24

Чуденки

преди 6 години

Да не би пък замисълът да е друг?Най-напред ще се потрудят названието им РИМ да бъде общоприето, а след това ще се обявят за Трети РИМ? И това е възможно, болната им фантазия е неизчерпаема!Да не би пък някой да е решил по този начин да направи сечено на Московските претенции те да са Трети Рим?

23

Анонимен

преди 6 години

ВСичси регионални исторически музеи - РИМ - БЛагоевград, РИМ$-Перник ще бъдат побратими на новата македонска държава РИМ - република илинденска македония.

22

Анонимен

преди 6 години

Нова Македония и Вардарска Македония са двата най-добри варианти за нас, но гърците няма да се съгласят за Вардарска, защото Вардар се влива в Егея. Република Скопска също не бе лош вариант, но макетата няма да се навия, те искат думата Македония в името. Илинденска македония е по-добър вариант от Горна Македония или Северна македония, но създава митологема че Героите от илинденско-пребраженското въстание са македонци. ОСвен това така се кръщават РИМ

21

:)))

преди 6 години

И абревиатурата ще бъде РИМ.Макетата като нищо ще обявят, че Римската империя е създадена най-напред в Македония!

20

Анонимен

преди 6 години

Аз не мога да разбера защо бягат от името Нова Македония, като то е удобно и за гърците, и за нас и за македонците.То отграничава македонците от Старата Македония- гръчка, сръбка, българска което е добре и за нас и за гърците и за македонците. В същото време тяхната народност се формира неофициално през 1947

19

Край

преди 6 години

Илинденска Македония може. Може и Спасовденска република Македония.

18

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

До АнонименЧе как ще е приемливо за гърчолята, като цялата "гръцка" Македония е "со топове преорана" през Илинденското въстание.

17

Анонимен

преди 6 години

Няма да са първите с име на светец, например Грузия и щата Джорджия носят името на Свети Георги.

16

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

Стоян Новакович "...Не успяхме българите в Македония да превърнем в сърби и всякакви бъдещи усилия в тази насока са осъдени на неуспех. Тогава да опитаме да ги откъснем от българите, като им внушим, че те са отделен народ със своя собствена история, различна от българската".

15

РККА

преди 6 години

Днешните гърци са наследници на древна Елада колкото пуяка на лебеда,за какво историческо наследство говорят...па тези новомакедонци 25 год си дириха корените по Филип и Александър Македонски от днес ще ги дирят в едно българско въстание...

14

Анонимен

преди 6 години

Великденска Яйцедония.

13

Анонимен

преди 6 години

ТРЕТИЯТ ПОСЛЕДЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БМОРК,ТМОРО,ВМОРО,ВМРО-ИВАН /ВАНЧЕ/МИХАЙЛОВ НЕ САМО ГО НАПИСА КАКЪВ Е,А ИМ ГО КАЗА И КАКВИ СА МАКЕДОНИСТИТЕ-СРЪБСКИ ГОВ,,,ЕДА!!Човека доживя епохата на интернет ИМА ГИ ДУМИТЕ НА ВИДЕО КОЙТО ИСКА МОЖЕ ДА ГО ЧУЕ,ТА ЧИЙ Е ИЛИНДЕН БЕ СЪРБОМАНИНО ЗАЕВ И ГЛУ..АКО КАРАКАЧАНОВ,Борисов И КОМПАНИЯ??

12

Анонимен

преди 6 години

ДО Мак-ДА ТАКА Е,затова фиромите НЕ МОГАТ ДА СЕ КИЧАТ С ЧУЖДИ ПЕРА!Тяхната история започва от 1944 година НО БЕЗ ГЛУПОСТИТЕ ЗА "АНТИФАШИСТИЧКАТА БОРБА против бу..гарскиот окупатор"!!ИЛИНДЕНЦИ СА БЯГАЛИ С БЛИЗКИТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ,първият председател Татарчев в своето завещание заявява че "документите и всичко което има ЗАВЕЩАВА НА НЯКОЙ ГРАД ОТ МАКЕДОНИЯ КОЙТО ЩЕ ОСТАНЕ В ПРЕДЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!Предпоследният председател Тодор Александров заявява ЧЕ Е БЪЛГАРИН И НИЩО ДРУГО!

11

Анонимен

преди 6 години

Големи мишоци са макетата. Човекът написал двата тома - "Строителите на съвременна България" е от град Ресен и се казва Симеон Радев и винаги се е смятал за българин, както и Григор Пърличев от Охрид. Никога не са били мишки като днешните обитатели на Македония.

10

Мак

преди 6 години

Който се е имал за българен, той е избягал в България преди век!

9

Анонимен

преди 6 години

Рипаблик оф Илинден МацедониА хахаха,Боже с коя рАка да се прЕкръстаМ,РИМ е нема начин вече да не са антични!!НЕМА ДА МИНЕ НАДЯВАМ СЕ,успяха в днешния приятен пролетен ден да ме вбесят фиромите,по-страшно е че нашенските кукумицини продажни ме плашат!Каракачанов вчера с такова безхаберие при това гордо обясняваше как ние всичко им даваме че ме сви стомаха от гнус!Тия си нямат представа какво може да последва от едно такова име в 21век,векът на "онеправданите народи",луди ще станем от претенции!

8

Бай Оня

преди 6 години

До АнонименИстината е написана в българските трудове. Не трябва нищо да се отстъпва на тия вардарски ***!

7

шматка

преди 6 години

По тъпо име едва ли можеха да измислят.Направо да е Заева Македония за да няма спор

6

Бай Оня

преди 6 години

Сега ние трябва да предявим претенции, тъй като Илинден-преобаженското въстание е изцяло българско въстание!

5

Анонимен

преди 6 години

Как точно ще разграничат Илинденско въстание от претенции към днешна Гърция,айде оставете ни нас!?Илинденското въстание в област Македония е масово в два окръга Битолски и СЕРСКИ-ЦЕНТЪР ДНЕШЕН СЕРЕС-СЯР И ОБХВАЩА ДНЕШНА ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ И СЕРСКА ОКОЛИЯ НА ДНЕШНА ГЪРЦИЯ!ТОВА НЕ Е ЛИ ТЕРИТОРИАЛНА И ПРЕТЕНЦИЯ ЗА НАРОД "МАКЕДОНЦИ"!КОГО ЗАБЛУЖДАВА ЗАЕВ?СОФИЙСКИТЕ ГЛАМАРИ ЯВНО!Страшно ми е неприятно но разчитам на гърците да им покажат отново среден пръст!ЩЕ ПЛЮЯТ ЛИ НАШИТЕ ...НА ПАМЕТТА НА ИЛИНДЕН