67

До 64 и 67

преди 6 години

Точно така е. На собствен гръб преживях какво значи да имаш познати, решили да не ограничават с нищо глезотиите на своето 7-годишно дете. Водят го навсякъде със себе си. Бяхме на гости, няколко семейства. Щом седнахме, заподскача из хола, в който има доста скъпи предмети. Взе кристална купичка с капак и започна с все сила да трака с капачето върху купичката. Взеха му я от ръцете, след малко - същото тракане. Този път взело два предмета от наистина прозрачен китайски порцелан.Домакинята пребледня

66

Анонимен

преди 6 години

До 64В Метро е забранено деца под определена възраст да влизат в магазина. Защо? Защото магазина е пълен с кашони които са качени на по 2 метра и повече височина. Никой не се оплаква, защото се вижда реалната опасност. Но ако минете заведението или магазина и влезне дете на бегом и се подхлъзне родителите ще ви спукаат от искове и обезщетения за нанесена средна телесна повреда. Вие сте виновни, защото сте собственици. Но тук не се вижда реалната опасност. За това в хотелите има табели за всичко

65

Анонимен

преди 6 години

Във всяко заведение има ценоразпис. В зависимост от категоризацията на заведението Управител на самото заведение въвежда 20%-50% върху сумата на всеки клиент. Това е упоменато в края на всеки ценоразпис с болт. Подчертано!Как е установено, че децата които се за играят във въпросното заведение ще подлежат на санкция? Трябва да предвижда текст написан някъде.

64

До 64

преди 6 години

Всеки може да пречи определени условия, в това число и дете в количка, но тук идва ролята на възпитанието и разума, да разбереш какво се случва и да постъпиш правилно, така че да не създаваш излишно напрежение. Никой няма против децата, напротив смятам, че българите много ги обичат, но на никой не му харесва да се гаврят с него. Детето трябва да се възпита, да знае кое е позволено и кое не, да знае как да се държи и т.н., ако има родител който смята това за излишно, това говори лошо за него!

63

MM333

преди 6 години

Нормално е този който отговаря за обекта ,той и да определя правилата,защото той носи и последствията при злополуки и др.Нормално е и той да определя кой може да го посещава и как.В цивилизования свят има и заведения с Феис контрол.Ако не я пуснат означава ли пак ,че е дискриминирана?А друг е въпроса ,че на детето мястото не е в заведение и ако имахме работещи институции с нея щеше да се разправя ЗАЩИТА НА ДЕТЕТО.

62

UK

преди 6 години

В добрата стара Англия в пъбовете при никакви обстоятелства не се допускат деца под 12 г. възраст, по две съображения - да не се учат на кръчмарски мурафети от малки и да не нарушават кефа на посетителите. Обаче тукашните молокърмещи, сешоароприспиващи, фейсбукизживяващи милениъл *** са еб***си напастта агресивна!

61

Анонимен

преди 6 години

За същаление в България думи като дълг, чест и достойнство, напълно избледняха, бяха поругани и заклеймени като олицетворение на злото. На днешните български майки всички са им виновни, най-вече че тях ги мързи да раждат и възпитават децата си, обратното е вече рядко срещано изключение от правилото. Тръгнали да се сърдят, че някой си не им търпи дивотиите и смятат, че като ревнат и го осъдят, нещо ще се промени към по-добро, при положение че проблема си е вътре в тях.

60

Я да ти отговоря

преди 6 години

До Я да ви питам аз васИ какво доказваш с позицията си? Че ти самата си олицетворение на всичко вредно в днешна България - нахакана, озлобена, невъзпитана, неспособна да прояви уважение към другите и активно желаеща да им навреди. Внимавай, така възпитаваш и детето си!

59

Анонимен

преди 6 години

До умнаВ българското общество деца са бреме, точно заради такива кухи ***, които се мислят за принцеси, а децата ви престолонаследци, на които всички трябва да се кланят. Това което си написала, не е умно, а признак на тежка шизофрения. Хем иска да ражда и отглежда деца, хем мечтае да кисне по пицарии, кафенете и т.н., хем била майка за пример, хем не желае да възпитава децата си и даже смята това за излишно. Да напуска България, никой няма нужда от такива увредени хора като теб.

58

Анонимен

преди 6 години

До Я да ви питам аз васЛесно! Ти си работодателя на заведението, а аз съм клиента с дете примерно!Детето без да иска да счупи една чаша, а може и две неговата за сок моята с бира примерно! За един час или половин час ако ти се потрошат половината чаши. Може ли да сервираш на други клиенти примерно!

57

Анонимен

преди 6 години

Заради подобни "Умни", като по-долу Иво Христво се изказва така....

56

старомодна

преди 6 години

До умна 50Младите майки са истерични, разхайтени, вторачени във фейсбук и бг-мамма същества, нежелаещи да възпитават адекватно челядта си, поради което нормалните хора негодуват срещу топуркащите край масите, пищящи джуджета. Носете в чантите по един сешоар, за по-лесно. Големи, кресливи, мързеливи бели птици...

55

Анонимен

преди 6 години

До АзЗакона за защита на дискриминацията е ултра неясен, противоречащ на редица други закони и наредби, който може да бъде тълкуван по много начини. Според твоята логика, няма проблем лица под 18 години да посещават барове, дискотеки, кръчми, стриптийз барове, казина и т.н., да консумират алкохол, цигари и т.н., да управляват МПС-та и т.н, защото това било дискриминация на база възраст.

54

Я да ви питам аз вас

преди 6 години

умници такива. Значи собственикът е в правото си да иска такса за деца, защото можело да бъдат шумни и невъзпитани. ОК, но това как гарантира, че дори и да са плати децата пак няма да пречат? И вас като клиенти това, че майката си е платила 20 лв. на заведението какво ви грее ако детето пак ви пищи? Аз пък ако съм ще си платя таксата и ще си консумирам услугата до край. Щом плащам ще накарам нарочно децата да се гонят между масите и да пищят и ще седя поне половин ден най-малко.

53

Анонимен

преди 6 години

До АзИ аз не обвинявам никой, а че закон към закон си противоречат. Двамата са прави и двамата грешат, клиент и работодател, а че работодателите са по алчни от всякога цяла България знае.

52

Решението е просто

преди 6 години

Възпитавайте си децата! Да знаят къде се намират и как да се държат. Никой няма да има проблем, ако на съседната маса има дете, което е видимо възпитано. Не бъдете само форумни супермайки...

51

Анонимен

преди 6 години

"В България на децата се гледа като на бреме и товар"В супер грешка си. Заради липсата на държава всеки втори е на ръба на нервите си от стрес и проблеми. Заведенията не са евтини. Средния човек сяда там на месец - два по веднъж, поне за малко да разпусне. А тогава, се куква бг-мамата, изтрещяла от медийното зомбиране, че всичко и е позволено. Тук говорим против този епичен персонаж, който е в основата на проблема, а не срещу децата. Те са си деца.

50

Аз

преди 6 години

До АнонименНе си ме разбрал/а, аз не защитавам в случая родителите, просто казвам че заведението няма право да слага различни цени, с което те са нарушили закона.

49

умна

преди 6 години

В България има отвратително отношение към децата. Съществува и едно такова неписано разделение деца срещу възрастни. Не разбирате ли, че ние сме едно цяло?В България на децата се гледа като на бреме и товар. Затова най - много по едно се ражда с 300 зора, защото няма кой да виси по кръчмите на ракия и салата по 5 часа. Децата са хвърлени на бабите, а онези, които си ги гледат сами, не могат да идат на една пица с децата заради този отвратителен манталитет, че децата шумят. Напусакайте България!

48

Анонимен

преди 6 години

До АзА би ли цитирал закона Закрила на децата и наредбата на МВР. Защото по първия родител неглижира за детето и го вкарва в заведение където се сервира алкохол, а втория родителя държи лична отговорност за детето си.