Не случайно дебеловратите бизнесмени демократи побързаха да отменят задължителността на БДС след 1989-та година. Затова сега на практика не можеш да намериш качествена храна в България, даже и да си готов да платиш многократно по-висока цена. Качествено кисело мляко няма, няма и качествено сирене и кашкавал. Зеленчуците са като направени от гума и пластмаса. Месото един бог знае с какво е инжектирано, а за колбасите да не гвоорим, в тях едва ли има и грам месо.
преди 89 всичко вкисваше, разваляше поради липсата на консерванти.гледам няколко краварски трола хвалят консервантите и лидъл! Вие сте ненормалници или най-обикновени наивници. Вероятно и двете!Да кажеш, че ГМО-то и консервантите в западните продукит продавани в Лидъл и другите големи вериги са страхотно нещо - трябва да си платен!
Качествения продукт пътува за Москва .Проверено от търговец не е българин.*** е за тук. Провери в гр.Видин
Кучетата си лаят, кервана си върви. Министъра направи 5 работни груби... безсмислени. Нещо да се е променило? Нещо? НЕ. Няма и да се промени. Такива сме си ние българите. Силни само на думи и подписване на петиции. Но действия? Действия няма. Така че, вината си е наша. Защото мълчим, а те ни тровят ежедневно. Масло, месо, сладки...
До 15ХехеВярно че през соца хигиената беше под всякаква критика но тогава имаше екирисажи и рогата и копитата заедно с костите отиваха там където ги правеха на костно брашно.Днес няма екирисажи.Познай къде отиват рога копита кожи кости:))
По времето на социализма качеството на храната беше много по лошо от днес. Работил съм по 70те и 80те много месокомбинати и мога най-отговорно да ви заявя, че крехкото месо отиваше за партийците и за активните борци, а за народа в колбасите слагаха трици и смляни рога и копита.
И аз купувам само от Лидъл че цялото семеиство харесва храната от там. Всичко им е чисто и вкусно, внасят храни от целия свят, може да опиташ и вносната кухня.От квартален магазин само хляб купуваме за по-бързо
Сега храните са по-чисти отпреди!Бил съм в млекозаводи и цехове на Родопа по времето на социализма.Такава мръсотия беше навсякъде!Работниците виждаха, но си траеха, защото можеха да си краднат от продукцията.Сега в цеховете е много по-чистичко.Говоря за известните фирми.
то вече 30 години ядем химия затова болниците пълни...Пълни са защото се разхождахме весели под радиоактивния дъжд от Чернобил, за което БКП си мълчеше!
Пазарувам от Лидл и съм доволен!Техните продукто обозначени със Стара планина са чудесни!Произвеждат се у нас.На другите продукти си пише от къде са внесени.Отдавна не купувам продукти на големите български марки!
Ако бяхме с Русия нямаше да ни считат за полу-хора втро кочество ами за хора десето качество и храните които консумирахме щяха да не второ ами десето качество.
До 6Не си запознат.Пилешкото си е наше и почти всичкото свинско.В цял свят колбасите се правят от стари животни и стари меса(в смисъл замразени).Те за това и са измислени.Да се изяжда месото неподходящо за директна употреба.
Отново не се коментира темата по същество. В България 90% от говеждото, 70 % от свинското и 50% от пилешкото месо са внос. Въпроса е от къде, как и какво месо се внася за да се произвеждат "месни" продукти. Защото едно е охладено месо от младо животно, съвсем друго е от бракувано старо животно и трето и четвърто 20 годишно дълбокозамразено от нечий държавен резерв.
Нали именно тази Байкова разправяше колко са вредни колбасите... Кой и плати за да се превърне в колбасолюбка ?
А какво ще правим с вносните.Помислете и за млеката.Всеки да е задължен да пише от какво мляко е продукта.Прясно или сухо.Засега пишат само мляко
Добре де, какви са тези стандарти, дето не са задължителни? Нали стандарта е нещо, което е норма, задължително? Стандарта не е стандарт, явно!
Много е лесно да се напише точно какво има в храната и как е направено, но банда лобисти ни пудри носа чрез корумпираните ни политици. Трябва да ги смажем като ***! Време е за нов десети ноември, негодници.
Двойният стандарт при храните: 50% месо, а останалото – боклук?!