196

Само САЩ

преди 6 години

Не ни трябва, колхоззниците да си взимат реактора и да се махат.

195

Анонимен

преди 6 години

Такива като теб крякат. Те затова ли Испания, Италия, Австрия, Германия спряха с АЕЦ? Минават само на ВЕИ. Не си грам наясно, но плямпаш. Това не е само слънце. Хората ти говорят за вятърни турбини. Австрия и Швейцария това правят. Ние сме пълни с планини и баири къде духа. А колкото и да е вече кратка зимата, като задуха и ток да искаш. 3 MW е 6 млн вече. 333 са ти 1 блок на АЕЦ. На Витоша ли, Пирин ли, по Стара планина ли ще ги наредиш...Хората масово слагат соларките.

194

Анонимен

преди 6 години

Атомната централа в Козлодуй получи престижно отличие в рамките на Националния конкурс Най-зелените компании в България второ място в категория Енергетика, воден сектор. На официалната церемония по награждаването бяха присъдени общо 33 отличия в 14 категории.АЕЦ Козлодуй, чието мото е Енергия за чиста природа, последователно следвайки целите, заложени в политиката по управление на околната среда, дава своя значим принос в борбата с климатичните изменения и съдейства за постигане на глобалните екологични цели за ограничаване на парниковите емиси

193

Анонимен

преди 6 години

По зелена енергия от АЕЦ Козлодуй няма! Няма изхвърляне на въгл.диолсид на сажди, пепел и т.н както има от ТЕЦ! Значи ако оскате зелена енергия сте за АЕЦ! Така че какво искате зелена енергия или ТЕЦ с най скъпия ток!

192

Reptile

преди 6 години

Стига сте крякали с тези ВЕИ - дето произвеждат, само като пекне слънце! Зимата при мъгла и - 20 градуса, колко произвеждате, или тогава чакате на вредният руски газ и руски АЕЦ, а?! Омръзнало ми е от философи и тарикати на дребно, които не познават друго, освен ТЕЦ, а соларен панел имат за зареждане на телефон... пишман енергетици! Проекта може да бъде изгоден и това го преценят инвеститорите, а не сорошчетата по форумите!

191

Анонимен

преди 6 години

Вервайте на Путин!Вервайте на Бсп!Вервайте на Маркс и Енгелс!Вервайте, че комунизма ще победи!

190

Reptile

преди 6 години

Газ - казвате Вие, ще свършва и поскъпва - казват учените ... на кого да вярвам, не знам! :)

189

PD

преди 6 години

А проблема не е какво предвижда БАН, а че никой не ги чува. Зад тезите им, трябва да застане държавата с експериментални предприятия, и чак след това, да се поставя на оценка, евентуалния път за развитие.Поради климатични специфики, енергията необходима за битови нужди, има много варианти, и газификацията ще се конкурира с ел. енергия, твърдо гориво (вк. пелети), индивидуални системи ВЕИ (ток, и топла вода, термо-помпении системи), и доминацията му, в предвид по северни държави е нереална.

188

Анонимен

преди 6 години

Изкуфели старци и Бесепа-ри ни обещават колко ще е хубаво да се нагъзим на руснаците.

187

Анонимен

преди 6 години

БАН:Прогноза за мощностите до 2025 г:АЕЦ 2000 МВ, ТЕЦ на въглища- 3298 МВ;ТЕЦ черни и кафяви въглища- 850 МВ, Топлофикации-794МВ;ВЕИ- 3894 МВ, Помпено-акумулаторни ВЕЦ- 1004МВОБЩО: 13759МВ .Дори при пълно извеждане от експлоатация на тези термоцентрали, както и на някои локални заводски централи, инсталираните мощности в страната към 2025 г. ще бъдат над 11000 MW.КАКВО ДА КОМЕНТИРАМЕ?????

186

Верижна идиотщина

преди 6 години

Милионерите ще станат мулти милионериМулти милионерите ще станат милиардериГанчовците ще плащат по 20 ст вместо 10 ст за киловат за да осъществят мераците на първите две категорииАко си *** винаги ще си бедняк...

185

Анонимен

преди 6 години

БАН;Природният газ ще навлезе най-силно като първичен енергиен ресурс в електро генериращите мощности, измествайки въглищата, каквито проекти има за ТЕЦ Варна и ТЕЦ РусеПриродният газ ще се използва преди всичко при изграждане на нови индустриални мощности, а не чрез реконструкция на съществуващи, т.е. няма да има заместващ ефект.

184

Анонимен

преди 6 години

БАН:"Чувствително ускоряване на използването на газ ще настъпи след 2018 г. поради очаквания индустриален добив на местен газ от дълбоките води на Черно море и поради диверсификацията на външните доставки, обуславящи конкурентни, по-ниски цени на суровината. Съгласно проектът за Енергийна стратегия на България 2014 2030 г. в края на периода (2030 г.) 30% от домакинствата в страната ще бъдат газифицирани.Това означава, че в 2030г. битовото потребление на природен газ трябва да нараства

183

Анонимен

преди 6 години

Другари , да питам само, вие да сте чували ,че в договора за газ от Азърбейджан има и план за газификация на България и още спад на потреблението на ток? На Запад ,всички като чуят отопление на ток и им се повръща. За тях на газ е по-евтино и по изгодно. Но при нас беше нерентабилно поради " братската " цена за България.Сега след като ЕК се намеси и цената падна и отделно като другата година ще идва газ от Азърбейджан и Катар , потреблението ще скочи. А на тока- ОЩЕ НАДОЛУ!

182

Анонимен

преди 6 години

Бан прогнозира 2025 г спад с 5,6% на енергия спрямо сегашните нива.Ама що да не харижим едни 20 милиарда . После Европа пак ще е виновна ,че неграмотници щом е за Русия дават и дупи , само на другарите да им е комфортно.Пък майната й на България.После били напускали интелигентните.Те затова напускат!!!

181

Анонимен

преди 6 години

OT БАН:"Предвид това, че България притежава най-големите находища на лигнитни въглища в Югоизточна Европа и централите, работещи с тях са с мощност над 3298 MW и с дълъг експлоатационен резерв, не е приемливо те да бъдат спирани от производство. Нужно е обаче, изграждане на инсталации за улавяне и втечняване на СО2 с последващо погребване в подходящи геоложки формации. България хармонизира законодателството си през 2012 г. като прие Закон за съхранение на въглероден диоксид в земните

180

Анонимен

преди 6 години

То затова дела на зелената енергия в световен мащаб расте. Само тука рублюбците ни продават глупости за светло бедеще с нещо остаряло и зависимост от някакви дето все ни тъпчат. Като искате и милеете за България ,моля изнасяйте се в Рашка и ни отървете от робските си зависимости.Ние " Данък Раша" не искаме вечно да плащаме.А АЕЦ е точно това. Скъп и ненужен ток!

179

Анонимен

преди 6 години

Айде спрете да лъжите.БАН каза ,че до 2035 България няма нужда от нови мошности. 40% от ТЕЦ са същите от 13 GW. Демек вадиш 5 GW и остават 8 при потребление 6 GW зимата. Лятото е под 3 GW. Ток България няма на кой да изнася почти вече. Гърция под средиземно море с Кипът и Крит прекарват ел.мрежа за 4 GW , хотелите им са яко с панели. По-модерен метод е с газови турбини или в турбини в морето. Дела на ВЕИ ще се кача с още 12 % , т,е нови мощности.Има план за свиване с 20% на потреблението.

178

Анонимен

преди 6 години

зелена енергиятоя народ няма оправянетова да се спасиш със зелена енергия е като да си сложиш главата на ешафоталошото е че заради подобни празногла.главци ще страда цялата странате на тия тиквеници дали им плащат за глупотевините за зелената енелгия сигурно им плащат - то друго немогат ли да правят затова играят радиоточки на чужди интереси

177

Анонимен

преди 6 години

Да не забравяме в Чернобил гръмна един реактор руски, а във Фукушима 4 американски! Така че ако сме честни такива реактори вече не се правят нито в Русия нито в САЩ понеже са от второ поколение стари реактори! Съвременната АЕЦ Белене ще е с реактори от 4 поколение за сведение АЕЦ Козлодуй реакторите са от трето и са едни от най безопасните в света заедно с PWR!