21

Анонимен

преди 6 години

Не случайно дебеловратите бизнесмени демократи побързаха да отменят задължителността на БДС след 1989-та година. Затова сега на практика не можеш да намериш качествена храна в България, даже и да си готов да платиш многократно по-висока цена. Качествено кисело мляко няма, няма и качествено сирене и кашкавал. Зеленчуците са като направени от гума и пластмаса. Месото един бог знае с какво е инжектирано, а за колбасите да не гвоорим, в тях едва ли има и грам месо.

20

шматка

преди 6 години

Абе и преди '89 си хакаха натриев бензоат с кофите ама айде

19

Анонимен

преди 6 години

преди 89 всичко вкисваше, разваляше поради липсата на консерванти.гледам няколко краварски трола хвалят консервантите и лидъл! Вие сте ненормалници или най-обикновени наивници. Вероятно и двете!Да кажеш, че ГМО-то и консервантите в западните продукит продавани в Лидъл и другите големи вериги са страхотно нещо - трябва да си платен!

18

Анонимен

преди 6 години

Качествения продукт пътува за Москва .Проверено от търговец не е българин.*** е за тук. Провери в гр.Видин

17

Пчеличката Мая

преди 6 години

Кучетата си лаят, кервана си върви. Министъра направи 5 работни груби... безсмислени. Нещо да се е променило? Нещо? НЕ. Няма и да се промени. Такива сме си ние българите. Силни само на думи и подписване на петиции. Но действия? Действия няма. Така че, вината си е наша. Защото мълчим, а те ни тровят ежедневно. Масло, месо, сладки...

16

шматка

преди 6 години

До 15ХехеВярно че през соца хигиената беше под всякаква критика но тогава имаше екирисажи и рогата и копитата заедно с костите отиваха там където ги правеха на костно брашно.Днес няма екирисажи.Познай къде отиват рога копита кожи кости:))

15

Димитър 76г

преди 6 години

По времето на социализма качеството на храната беше много по лошо от днес. Работил съм по 70те и 80те много месокомбинати и мога най-отговорно да ви заявя, че крехкото месо отиваше за партийците и за активните борци, а за народа в колбасите слагаха трици и смляни рога и копита.

14

Анонимен

преди 6 години

Купих сирене "нашенско" заборяме корема. Купих млеко " нашенско" също.

13

И аз

преди 6 години

И аз купувам само от Лидъл че цялото семеиство харесва храната от там. Всичко им е чисто и вкусно, внасят храни от целия свят, може да опиташ и вносната кухня.От квартален магазин само хляб купуваме за по-бързо

12

Закупчик до 88-ма

преди 6 години

Сега храните са по-чисти отпреди!Бил съм в млекозаводи и цехове на Родопа по времето на социализма.Такава мръсотия беше навсякъде!Работниците виждаха, но си траеха, защото можеха да си краднат от продукцията.Сега в цеховете е много по-чистичко.Говоря за известните фирми.

11

Анонимен

преди 6 години

то вече 30 години ядем химия затова болниците пълни...Пълни са защото се разхождахме весели под радиоактивния дъжд от Чернобил, за което БКП си мълчеше!

10

Анонимен

преди 6 години

Пазарувам от Лидл и съм доволен!Техните продукто обозначени със Стара планина са чудесни!Произвеждат се у нас.На другите продукти си пише от къде са внесени.Отдавна не купувам продукти на големите български марки!

9

Анонимен

преди 6 години

то вече 30 години ядем химия затова болниците пълни

8

Европеец

преди 6 години

Ако бяхме с Русия нямаше да ни считат за полу-хора втро кочество ами за хора десето качество и храните които консумирахме щяха да не второ ами десето качество.

7

шматка

преди 6 години

До 6Не си запознат.Пилешкото си е наше и почти всичкото свинско.В цял свят колбасите се правят от стари животни и стари меса(в смисъл замразени).Те за това и са измислени.Да се изяжда месото неподходящо за директна употреба.

6

Анонимен

преди 6 години

Отново не се коментира темата по същество. В България 90% от говеждото, 70 % от свинското и 50% от пилешкото месо са внос. Въпроса е от къде, как и какво месо се внася за да се произвеждат "месни" продукти. Защото едно е охладено месо от младо животно, съвсем друго е от бракувано старо животно и трето и четвърто 20 годишно дълбокозамразено от нечий държавен резерв.

5

Анонимен

преди 6 години

Нали именно тази Байкова разправяше колко са вредни колбасите... Кой и плати за да се превърне в колбасолюбка ?

4

шматка

преди 6 години

А какво ще правим с вносните.Помислете и за млеката.Всеки да е задължен да пише от какво мляко е продукта.Прясно или сухо.Засега пишат само мляко

3

Анонимен

преди 6 години

Добре де, какви са тези стандарти, дето не са задължителни? Нали стандарта е нещо, което е норма, задължително? Стандарта не е стандарт, явно!

2

dmx

преди 6 години

Много е лесно да се напише точно какво има в храната и как е направено, но банда лобисти ни пудри носа чрез корумпираните ни политици. Трябва да ги смажем като ***! Време е за нов десети ноември, негодници.