144

Анонимен

преди 6 години

До 143Ми дано да доживееш да видиш как няма да взимаш пенсия, защото твоите осигуровки са в на някой джоба ! И от кога живеем в цивилизован държава ?

143

Анонимен

преди 6 години

Колко простотия и злоба има в тук пишещите,осигурявала съм се 38 години,внесла съмв държата около 200,000х.л. за да получавам 290.00лв. пенсия!Чувствам се унизително ,когато чета ,че чакам подаяния.и,да има наистина хора,които почти нищо не са внасяла,уредили са си инвалидна ,нека тях да ги е срам,но ,моля,не унижавайте повечето пенсионери,които и без вас са унижени достатъчно!Не забравяйте и тези, които се пенсионираха по времето на Костав и сега получават нищожни пенсии,имайте срам от бога...

142

До 138

преди 6 години

Остатъкът до 1185 лева отива за пенсии по старост и за минимални пенсии. 275 лева е една минимална пенсия и нещо, т.е. плащаш на двама-трима пенсионери за това, че са укривали доходи и не са се осигурявали.

141

Дария

преди 6 години

БРАВО БОЙКО БОРИСОВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО 40 ЛЕВА ЗА ВЕЛИКДЕН БЛАГОДАРЯ ЗА ПАРИТЕ!

140

До 140

преди 6 години

Осигуровки се плащат в цивилизованите държави. Ако не искаш да плащаш осигуровки, отиди в най-бедните държави на Африка, но и там може да се наложи да плащаш.

139

1

преди 6 години

До АнонименАми получаваш тавана!

138

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 140 Не само това ... и пенсия едва ли ще вземеш !

137

Анонимен

преди 6 години

А защо трябва изобщо да се плащат осигуровки???Това няма смисъл ...където и да влезеш плащаш като поп...

136

+++

преди 6 години

Благодарение на сивата икономика при демокрацията, пенсиите са поне два пъти по-ниски, а получавалите пари без да плащат осигуровки са на минималната пенсия след време. Пита се в задачката защо трябва да им се дава пенсия, когато не са си плащали осигуровките? Принципно в България всички социални помощи трябва да се спрат, вкл. детските и минималната пенсия, както и пенсията по старост. Вместо да дава помощи, държавата може да взима по-малко данъци от нуждаещите се.

135

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен135Благодарение на трудовия ми стаж по време на комунизма,пенсията ми е изчислена на 1185 лв,а благодарение на демокрацията сега получавам 910! Предполагам че остатъка до 1185 е разпределен на няколко бонуса,за хора които през живота си са се осигурява на ниски доходи и са крили кинти от държавата!

134

Един

преди 6 години

До ДжурналистСещаш ли се, че не е нормално, немски и т.н.пенсионери да "щракат" с пръсти по морето, а българския пенсионер да няма пари да се качи на автобус до планината?

133

Случаен

преди 6 години

Има работещи в частни фирми, осигуряващи се на минимална заплата и вземащи част от заплатата си в плик допълнително! Има пенсионери, които по време на прехода, работеха и не се осигуряваха, а сега реват за големи пенсии! Има млади хора, които работят за себе си без да се осигуряват! Има и едни пенсионери, които от раждането си получават пенсии и помощи! И най-важното няма закони,които защитават пълно осигуряващите се, защото държавата е абдикирала! А за следващите изобщо НЯМА да има!!!!!!

132

Анонимен

преди 6 години

Комунизмът е виновен за ниските пенсии.

131

Джурналист

преди 6 години

Борисов и 400 лева да даде на всички пенсионери, пак ще се намери някой да каже --- срам. Докато българинът гледа все изпод вежди, ще е така.

130

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 130 Абсолютно съм съгласен !Дори и измислените патриоти за това вдигнаха само минималната ... т.е. само на другата раса !

129

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 130Клевета!

128

Анонимен

преди 6 години

До 126Не сме в робовладелския строй, а сме в УЖ по- развито общество. Строй, в който има социална и пенсионна система за хората. Капиталистическият строй не е оня строй от началото на 19. век, който ти си мислиш. Погледни Франция, Германия, Финландия! Защо сме в ЕС, ако ще живеем както преди 2 века? Капитализмът, държавната политика днес имат социален облик. Знаеш ли какво значи "социален"? Не социалистически, а социален- ориентиран към човека, обществото. Не е само грабеж на труд и блага.

127

Анонимен

преди 6 години

По-голяма част от тези които ще получат бонуси са от тъмно-кафявия етнос или такива,които през живота си са се осигурявали на минимални доходи и са с най-малък принос за осигуритлната система! Бониси заслужават онези,които редовно са си внасяли осигуровките и на големи заплати!

126

Един

преди 6 години

Сещате ли се, че не е въпроса, каква пенсия вземаш, а колко време?

125

Анонимен

преди 6 години

Браво Винету.Ти направи бг.пенсионерите най щастливи и богатина света.