507

Анонимен

преди 5 години

А забрана на чалгата ? Кога ?

506

Анонимен

преди 5 години

Аз съм съгласен, но само ако парите ми отиват за изграждане на икономиката, а не за изхранване на болни, нимячествени и нещастни 80прлцентоваци, които слушат чалга и не дипломната ми с 3.20

505

AZ22

преди 5 години

Ако вдигнат данъците, ще им спретнем шут в задния двор

504

pkboev

преди 5 години

Тук имаме стабилно под 30% одобрение на изпълнителната власт, огромен дял сива икономика и почти никакво производство (София област конкретно е изцяло сервизна). На каква база сравнявате България с развитите западни икономики?Не видях нито един аргумент срещу предположението, че ако стиснем за гушата и малкото, които взимат добри заплати и плащат високи данъци, това няма просто да свие печелившите сектори.За мен лично прогресивен данък ще значи да трябва да емигрирам до година или две.

503

pkboev

преди 5 години

1. Сивата икономика в България дори и в момента е рекордна за Европа. 2. На практика почти няма пройзводство - икономиката, особено в София, е сервизна и разчита на чужди инвестиции за да балансира изтичането на капитал.3. Изпълнителната власт е с много ниска степен на одобрение (под 30% за управляващата партия).=> планът е да насилим малкото, които плащат висок данък, да плащат още повече, за да дадем пари на некомпетентното управление, което евентуално да ги преразпредели справедливо?

502

Пропуск

преди 5 години

Един интересен момент на тези анализи е, че не се анализира вредната роля на адмистрацията, полицията, НС. Не че ние не си знаем, но все пак е хубаво да се види дали тези институции са ефективни, дали си вършат работата или пречат на прогреса на България. Хайде да видим един обективен анализ на това ниво.

501

И кои са по високи

преди 5 години

Тези над 800 ли? или над 10000? Май плоският данък е единственото смислено нещо направено въобще в БГ.

500

Анонимен

преди 5 години

По-прогресивен за по-сива икономика!Само Бсп - български предатели!

499

Andreshko

преди 5 години

До # 516. И като увеличат данъка на богатите,кой от тях ще го плати? Нали се опитаха за къщите да наложат данък лукс,но така и не проработи. Така ще е и прогресивния данък. Няма да има кой да го плати. Що се отнася до сивата икономика може да осветлее много лесно,но май управляващите и техните близки са в този сектор...

498

десен

преди 5 години

До Анонимен521Колкото по-социална държава - толкова повече пари за ***.Ти от тях ли си?

497

Факт

преди 5 години

данъците ще се обвържат по-справедливо с доходите на физическите лица-------------Дефинирайте "по-справедливо"? Плоският данък също не е достатъчно справедлив. Защо аз плащам 1000 лева ДОД, а някой плаща само 100 лв? Аз правя България по-богата, а той просто съществува. Или крие данъци.

496

Анонимен

преди 5 години

Колкото повече данъци толкова по силна социална държава.

495

Анонимен

преди 5 години

Никакъв шанс да дам повече, защото работя повече... при положение, че в абсолютно изражение така или иначе вече давам... повече! Така, че прогресивно си го...

494

8===о

преди 5 години

До анонимен 517А за да е съвсем справедливо трябва да направим и всички еднакво високи.Да кажем 1,60м.Може да започнем от теб тъй като си доста гласовит. Откъде искаш да *** - от горе или от долу?

493

анонимен

преди 5 години

ДО 503 ПРОПУСНА ДА СПОМЕНЕШ НАРЕД СЪС СПРАВЕДЛИВИЯ СПОРЕД ТЕБ 10% ЧЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО НЕ Е ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ НАЛИ??? ТРЯБВА В СЛУЧАЯ ДА ИМА И СПРАВЕДЛИВО ЕДНАКВИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЗА ДА Е НАИСТИНА СПРАВЕДЛИВО.

492

8===o

преди 5 години

До Поручика БалканецТук нацели десятката.Със наближаването на момента в който ще намалеят сумите от кохезионните фондове почнаха да бомбардират си идеи за прогресивен ( който си е направо регресивен) данък.Щото без кинти от обществени поръчки Пеевски ще заслабне.

491

Анонимен

преди 5 години

Ако вдигнат данъците трябва да вдигнат и заплатите на данъчните, че да ги събират ефективно и ще стане танто за кукуриго. А инак данъците трябва да са евтини та да може всеки да си позволи да ги плаща, а богатите да не ги крият.

490

Поручика Балканец

преди 5 години

И откога БАН са започнали да измерват "Справедливостта"? В каква субстанция и с какви мерни единици? Или това е по външна поръчка? А кой плаща?

489

Анонимен

преди 5 години

До 511единственнте сектори в които не се плаща на ръка извън договора това е в банковия и енергетиката, да и в държавните, ама то оставаше и там да е

488

Анонимен

преди 5 години

До 511пич извинявай ама ти в коя държава живееш, дори и големите търговски вериги се сключват договори на прага, а до размера на реалната се плаща в плик, за малките търговски обекти да не говорим там е направо 100 %, хотелиервство, транспорт, монтажни дейности, ХВП, лека промишленост и какво те учудва земеделието ? в стоителството се броят на пръсти случаите където се плаща по д-р всичко и това са редки специалности с високо заплащане- кранисти, заварчици и т.н. всичко останало е на ръка