хонорар от фирмата провеждаща мероприятието. И то не защото фирмата го предлага - учителите сами питат има ли предвиден за тях хонорар в предложената оферта . Съответно събитието се организира от фирмата съгласила се на подкупа.

1

Анонимен

преди 6 години

Бандити!