49

Анонимен

преди 6 години

При строителните инженери го има и проблема с наказателната отговорност - стане ли нещо с твоя сграда, си на топа на устата до живот. Няма значение, че строителя си е правил каквото си иска, че му.трата с джипа си е махнала 2-3 колони в гаража, че бетона е прахоляк и вода, а стоманата - от Украйна, с неясно качество - отговорен си ти, като най-слаба брънка от веригата. Искат да ти плащат като на магазинерка, при тези условия. Е, скоро ще искат да плащат повече, но няма да има на кой.

48

анонимен хитрец

преди 6 години

Най-добре са зъботехниците,имат работа,в зависимост от лабораторията,иначе живота им е песен и са малко труд изкарват пари дори повече от зъболекарите

47

12345

преди 6 години

Един инженер, поради административна грешка, го изпратили в ада вместо в рая. Дядо Боже след време разбрал за грешката и отива в ада да оправи нещата. Слиза долу, гледа в ада някакви паркове, градини градски транспорт wi-fi и какво ли още не.​Отишъл при Сатаната:​- Какво става тук? Какви са тия чудесии? Тук ад ли е или какво?​Сатаната рекъл:​- Ами онзи инженер, където ни го пратихте, всичко направи. Имам си и климатик. Направо си живеем живота.​Господ отвърнал:​- Веднага да го връщате при нас, той не е за тук, станала е грешка.​Сатаната

46

Анонимен

преди 6 години

"Ще си вкарат индийци и пакистанци и ще очакват да им работят за 700-800 лева на месец!"То там едни инженери...

45

E

преди 6 години

Ми така е то, след като тези, които искат само да броят пари, са много повече от тези, които са ги изкарали.

44

Анонимен

преди 6 години

До един инженер Какво лъжеш бе , освен софтуерен инженер , няма кой да те пусне на запад да работиш машинен или електроинженер.

43

Анонимен

преди 6 години

38 Не знам, какъв им е номера на адвокатите, ама още ме парджат по 2-3000 лева за простотии. Не може луд а има такива, който парджат по-малко ? Защо стоят безработни ?

42

Анонимен

преди 6 години

Из обява:" Търся истински инженер за поддръжка в модерен завод"По-нататък в обявата се уточнява какво означава "истински инженер".Ами ще ги търсите инженерите, като Диоген с фенера ще ги търсите, но няма да ги намерите. Защото инженер не се става току-така. Започва се още от техникума, но и техникуми вече няма. То стругар и заварчик не може да се намери, камо ли инженер.

41

ШибиРиби

преди 6 години

Брачеда на жената завърши шчетовотство в сфищоф много доволен само частно жули. Разведе са обаче

40

Анонимен

преди 6 години

Чакат нещата да станат трагични и тогаваще започнат да повишават заплащане и качество. Въпроса е защо трябва да се чака последния момент?

39

Кратун

преди 6 години

О, има инженери, но не искат да работят за 1600 бруто. Ако някой ми предложи половината на това, което вземам сега, веднага се прибирам в България

38

Анонимен

преди 6 години

И за даскали няма работа.Един познат казва, че е кандидатствал в над 10 училища и навсякъде имало по 10-20 кандидати за едно място.

37

Анонимен

преди 6 години

преди 15-20 години се пишеше, недостиг на икономисти излишък на инженери :)комична работа

36

Икономист

преди 6 години

Проблема идва от безразборния прием на студенти във ВУЗ-те. Вече не с тройки, а без дипломи за средно ги приемат. Да не коментираме специалностите ... директно излизат потенциално безработни. Повечето родители си дават и последните пари само и само дете чудо да стане магистър по нещо си. Дори те не осъзнават какъв е крайния резултат от 6 години финансиране на една безсмислена кауза - бране на ягоди в Англия.После България е виновна, че те са самозаблудени.

35

Анонимен

преди 6 години

Във фирмата ни няма липса нито на инженери нито на икономисти и няма и да има, защото заплатите са мноого над средните!

34

Анонимен

преди 6 години

Всеки търси мекото на хляба.

33

юрист

преди 6 години

До Отлично Да не мислиш, че всички юристи имат работа?Адвокати има много, а населението драстично намалява и няма работа за нови.В съдебната система влизат само връзкари.Пазарът отдавна се насити с юристи.Къде ще работят тия 10 хиляди, дето учат"Право"не е ясно

32

Анонимен

преди 6 години

MBA-тата ще погребат света,а България още по-скоро

31

Анонимен

преди 6 години

Недостиг на експерти в областта човешки ресурси. То хора няма, те експерти искат. Който може отиде да работи в чужбина.

30

ОТЛИЧНО !

преди 6 години

Много съм доволен от фактите и действителността . В България се котира само правото защото сме правова държава . И всички други служат за прехрана на правистите . Виж ако беше индустриална държава - тогава щяха да са добре заплатени техническите специалности , и то не висшистите а среднистите . Иначе няма как . . . трябват много коне за да дърпат каруцата . . . неуморно . Нарича се средна класа , и тя като конете трябва да е добре поддържана и обгрижвана . Каруцаря е един . Мислете .