156

Пешо

преди 6 години

Коментирайте и лайте по клавиатурата и екрана, ама не забравяйте, че ако се сбият, ние ще сърбаме чорбата. И друго има - много бързо може да се видите, опа, видим на бойното поле, мобилизирани като пушечно месо в името на интересите на някой си ненаситник.Страшното много бързо ще дойде.

155

само за информация

преди 6 години

Лельо Ванге, тия отвънка, искат да те питам, дали ке има война, ама се притесняват некак, нали.- Еми то си е война, бре, леля. Война си е, синче. Я, яйцата станаха трийсет и шест стотинки, нали. Да не ти казвам за другото, Пеше. Чу. Къ-къ-къ-къ... - смее си се жената.- Стига, де. Де, свести се малко сега, ааа...- Не бой се, синче. Нема страшно. Нема да има война, Пеше, чу. Нема да има Трета световна война. Чу. Да знаеш.

154

Анонимен

преди 6 години

Поправка: Руският двигател е РД-170, а произвежданият по лиценз е РД-180. Когато американците виждат работещ ракетен двигател със затворена система, те първо не могат да повярват че някой е успял да го направи, а след това не могат да повярват на показателите, които виждат. Филмът е много интересен.

153

чукча

преди 6 години

Лиценза им го дават по времето на Елцин иначе още щяха да скачат с батута или да им гърмят совалките

152

Анонимен

преди 6 години

Въпросните ракетни двигатели /РД-180/ са намерени в Украйна през 90-те години. Работят на принципа на затворената система. Американците не успяват да разработят такива двигатели и се отказват през 70-те. След като са взети първите изоставени двигатели, американците започват да ги произвеждат по лиценз. Двигателите са изцяло руска разработка - има много хубав американски документален филм за тях.

151

Анонимен_777

преди 6 години

До Анонимен 118:''Русия няма абсолютно никакви шансове с/у САЩ, дори янките да не използват ядрено оръжие.''.. ?? Ххаха ! Когато САЩ спечелят поне една малка война, като Виетнам например, може да поспорим ?! САЩ също са много концентрирани около крайбрежията си, но така или иначе Русия имат да 'покриват' по-малко територия , имайки на свой ред повече територия и ядрени..! НЯМА КАК да спечелят САЩ, това не е политика, където можеш да 'излъжеш' до победа...

150

чукча

преди 6 години

Глупчо бездънски никой не спори с теб-ти сам показваш простотията си

149

Анонимен

преди 6 години

До чукчаПрекалено неграмотен и неук си ,за да се спори с теб.Загубена кауза си.

148

Анонимен_777

преди 6 години

До Анонимен 119...:''Русия няма абсолютно никакви шансове с/у САЩ, дори янките да не използват ядрено оръжие.'' ... - Когато САЩ спечелят поне една малка война , като Виетнам например, тогавва се изхвърляй с подобни недуразомения... САЩ също са концентрирани по крайбрежието си, и градовете няма да са спасението в ядрена криза, а незасегнатата територия.. И колко хора живеят в Моск. и Петербург като %, спрямо колко живеят по крайбрежието в сащ ?? Пак повтарям - територия+ ядрени ракети = победа

147

чукча

преди 6 години

Какво значи да си изостанал военно а да имаш ядрени оръжия...Аман от тъпуци

146

Анонимен

преди 6 години

До чукчаНе пиши глупости бе ***.Какво значи да си пробваш късмета ? Това да не ти е видео игра бе.За ядрени оръжия чувал ли си ? Колкото и да си изостанал военно ,имаш ли ядрени оръжия,имаш и сигурност.Точно това е ситуацията на Русия.Отделно наясно ли си за колко жертви,дестабилизиране на региони,глобална криза и още последствия дето ще има ? Аман от *** ,дето дават мнения.

145

До 164

преди 6 години

Тези двигатели са съвместно разработени от САЩ и Русия ,като САЩ държат патента.Ползват се само за първия етап и то на ракетите Атлас за изтрелване на спътници.Проекта излиза много евтино на НАСА ,заради ниската работна ръка в Русия.За да преместят завода в САЩ ще им излезе около 5млрд. долара ,което е безсмилено на този етап.Така че недей да повтаряй неща които си чул недочул някъде.

144

чукча

преди 6 години

Американците ако бяха по напред във военните технологии от Русия както пише един по надолу отдавна да са си пробвали късмета...Ама знаят че ще ядат лобута.Да си дигат самолети на Страшния съд на Не толкова страшния съд и да си трайкат...

143

Анонимен

преди 6 години

Самолети от тази модификация летят непрекъснато. Това е целта - във въздуха винаги да има подобен подвижен щаб, и затова е създаден. Нищо особено не е станало.

142

Анонимен

преди 6 години

Затова ли НАСА все още слага на ракетите си стари руски двигатели?

141

Анонимен

преди 6 години

До НовинарниковРусия не е технологична страна ,че да бъде водеща в каквото и да било.Руснаците сравнени със САЩ на тема космос ,са просто джуджета ,които немогат да излезнат по-надалеч от МКС.Имат някакви успехи по времето на СССР ,но днес не са дори и малка конкуренция на САЩ,да не говорим ,че военно изостават с поне 2 десетилетия,може би вече са по-назад и от Китай.

140

Анонимен

преди 6 години

До РашкоКузя е на ремонт и няма да напусне дока поне в следващите 2 години.Кузнецов е типичен пример за аматъорщината на руснаците.

139

чукча

преди 6 години

Тези сами си дават кураж и сами се надъхват да атакуват а *** пусти страх какво ги чака да не станат за джумбиш-джендарска работа.Айде по смело де...Все някой да се престраши вече ама ....И ние сме колония на такива...

138

Анонимен

преди 6 години

Осъзнавате ли колко сте болни и нещастни тук в тоя форум? Боже !Пази България!

137

Рашко

преди 6 години

руснаците незабавно да изпратят "Кузнецов" да го прихване!