39

да живей живей труда

преди 6 години

Това ако беше по времето на бай Тошо, държавата щеше да юрне учениците на бригада/ангария и срещу 40ст/ден да съберат реколтата.

38

пчеличката

преди 6 години

До ЗемеделецАми жив и здрав бе пич.Прав си, всеки си гледа интереса.Щом няма кинти в розовия бизнес, зарязваш и пускаш кепенците.Търсиш си друго препитание.Що се сърдиш на другите?

37

Земеделец

преди 6 години

Ама големи разбирачи, само съветници и професори в България. Мислите ли че не искам да плащам на работниците и по 100 лв на ден, искам така ще са мотивирани и ще живеят по добре. Но няма как просто не може, аз ще работя на загуба по този начин. Ако вие можете садете каквото намерите и плащайте по 5000 лв на месец на общака.

36

1234

преди 6 години

До Анонимен31Значи ти лазиш в калта за стотинки, независимо дали в БГ или Англия, а разправяш, че бизнесмените толкова им е акъла.Това е закачката.Сам се сети кой има акъл и на кого му е толкова.

35

Анонимен

преди 6 години

Те,****, берат докъм 20 лв. След това , докато ги изпият, минат 2-3 дни. Докато изтрезнеят и то седмицата минала. Но и реколтата прецъфтяла.

34

1234

преди 6 години

До Анонимен33В мюнхен карат БМВта - местен патриотизъм.Къде има повече джипки порше отколкото в мюнхен? В Карлово и зазанлък ли?Не пиши гпупости.Отваряш сайт за автомобили и вждаш, че джипка порше можеш да си купуиш и за 15-20000лв.

33

Анонимен

преди 6 години

В общия европейски трудов пазара има стотици милиони хора, плюс поне още 2 милиона дошли наскоро, все още без работа. Щом могат българи да берат ягоди на острова, грозде по Франция и т.н., що да не берат рози англичани, испанци и всякакви други европейци? Соца отдавна свърши, няма го крепостничеството ("житеството"). Или се съобразявате с условията на пазара в Европа (условия на труд), или сте вън от пазара (фалирате). Кое не е ясно още?

32

Анонимен

преди 6 години

Последно...цената вдига ли се или е ниска...на статията й липсва смисъл.

31

Анонимен

преди 6 години

До 1234За бентлита не се сещам. Но джипките порше са повече отколкото в Мюнхен.

30

розата

преди 6 години

Името роза-дамасцена идва от Дамаск/Сирия.Там е родината на розата, там розата расте и дава най-много.Заради войната производството е паднало в пъти, съответно търсенето на българско масло е голямо за компенсация на липсата на сирийско.Та по-вероятно да смесват българско с турско и да го продават за сирийско.

29

Анонимен

преди 6 години

Не намирам разлика дали ще газя кал в България или Англия...Освен заплащането естествено

28

1234

преди 6 години

До Поручик РжевскиЩото на БГ бизнесмена толкова им е акъла, пък твоя е много, затова ти лазиш в калта в Англия да береш ягоди и живееш с други жалки нещастници по 5 в бунгало.

27

1234

преди 6 години

До Поручик РжевскиКолко бизнесмени имат бентлита?Обзалагам се, че в карлово и казанлък няма ни едно.Що тогава приказвате глупости?Кому е нужна тъпотията ти - бентлита, та бентлита.Сигурен съм, че ако видиш на улицата бентли, няма да го познаеш.Ама си повръщяш тъпотиите.

26

Анонимен

преди 6 години

Сладкото от рози как прокарва... не е истина.

25

Поручик Ржевски

преди 6 години

Гледах един филм за френски хотелиер. Човека има хотел, обаче бизнеса не върви през зимата и той отива да работи като камериер в Шамони.Сега си го представете това с бг бизнесменче и как ще отиде с бентлито да сменя чаршафи?Затова икономиката в западна европа работи - там срамна работа няма.

24

Анонимен

преди 6 години

21 - Бе съм съгласен, че сезонната работа, трябва да се плаща по-високо или по-ниско от редовната такива. Работата, трябва да се заплаща според труда и възможностите на бизнеса. Закона постановява минимално заплащане за различните видове работа и така. Но това, че работата е сезонна, не означава нищо.

23

KOKO

преди 6 години

Собствениците на масиви винаго спестяват, че ако не бяха *** до сега отдавна да са се бяха преориентирали в друг бранш. Само *** се хващат да берат розата през последните години. Но когато настане време за фествала на розата, пред камерата застават само 'бели' розоберачки. Лицемерие!

22

ds

преди 6 години

Време е! Вадете "Резерва на икономиката" и го пускайте с пресни сили в масивите. Само че досега на "резерва" му давахте по 1000 лева на месец срещу нищо. Сега искате да им дадете 1000 лева срещу едно мигване с очите. Но "резерва" казва "помощ, увеличават ми нормата".

21

English man

преди 6 години

Ами 70-80 паунда на ден как ви се струват на ягодите.Тия ша ми дават 20 лева хахах.Да гният там по къра розите,боли ме испанския

20

Анонимен

преди 6 години

Сега са важни Западните Балкани! Не ни ни занимавайте с глупости!