93

Анонимен

преди 6 години

ГЕРБ какво направихте ?Унищожихте плодовете на десетилетния национален труд!Продадохте десетократно по-евтино индустриалните мощности!Родихте хиляда нови милионери за сметка на милиони обеднели!Създадохте най-голямата безработица в Европа!Разпръснахте по света 800 хиляди млади хора!Направихте от специалистите улични продавачи и охранители!Превърнахте боклукчийските кофи в спасителен изход!Намалихте нацията с близо 2 милион жители!Съкратихте средната възраст на българите с 10 години!

92

Анонимен

преди 6 години

Минималната заплата трябва да е 1800 лева за да живеем като европейците и това няма да стане с сигурност

91

Стоян

преди 6 години

Както вървят нещата, скоро няма да има кой да я получава тая заплата.

90

Анонимен

преди 6 години

Базов доход от 1500 лева за провинциалистите а пък който има желание нека да работи!!!!

89

Благоев

преди 6 години

Минималната РАБОТНА заплата в България не покрива минималната издръжка на един човек, дори по занижените критерии на българските"профсъюзи" от 680 лв. на месец!Така че,дори с планираните увеличения сме пак под КОТА 0 !С ТАКА ОТГЛЕДАН ЧОВЕШКИ РЕСУРС НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИВЛЕКАТ КАЧЕСТВЕНИ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ! КОЙТО НЕ Е ЖИВЯЛ С ТАКАВА ЗАПЛАТА НЕ МОЖЕ ДА ГО РАЗБЕРЕ!Сегашната ситуация облагодетелства само местните феодали! Те не обичат конкуренцията с чуждите инвеститори!

88

Отговор

преди 6 години

НЕ!!!! Много е!

87

МРЗ 1000 лв.

преди 6 години

Не е нужно да се обиждате. Уважавайте гледната точка на другия. Избираш период от 2 години, но забравяш, че по времето на министър Дянков МРЗ беше замразена три поредни години. България е на последно място в ЕС по МРЗ след Румъния Литва и Латвия, които са с 50% по-висока МРЗ. Няма как да останат хора в държавата при тези заплати. Имаме демографска катастрофа и до няколко години ако няма рязка промяна в заплащането и съдебната система, изчезването ни ще стане необратимо.

86

Стоян Димитров

преди 6 години

С тия темпове на повишение няма да останат много живи българи, затуй прогнозите са до 2021година.

85

До 95

преди 6 години

На зло куче,зъл прът.Като обиждаш,очаквай да ти отвърнат със същото.Кажи ми в коя друга европейска държава бизнесът плаща 10 процента данък печалба и 10 процента данък общ доход.От 2001г насам всичко е в интерес на бизнеса.За работниците никой и не помисля.Как пък се не наядоха българските"бизнесмени".Даже вместо да вдигнат заплатите ще внасят работници от по-бедни държави.Що не си наемат датски и шведски работници?Нали сме в ЕС.

84

Анонимен

преди 6 години

До До 91Ще пропусна това, че ме наричаш ***. И ето идваме на началната ми идея, че ще плащаме по-високи данъци и осигуровки при едни и същи приходи и печелившият ще е държавата, но не и бизнесът, който е гръбнакът на всичко. Освен това, пак много хора ще бъдат осигурявани на половин работен ден, както беше преди 10-на години масова практика. Повече не мога да ти го обяснявам. Точка.

83

До 91

преди 6 години

***-заплатите в България спрямо БВП са много ниски.Средна заплата в Черна гора-512 евро,в България 457 евро.БВП на човек от населението в Черна гора 7000 долара,а в България е 8000 долара.Сърбия има същата средна заплата като нашата и 5600 долара БВП на човек от населението.

82

do 88

преди 6 години

Говорят ти за нарастване на БВП в проценти и на минимална заплата в проценти и дали това увеличение на върви много по-бързо от БВП.Минималната от 420 е станала 510 - увеличение от 21 процента за две години. БВП с колко се е увеличил за това време?

81

Дълго, бе!

преди 6 години

Олеле, ГЕРБ до 2021 ли ще стоят!

80

йвисдй

преди 6 години

Много щедро, бе!

79

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 87Като имаш претенции декларираш ли си всичките доходи?Явно не,щом се осигуряваш на 420 лв.Напомняш ми на един шофьор,който работи като нелегално такси и плюе ,че нямало закони в държавата.

78

Анонимен

преди 6 години

До еми явно не можешВъпросът не е дали аз мога или не мога. Въпросът е, че стандартът ни не се е повишил, за да може да променям цените. Единственото, което се променя са данъците. И не само в моя случай е така. Като цяло брутният продукт не се повишава с толкова проценти, колкото се повишава минималната заплата. Няма логика. Повече данъци се плащат на една и съща продукция. Всяка година се вдига мин. заплата с по 10-ина процента. А дали това е така с реалният БВП?

77

Адам Смит

преди 6 години

Много им е 600 лева на панелите, и без това ще ги похарчат са парцуца и омазнени меса...

76

Анонимен

преди 6 години

Ами управниците да я тестват достатъчно ли е, да пробват един месец с тея пари и да видим ,изедници мръсни как не ги е срам...

75

Анонимен

преди 6 години

Накрая ще останат само партийците (сите партий) и ще се хапят като крастави кучета!

74

1

преди 6 години

За пореден път става ясно, че за децата ни и за младите (които са образовани и квалифицирани) нямат бъдеще в ***..