52

Капиталист

преди 6 години

Предлагам Илийчо и Гергана да станат дървосекачи или шофьори, или кофражисти, да обработват 2-3 декара земя без механизация, или чистачи, или миячи на коли или още десетки други неща вместо да седят на пейката и да чакат!

51

Горан

преди 6 години

За историята не знам, ама не от добро на Илийчо едва на 53 са му побелели веждите чак!

50

Комунист

преди 6 години

До ДемократОсвен изброените от теб професии през капитализма човек може да стане дървосекач, шофьор, кофражист, може да обработва 2-3 декара земя сам(не е проблем, твърдя от опит) без механизация, може да стане чистач, мияч на коли и още десетки други неща, за които не се изисква специална квалификация, за да печели някакви пари и да живее без да проси.

49

Анонимен

преди 6 години

"kakvo nechisto vijdash palqk porednite balgarski roditeli ostaveni na proizvola na sadbata"Освен, че си неграмотен в писането, май не си много-много и по четенето. Къде прочете, че тези са "родители"?52-годишната още разчита на майка си! Ужас! Тази майка ще да е на не по-малко от 72.Много сълзливи турски сериали гледате. Трябва да ви ги забранят със закон на вас - хем да не си губите времето, а да се хванете да правите нещо полезно, хем да не затъпявате допълнително.

48

48,

преди 6 години

маймуници никой не е длъжен да чете.Напиши нещото си там на български език и току-виж някой го прочел.

47

46,

преди 6 години

В момента мой близък замина за Норвегия. На 52 години е. Ще прави дървени къщи. Истинската помощ, която може да се предложи на хора в нужда, е да им се предложи работа. Парите на готово не са помощ. Така който е читав, че работи и ще се възползва да си поустрои живота някак.

46

do 45

преди 6 години

kakvo nechisto vijdash palqk porednite balgarski roditeli ostaveni na proizvola na sadbata

45

Анонимен

преди 6 години

една жена, втора жена.... любови, драми .....

44

Анонимен

преди 6 години

истината е че мине ли 50 в България не те наемат за работа . всички фирми искат за работници млади до 25 год. възраст . затова в бюрата по труда има програми за "рискови възрасти" ама и те са за по два месеца и ти дават колкото да не умреш от глад докато не ти излезе "социалната" пенсия.

43

Анонимен

преди 6 години

Хора на по толкова години - ако им беше читава работата, щяха да работят нещо, каквото и да е, да чистят, например. Тази 52-годишна жена ако беше наред със здравето, нямаше на тез години да зависи от майка си и да се впечатлява от нея. Прилича ми на човек, който не е нещо много добре.Не желая да обиждам хората, но има нещо нечисто и невярно в това, което е описано по-горе в статията.

42

niki

преди 6 години

Цигари си купува човека, па няма един лев какво да ядат.Какви са тези измислени статии бе хора?!

41

!

преди 6 години

Помощ им предложили социални работници, но те отказали, тъй като трябвало да отидат в дома за възрастни хора в Благоевград или София.Какво имаме да коментираме повече?

40

Анонимен

преди 6 години

При социализма не можехме да бегаме на Запад, а при демокрацията можеме да бегаме на запад. Илийчо и Гергана могат да ходят да просят на запад. Днес при демокрацията един българин просяк в Кьолн или Париж изкарва 40 евро на ден от просия и нощувката и храната му е безплатна в приют за бездомни а на месец може да си докара от просене към 800 евро.

39

Анонимен

преди 6 години

При социализма нямахме тоалетна хартия и банани а при демокрацията имаме тоалетна хартяи и банани и бегаме на запад.

38

Предложение

преди 6 години

Предлагам Илийчо да спре да пуши и така като спестява по 5 лева на ден от цигари, за година това са над 1500 лева и с тези пари да си плаща наема вместо да си пафка цигарки на пейката!

37

Демократ

преди 6 години

Българинът е мързелив, така е научен от социализма. При демокрацията и евроатлантизма България е развита страна членка на ЕС и НАТО и всеки има възможност да забогатее или да направи нещо в живота си. Илийчо и Гергана ако не ги мързеше можеха да работят нещо, при капитализма всеки има шанс да да стане консултант, пи-ар, ейч-ар, може маркетинг, криейтив нещо, дизайн, фешън или просто визажист и мейкъп артист. Капитализъм с демокрация е най-съвършената система, но българинът го мързи да работи.

36

Анонимен

преди 6 години

До АнонименАбе не знам за правописа, но при бай Тошо нямаше просяци, бездомници, безрработни и ровещи в кофите.

35

коко

преди 6 години

бактън от мързеливи напушени комунисти

34

Анонимен

преди 6 години

Брато, то се мисли, и се кътат пари за черни дни. Но не сме в Швеция, все пак. Ами логично е да се помогне и на този човек както на момичето от Бразилия. Или сте на друго мнение.

33

Анонимен

преди 6 години

каква е тази лъжлива статия, на 50 г човек е млад, тази какво е работила досега, ами той през комунизъма какъв е бил