65

Сократис

преди 6 години

Когато се говори за авиация, трябва всички изрази да са точни а не клюки от пейките в градинката...Серьогин не е втори пилот на Гагарин а точно обратно-той е инструкторът.При ранга на Гагарин, той не може да лети самостоятелно без инструктор.Нашият президент също е професионален летец, но ако се наложи да лети ще е с инструктор.Втори самолет СУ-15 пресича непозволено близо пред МИГ-а и го извежда във щопор.Около 14м не достигат на Серьогин-Гагарин да излязат от свредела...Никакви мистерии няма!

64

Я гледай....

преди 6 години

След като има *** дето твърдят че кацането на американците на Луната е снимано в Невада , защо да не се твърди че и Гагарин не е летял в космоса.Кучето Лайка умира от стрес още в началото на полета и руснаците нямат представа дали човек ще остане жив Да , но ние трябва да бъдем първи. За това манекен.Добре ли звучи?

63

Discovery

преди 6 години

Е то е ясно, че е бил дърво пиян. Руснаците да не са луди да го кажат това и националния им герой да го запомнят, че се е затрил, като пиянде. Айде, айде... героите трябва да се идеализират и издигат в култ, не да им намират мана... от ясно по-ясно е

62

Анонимен

преди 6 години

"...човек, който днес е "стар и болен"."С такива оправдания правосъдие не се раздава (всички са равни пред закона).В Германия и Австрия си съдят 90 годишни нацисти и не им пука че са стари.

61

Анонимен

преди 6 години

Още преди Гагарин, радиолюбители засичат радиосигнали от близката орбита:"Я сгораю, мне жарко...."Дали наистина не е първият, а първият успешен?

60

Пипето

преди 6 години

Всъщност високата орбита не е точно космос... и никой с показваната техника не излизал над орбита...

59

Анонимен

преди 6 години

Първият успешен....Колко ли са изгорели преди него и не сме и чули...

58

Джон

преди 6 години

Путин го е ликвидирал, няма спор!

57

123

преди 6 години

Разминал се е с нещо, ама не е било самолет и се е паникьосал и се е разбил. А това което го е приближило е искало д аго сканира, тъй като е бил първият човек в космоса от бая време насам. Известно е, че на някои хора космоса хич не им понася. За разлика от други, при които има значително подобрение във всички посоки.

56

USA

преди 6 години

Първият човек летял в космоса е Доналд Тръмп ! Точка !!!

55

трябва да мине време

преди 6 години

Един ден ще научим кой всъщност е бил първия космонафт

54

Чичо

преди 6 години

А от къде е толкова сигурно, че тоя...как му беше името? А да - Гаргарин, въобще е фъркал у космоса?! Най-вероятно е измислица, оформена у некое кино студио (като при другарите американци).

53

Анонимен

преди 6 години

Само да попитам защо след като са кацнали на луната през далечната 1969 год. не повторят това "уникално" кацане?Последната мисия на Луната е Аполо-17 (1972 г.). В руските учебници може и да не го пише, но това не промена фактите.

52

фалшива статия

преди 6 години

Гагарин не е излизал в космоса. Просто един млад симпатичен пилот става фотомодел на съветската пропаганда. Тъй като валят въпроси от журналисти и той не знае как да отговори, за него напрежението е било голямо и той започва да пие. Стига се решение той да умре като герой.В деня на полета му дават дефектен самолет на който той отказва да лети. Тогава неговия началник заявява че той ще се качи с него. И става белята.

51

Човек

преди 6 години

Извънземни са причината, стига с другите глупави теории!!!

50

Анонимен

преди 6 години

До РуснакаЧе не уби ли Кенеди съветски фен??

49

Анонимен

преди 6 години

Пилототе трябва да са самоуверени и арогантни ко *** ле та. Такава трябва да е природата им. Инциденти се случват именно когато 2 самоуверени арогантни ко *** ле та вземат да си мерят мишките. Вероятно разсекретения документ казва истината.

48

Анонимен

преди 6 години

Кой кацнал къде???

47

Анонимен

преди 6 години

САЩ кацнаха на Луната благодарение на гениалния инженер от СС Вернер фон Браун.

46

До анонимника

преди 6 години

А аеродрумът наистина се нарича Чкаловский. Хубаво е, когато човек е необразован, да си го знае само той, а не и да го показва на другите!Четете малко, не ръсете първото, което ви дойде на акъла!