14

Край

преди 6 години

Нефта по вероятно е с неорганичен произход и ще го има още много години.Електричките няма да изместят колите с двг - просто ще се ползват паралелно.Смисъла на електричката е да бъде екологично чиста ГРАСКА кола. Така замърсяването пак го има но е далече от града. Ел камионите на Тесла са жива глупост както и колите му. Бъдещето е на ползването на всички енергоизточници.

13

Циник

преди 6 години

Нефта не е неизчерпаем.... наближава времето на "пика" в нефтодобива - след него - количествата предлагани на пазара ще намаляват....същото се отнася и за редките метали...перспектива?Не знам такава - на планета с ограничени минерални и енергийни ресурси - бъдещето не изглежда розово!Купете си кон и каруца!PS.Дървета гнили милиони години да се превърнат в нефт.....гладни скоро 10 милиарда души - на нищожна земя

12

Анонимен

преди 6 години

"Държавата пречи адски много при желание за поставяне на фотоволтачни панели за собствена консумация и няма никаъви предимстава затова ,че използваш зелена енергия."Е ти какви предимства очакваш, овен това че ползваш ток, който си произвел сам? Искаш държавата да ти плаща за това ли?

11

Брей

преди 6 години

Това ми се струва изсмукано от пръстите на някой нефтен магнат, който още не се е усетил да инвестира в електромобили!

10

(-_-)

преди 6 години

Няма да се кротнат докато не изтискат и последната капчица петрол от тая планета.. А, това, че въздуха в много градове вече не става за дишане сякаш не е проблем, нали?

9

Док. Хаус

преди 6 години

Потенциални клиенти бол.... проверете само колко хора предплатиха за Тесла 3, знаерки че е вероятно да чакат още доста. Защо? защото този автомобил, а и не само той, решава доста от "ГОЛЕМИТЕ" проблеми описани в статията. Петрола да не би да се произвежда близо до всички които го използват? А голямото чакане от 30мин. може да се преглътне. Оносно сервизи и поправки, къдърни хора винаги има и ако има търсене има и предлагане. Не пишете глупости заучени от петролните ви спонсори.

8

aaa

преди 6 години

Държавата пречи адски много при желание за поставяне на фотоволтачни панели за собствена консумация и няма никаъви предимстава затова ,че използваш зелена енергия.Казвам го от личен опит .

7

Баце

преди 6 години

какво ще се случи при повреда на електромотора, а гаранцията на производителя е изтекла? Просто, нито един сервиз няма да може да свърши работа, а компанията, която е произвела машината, ще може да постави космическа цена за ремонта.Е това изби рибата. Кака ти Станка прави ремонти на ел. мотори от как се помня. В един малък град има поне 10-тина който го могат.

6

Анонимен

преди 6 години

Литиево йонните батерии не са решение, но има и други, по перспективни разработки. А има и алтернативи на батериите - например водорода или химическите клетки със солена вода и т.н. ДВГ са си изпяли песента отдавна. Само харачат от и без това намаления запас от нефт, който ще трябва да си го пазим за производството на полимери. До 50 години нефта ще стане безбожно скъп.

5

Анонимен

преди 6 години

Успеят ли да махалата голяма батерия в евтина кола, където ще ти излиза по 2 лева на 100 км, ама няма да има ауспуси, двигатели и подбират, не вярвам, че ще останат много хора, който ще си взимат от старите автомобили.ПС - Е-мобилите ? Направо изтръпнах, когато казах тая дума на висок глас ...

4

Анонимен

преди 6 години

Каквото искаш а става, ако получа повишението с и, ще си взема Telsa Roadster.

3

TT

преди 6 години

Абсолютно спекулативна статия целяща да определи използването на електромобилите като нещо опасно и непрактично.То е ясно че производителите на петрол няма да се предадат лесно...

2

Професор Тюхчеф

преди 6 години

Колкото и пъти да я пуснат, написаното ще продължи да е истина.Решаваме проблемите прилагайки решения тип "умно село"....

1

boto

преди 6 години

Добре бе аз не разбирам нещо.Тая статия я чета за 4-ти път тая година имам чувството, че само и сменят снимките и я пускат да си се караме из коментарите.Лек ден и успешно решаване на проблема в следващите часове!