214

Анонимен

преди 6 години

С православие и добър климат ще привличат украинци и молдовци???Тоя добре ли е?Хората работят за пари! Никой не ходи на работа заради климата.ЗАПЛАТИТЕ, Велев! ЗАПЛАТИТЕ вдигнете!!

213

Селяк

преди 6 години

Ха-ха-ха-ха Тая статия е най-добрия биц за днес!!!И от Зимбабве да докарате хора след първия наем и сметки ще се върнат от където са дошли!Блаженни са вярващите!

212

Коментатор

преди 6 години

Валери Симеонов трябва да понесе лична отговорност за тази политика - българите бягат, тези, които са останали, получават мизерни заплати, сред тях има безработни, скоро ще отпаднат от най-ниската категория, а ние, вместо да имаме адекватни мерки, каним чужденци. Предателство.

211

Анонимен

преди 6 години

"И американски заплати да дадем, пак няма как да компенсираме тези тежки демографски и кадрови дисбаланси".Да, трябваше да ги дадете много по-рано. Но ако и сега не ги дадете, и малкото завършващи добро образование ще изпуснете. Ако сега на 100 пенсиониращи се постъпват 63, не вземете ли спешни мерки, скоро на 100 пенсиониращи се ще получавате 32 млади. Как ще си ги разпределяте- или при който даде по-висока заплата или работодателите ще си обявявате дуел и отстранявате конкурента за работника

210

Анонимен

преди 6 години

А на някой от т.н. "работодатели" да му е хрумвало да започне да плаща европейски пари, за европейските продукти, които при европейско качество, произвежда за европейския пазар, или трябва мултимилионери да станат за 10 г.?

209

пешко

преди 6 години

храна си произвеждам сам,но никога няма да се хвана частен роб на някой за 30 лв на ден!

208

инже

преди 6 години

Хаха че те Виетнам са далеч по-добре от България. Даже познавам инженери заминали да работят там.

207

Вио

преди 6 години

Заплатата е сделка - работникът полага труд, произвежда стока или услуга, а работодателят я продава и ако има ум, печели от това. За този труд се полага адекватно възнаграждение, а не подаяние. Докато така наречените бизнесмени бъркат робовладелчеството с бизнеса, така ще е. С това робовладелско мислене и отношение скоро ще трябва да внасят марсианци.

206

ВЪЗМУТЕНИЯ(Т) !!!

преди 6 години

Ииии както каза чичовото през 1994 г. "Да д.у.хат супата", работодателите де не някой друг. Не виждам що се сърдят на някой друг освен на себе си. Нали дойде демокрацията и на простия пазарен принцип си наемаха работници - плащаш добре и имаш работна сила, не плащаш добре и тая същата работна сила отива при по-добре плащащият. Сега взели се сърдят че нямало работници, ами няма да има като ги прокудихте с "големите" заплати, поршетата (на всяка любовница поне по две) и другите придобивки.

205

Майк

преди 6 години

Трябва ножът да опре до кокала за да се сетят че трябват истински реформи в кочинката.

204

Ф.С.В.

преди 6 години

"И американски заплати да дадем, пак няма как да компенсираме тези тежки демографски и кадрови дисбаланси"-- ХМ !! Абе ВИЕ 28 г се подигравахте с работниците си - Викахте - Ако не ти отърва се махай- на улицата знаеш ли колко много чакат за работа !! Сега се оправдавате че и американски заплати да дадете нямало хора))) ДАЙТЕ ГИ ТЕЗИ ЗАПЛАТИ И ЩЕ ВИДИТЕ__ Ама БГ бизнесът не търси работници - Той търси РОБИ за без пари- Учете виетнамски -Добър ви ПЪТ !! (стандарта в Виетнам е по добър от БГ)

203

Гойко

преди 6 години

Я не съм учил 100 годин за 100 лева заплата.

202

Работодател

преди 6 години

Няма квалифицирани кадри в България- откога търся инженер по кибернетика, до 25 години, с 10 години стаж, да знае английски, немски, френски, руски, турски, арабски, да има шофьорска книжка за камион, да има курсове за гувернантка и по озеленяване на вили, да работи на ненормирано работно време/ тоест сутрин от 7 вечер до 9/, в динамичен екип/тоест да върши цялата работа, щото другите ще са заети с косене на трева на вилата ми/, заплата-700 лева БРУТО, към 500 чисто...НЯМАААААААААА

201

иван тейков

преди 6 години

факт е,че българските т.н. "бизнесмени" са разпределени по сектори и предприятия и малцина от тях произвеждат стоки с добавена стойност от които да се печели много, изнасяме предимно суровини напр. медна руда и концентрат, оловен концентрат, и др. Нашите видни олигарси предпочитат да влагат пари в строителство на бизнес и жилищни сгради, лични вили и имоти в Гърция и др. средиземноморски страни, а не да дават заплати, понеже и така може...ами честито... да идват виетнамците

200

Анонимен

преди 6 години

Ако някой се чуди защо сме на тоя хал, да прочете това интервю. Ама до това води назначеният капитализъм - меринджеи, дето освен да прибират, друго не могат. Връзки, врътки, протекции и се смята за недосегаем. В Русия е същата работа - работникът заплата може и да не получи, ама порше за любовницата трябва да се купи. Нищо чудно, че всичко живо бяга на Запад.

199

Мето

преди 6 години

БГ работодателите са некоректни, но и самата държава е некоректна и грабителска.

198

Кико

преди 6 години

Вече чистачките ще получават повече от професорите защото чистачките наистина работят.

197

СС

преди 6 години

Виетнам толкова е дръпнал напред, благодарение на китайските инвестиции, че им дишаме праха отдавна. Има да се надявате да дойдат виетнамци точно тук на ниските заплати и некоректно отношение към работещите. :)

196

Св

преди 6 години

"И американски заплати да дадем, пак няма как да компенсираме тези тежки демографски и кадрови дисбаланси", твърди Васил Велев"По тая логика и от Америка, американците с американските заплати щяха да емигрират нанякъде, пък целия свят се е устремил натам ... що така. Давай американски заплати 3-4 години, дори и да си на загуба, да видиш как всичкото квалифициран персонал ще дойде при теб, и ще повлечеш крак за всички, и данъците ще се плащат, и инфраструктура, здравеопазване ... ще се оправи.

195

нда...

преди 6 години

..и в Соц-а внасяхме виетнамци и нямаше кучета по улиците... кво пречи и сега...някои фабрики вече разчитат на затворници, за да си запълнят липсите ...*** пък неможея да разчиташ на отговорност и качество от тяхна страна...стана си тегаво с работната ръка..