67

Анонимен

преди 6 години

До ЦиникЛъжа! Първо, злополуката с Гюнтер става на слизане, а не на изкачване. Второ, обвиниха Райнхолд, че го е оставил да слиза по Рупалската стена, а той сам е тръгнал по Диамирската за славата на пълното преминаване, но преди десетина години тялото на Гюнтер бе намерено именно в основата на Диамирската стена и това доказа правотата на Райнхолд. Но и Пеньо Пенев е писал - "ще има пак звезди ... и кучета ... ще има, виещи към тях ..."

66

нормален

преди 6 години

Всеки разполага сам с живота си.Някой се катерят по баирите,като кози и не се връщат повече,други се надрусват с наркотици и не се събуждат повече,трети летят на 2 колелета с 200км/ч и се лепят по стълбовете,за да изпитат адреналина,четвърти влизат да поплуват в морето при 4-5 бала вълнение.Изборът да се самоубиеш е голям.Стига ни занимавайте с тоя герой.Аз съм се качвал многократно на 10000м../ с Боинг,Ербъс/ и не се хваля.

65

Горан

преди 6 години

Не знам, но ако до ден-два не се появи... отнякъде... то и лекарите от Ловеч не могат да му помогнат! Освен всичко е и диабетик човека!

64

Krom

преди 6 години

До Членска карта 7 - да? А на такива като Вас - че искате да осредните и сложите всички в един калъп. Поздравления и за "скромното" Ви отъждествяване с нормалните хора. Но ето какво ще помоля ... представете си за момент, че носите в себе си болестта която няма как да преборите. Защото и медицината не може. За това ли ще мечтаете? Да сте обикновен средностатистически човек, и да си идете кротко и без следа? Това би било тъжно. Но всекиму според стремежите. Щом толкова искате.

63

Анонимен

преди 6 години

Значи, откакто дойде демокрацията и има всякакви новини, човек сам може да отсява това, което е важно за него и това, което не го интересува. Българите сме специалисти по всичко - ами една новина като те дразни, прескочи я, защо трябва да коментираш? Аз това не мога да го разбера. Колкото до темата за алпиниста, щях да я прескоча, тъй като не се интересувам от този вид съревнования с природата, но видях много злоба. Хайде, спрете се малко. Да го намират човека.

62

Циник

преди 6 години

Не искам да ви развалям славословията за "високия морал" на екстремните алпинисти...но!За мен - една от най-грозните истории е тази на Райнхолд Меснер - оставил брат си да умре - за да качи върха.НИКОГА И НИЩО - НЯМА ДА МЕ НАКАРА ДА ИЗОСТАВЯ, ИЛИ ПРЕДАМ СЕМЕЙСТВОТО СИ!А на човека - му желая да оживее...макарче се съмнявам!Его - облечено в красиви думи!

61

Членска карта №7

преди 6 години

До KromНа такива, като вас, проблемът е, че само крайностите сравнявате... Нормалните хора ви се струват по-незначителни и от мравки... Чукайте си главата в стената... И гледайте на ви е по мярка, поне 8 000 метра висока(стената), щото няма да е кул!

60

Krom

преди 6 години

До До HanSolo 56 - Амин. Но ще помни Азис и Сузанита. Така де, те поне са "напавили много за нацията си". Въпрос на ценности и чистоплътност. Но ако трябва да сме обективни и неутрални, едва ли ще разбереш за какво говоря.

59

Бат алеко

преди 6 години

Мн ядни коментари бе хора, кво ви става? Той е един от най- добрите български алпинисти в момента и е изчезнал безследно под върха. Новината е важна защото е българин и е на най- известната планина в света. Лекарите от Ловеч също са важни и тях ги покриват в новините. Стига с тоо яд, стига с таа злоба баси и злобното, бедно, крадливо и пръдливи племе *** и ***

58

гоце

преди 6 години

Да те светнем ли -умрелиот от никъде не гледа. Само тоя който цени живота гледа,другиот храни червеите!

57

Krom

преди 6 години

Интересно, блатото клокочи. Някои вдигнаха Спартана. Други - поискаха да бъде противопоставен на медиците. Дребни душички, нека Човека си отиде както го е избрал. Знаел е какво прави. Да, жалко е за семейството му. Но защо не допуснете, че е избрал да си отиде оставяйки следа, вместо да тежи на семейството си? Защото грозното във Вас не допуска да не оплюете което не разбирате? Е, той поне ще гледа от покрива на Света. А Вие от къде ще гледате? Сами преценете.

56

Анонимен

преди 6 години

.....и той като Христо Проданов....тръгнал сам ,за да е ПЪРВИ.....ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ,А УЖ ТРЯБВА ДА СЕ УЧИМ ОТ НЕЯ....

55

До HanSolo

преди 6 години

Съгласен съм с написаното. Обективно и неутрално. Рисково е това начинание, даже много. Ако се види статистиката ще узнаем колко са загинали на Хималаите. Негов е избора и отговорността. Мисля, че критично настроените са прави. Славата храни егото, но понякога надценените възможности се плащат скъпо. Да го няма толкова дни е ясно, случило се е нещо и то е с фатален край. Христо Проданов някога се направи на герой и загина. Кой си спомня за него? Както и след месец няма кой да помни и Петров.

54

niki

преди 6 години

Ми тоя се пробва да се самоубие от доста време. Не разбирам, защо по всички телевизии трябва да ни проглушават ушите с него?!

53

ivailo

преди 6 години

Според мен не е жив, но Господ предостатъчно му е показвал, че непрекъснатият риск да катериш върхове не си струва... Жалко за децата му .

52

стефчо

преди 6 години

зашото Кирчо,това е суета и егоцентризъм. За лекарите от Ловеч никога няма да пишат нищо,защото тихо и кротко спасяват животи само. А не се думкат по гърдите коуко са гоуеми и свето е в краката им!

51

Пимпирката

преди 6 години

До П.Петров пешка не се пъни, пимпирката го спасия чилийците, ама тоя май е висулка вече.Така е от държавата по-убаво нема!

50

кирчо

преди 6 години

Може ли някой,аджеба,да обясни-това изкачване на върхове,освен соствено его,каква полза има за семейството му,за държавата,за децата му?-хайде някой да каже-дано е жив и здрав да го намерят-но вече втръсва,Боян та Боян пффффф-а лекарите от ловеч кога ще има по 3 статий на ден

49

Анонимен

преди 6 години

До П.ПетровВ смисъл утре може да съм на Хиламаите ли? Ех Петров, голям си мозък, но така сте всички розови пеперудки, големи претенции, много цупене и ранене на крокодилски сълзи по-разни измислени герои.

48

Анонимен

преди 6 години

Троловете явно са комунисти. Само комунисти могат да пишат такива гадости. Или са наследници на комунисти, тоест родени с увреждания.