16

Анонимен

преди 6 години

Целта е православните народи и църкви да бъдат скарани.............кога ще го разберете??

15

А

преди 6 години

Най-добре да бъде възстановена унията с Рим, като по времето на цар (крал) Калоян. Така хем ще си останем с православна и самостоятелна църква, хем ще им дадем да се разберат на сърби, гърци и руснаци които искат да пречат на българската кауза.

14

Анонимен

преди 6 години

Турция е майка на Гърция и Истанбулският грък трябва да напусне Истанбул. Византия не съществува и гърците не са византийци, а поробени от римляните, после от турците. Сърбите са други гов.на.

13

Анонимен

преди 6 години

Братска Русия не разрешава.Пишете си каквото искате!

12

Анонимен

преди 6 години

Защо триете коментари??Това ли е демокрация и свобода на словото???

11

Братя Миладинови

преди 6 години

Въпреки почти вековното промиване на мозъците ни, надявам се че все пак една част от тях е останала непромита и българската памет ще проговори в името на загиналите ни предци в борба за обединението на Отечеството. Сръбската, гръцката и руската църкви винаги са водили църковна политика еднаква с официалните им държавни политики, които поддържат изкуственото разделение на бълг.нация на България и Македония. Кога църквата ни ще надрасне комунист. си наследство и ще започне отстоява бълг.интереси?

10

Анонимен

преди 6 години

Вартоломей и сърбите да го дуфат!Под вода.

9

Анонимен

преди 6 години

А кой е бащата?

8

Кротко

преди 6 години

Проверка в МОлдавия Кишинев и Яш показва ,че там се считат за княжествона БЪлгария подчинено на Великия Дух охраняващ Огромни региони от Корея до Велика Британия вкл..

7

Александър Велики

преди 6 години

Територията Охридска македония е част от ЦАрство България.Србия /столица Белград/ е княжество на БЪлгария..Балканите са особенна територия подчинена на Архангел ИВан..

6

Анонимен

преди 6 години

Айде пак попски щуротии!

5

Анонимен

преди 6 години

Склерозиралия Вартоломей да си гледа неговата си ***,а ние нашата и да не ни дава наклон на хУ я!Охрид,както и Скопие са били столици на Средновековна България, а Охрид - български църковен и книжовен център!Дори и когато османците са били на Балканите Охридския църковен център продължава да съществува като български и под българска опека.

4

Ха!

преди 6 години

Има титли лекомислени, но не по-малко пагубни от това, точно тъй, както и антихристът ще нарече себе си Бог. Затова смело казвам, че всеки, който се назове вселенски епископ, поставяйки себе си над другите, е предтеча на антихриста.Св. Григорий Двоеслов ( 604)

3

Анонимен

преди 6 години

Християнството е носело само нещастие на много народи. Както и юдеизма и исляма.

2

Ха!

преди 6 години

Аз не искам турския офицер Вартоломей да е вселенски патриарх.Искаме някой от гръцката или българската църкви!"След казармата 23-годишният йеродякон продължава образованието си в Източния институт към Григорианския университет в Рим най-важният и най-авторитетен университет на Римокатолическата църква, контролиран от йезуитите.", "Негова основна задача е подготовката на кадри за мисионерска (по-точно прозелитична) дейност на Ватикана в православния Изток."

1

Анонимен

преди 6 години

Вартоломей да изпере миризливата си брада, да кляка и да почва! Този побъркан византиец живее 1000 години назад във времето.