22

Сашо

преди 6 години

Не е лошо и да спрете да се врете всички в един град. София не е за 2милиона. Този завод за момента е единственото решение. Изчетох всичките Ви коментари, но само 1-2 имаха реално предложение. Другото си беше хейт безпрочинен. Отиваш да работиш за заплата х2 в София е ще приемеш и вреден ето на здравето по 2 от лакомия!

21

Анонимен

преди 6 години

Фините прахови частици през зимата ще ги борим лятото с миене на улиците ... Срещу горенето на дрехи за отопление в конкретни махали, се правят проверки с какво се отопляват автосервизи намиращи се на друго място ...Разходите им били големи за транспорт .... а возят *** до завода, после сортират го, връщат го в центъра на София и след това го извозват отново .... уникална еко технологияСъщевременно стане ли зима изпукват главните топлопроводи, защото са оставени да изгният.

20

Анонимен

преди 6 години

В Швеция и Германия горят ***, а това са.екологични държави. Аман от екотерористи и рубладжии, бранещи газовите пазари.

19

дедо Ви

преди 6 години

До АнонименДа рехабилитирана беше стара отоплителна централа от фирма Вагнер Бюро и така беше през 1986 г. Сега обаче горят само природен газ, никакви отпадъци и е като атракция...

18

Анонимен

преди 6 години

аааааааааааааааааа ето защо смърдеше така в софия ПРЕЗ ЗИМАТА!!ТИЯ СА ГОРИЛИ *** А НИ УБЕЖДАВАХА, ЧЕ МИРИЗМИТЕ ИДВАЛИ ОТ АФРИКА!

17

дедо Ви

преди 6 години

Няма проблем да се изгарят битови отпадъци. Има проблем с мястото за ситуиране на инсталацията за изгаряне защото в битовите отпадъци: хартия пластмаси, био материали се съдържат химикали като, одор / миризма / олово, арсен, живак, мед, кадмий, които при горенето се изхвърлят с димните газове или пепелта. Живущите в зоната с радиус 0,4 до 2,5 километра са подложени на силното действие на тези химикали . За тях няма очистване и мониторинг! Пепелта е отровна а не се предвижда спец. депо за нея!?

16

анонимен

преди 6 години

Ако се направи както трябва и не се спестят пари, за да се плати нечия комисионна, да, трябва да се направи. Съвременните технологии на такива инсталации са почти безвредни откъм замърсяване, като от една страна използващ ефективно отделената топлина, от друга пестиш територия за сметище. До всички, които са против: алтернативата каква е - *** отива на сметището, откъдето едни мур.га.ви го извозват към техните печки и пак го горят, но неконтролирано и вредно. Попитайте всичките им съседи...

15

Корнелия

преди 6 години

Нека заработи и ще видим.София няма много алтарнативи, освен да се спре презастрояването и да се повиши контрола на изг.газове от автомобилите... Ако нямаш Евро 6 не може да влизаш в центъра.

14

Анонимен

преди 6 години

Най-добре ще е да се събират всички стари гуми от Европа и да се изгарят в София.

13

Testerov

преди 6 години

Не знам дали е изгодно, но е справедливо. Eat your dog food first.

12

Никк

преди 6 години

Как ще да не е надеждна!?Вакуумно-тръбни колектори работят 12месеца в годината, като 8-9месеца самостоятелно, без дозатопляне. И пак казвам - с дозатопляне през зимата. Вместо да започва да топли водата от 4-5градуса , ще почне да я топли от 15-20-30градуса (на водата след първоначално затопляне през колектора според времето и зимата), с много по малко енергия необходима за затоплянетоЕдно е да затоплиш от 5 до 70градусаДруго е от 30 до 70 градусаИ трето е да имаш 70-80градуса без да изгори

11

1

преди 6 години

До НиккЗащото тази енергия не е безплатна и не е надеждна !

10

Ваньо сутиена

преди 6 години

Пак искат да харчат пари за да замърсяват въздуха. Заради мръсния въздух никой не иска да идва на гей парада в София

9

Анонимен

преди 6 години

доо Никк!Де толкоз акьлец.

8

българин

преди 6 години

София хем ще се грее , хем ще диша допълнителна смрад от тоя завод

7

Никк

преди 6 години

Защо не се помисли и за соларни инсталации. Има огромни такива захранващи хиляди домакинства.Напълно безплатна енергия от слънцето.9месеца - топла вода само със слънчева енергия 3месеца - с дозатоплянеЦените могат да паднат с 70-80%

6

Анонимен

преди 6 години

Почти в центъра на Виена - Шпителау е завода им за ***. Дори е туристическа забележителност. Там извозват *** на цяла Виена и го изгарят, като осигуряват парното на половината град. Има си филтрираща система и в интернет на страницата им се вижда във всяка минута какво се отделя - срявняват отделените газове от комина на завода с тези на камион движещ се по улицата.

5

3M

преди 6 години

Протестират, защото топлофикация ще спре да консумира ГАЗ, а това не е добре за *** и русия!

4

(-_-)

преди 6 години

Да де, ама такива инсталации се правят извън градовете, защото изгарянето на *** отдава огромно количество отрови във въздуха, нали?Въздуха в София и без това е ужасен, особено през зимата.. С тая простотия ще стане още по-зле!

3

Бръм

преди 6 години

Значи тя технологията може да работи в други градове от ЕС, ама в България?Тук колкото някой проверява и контролира старите автомобили колко замърсяват, толкова ще се следи и тази технология. Има един френски завод за авточасти край Русе и той си трови чат пат, чат пат си го глобяват и какво.......Когато Фандъкова си продаде апартамента в полите на Витоша и се премести да живее до завода, тогава ще и повярвам.