62

Аз

преди 6 години

Абе по хубаво от 40 годишна панелка на цената на нова тухла няма. Отивам да купувам.

61

Мен

преди 6 години

До АнонименСпециалиста що не кажеш нещо и за разположението - колко е готино да са на 2-3 метра и ако си не на последния етаж да не видиш слънце никога. А некачествените панелки са разположени шахматно, с големи разстояния между тях, с градинки и места за паркиране. Да ми покажеш някоя нова кооперация проектирана по подобен начин, че нещо не се виждат такива?

60

Мен

преди 6 години

До АнонименТи големия специалист що не погледнеш каква изолация слагат на новите сгради щото в 99% от случаите е *** стириопор който може да потърсиш за колко време ще се свие и ще стане кухо от долу. За 2000лв че дори и 3 на панелката ще направя толкова качествена изолация, каквато не си и сънувал в масовите нови сгради. Да не говорим че новите сгради слягат и имат супер много остатъчна влага.

59

Мен

преди 6 години

Да продължа - като недостатък се пише големи ремонти в старото строителство. ВТФ?! Новото се получава на шпакловка и замазка и ремонта е абсолютно същият както основен ремонт на старо строителство. Да не говорим че много често се налага да се местят стени и да се преправят некачествено поставени дограми в новите апартаменти....

58

Анонимен

преди 6 години

Онтово е пълно със специалисти в коментарите. Как точно ще сравняваш панелката с нова сграда? Като качество панелките са далече от съвременните сгради колкото и да ви се струва смешно. Ако оставим изолацията и инсталациите които са отврат в панелките и задължително трябва да се подменят преди нанасяне факта че чуваш и помирисваш всички съседи е непреодолим дискомфорт. Да не говорим че обикновено съседите в новите сгради са значително по възпитани и приятни от бабките в панелките.

57

55-продълж.

преди 6 години

Преценявайки тази възможност, г-жа Пешева решава да купи маломерна боксониерка по възможност в близост до висшите училища в Студентския град и да си получава месечно наем в евро от някой студент от Гърция.И същевременно си мечтае, че когато внукът й порасне и се ожени, поне на сватбата му тя ще се почувства баба-чорбаджийка, ще му подарицяло жилище (боксониерката)! :)

56

sss

преди 6 години

ako sam si stroisch kuschta novo stroitelstvo i vijdasch kakvo slagasch togava e dobre

55

Мен

преди 6 години

Пълни глупосто, една съвсем малка част от новото строителство може да се мери с качеството на панелките. Всичко останало е леш, за 5 години заприличва на панелка на 50. Относно изолацията - пълна външна изолация с качествен материял струва ~2000лв което е нищо сравнено с разликата в цената. Като добавим лошото разпределения, нереалните квадратури, липсата на всякаква инфраструктура и зеленина май излиза че новите комплекси нямат абсолютно никакви предимства....

54

До До 50

преди 6 години

Представи си г-жа Пешева съседката. Към световна фондова борса ли ще се насочи със своите 50-60 000 лв.?Купува акции и става съсобственик на някое наше предприятие, приватизирано чрез РМД. Някои бивши служители на това предприятие са решили да продадат акциите си и тя ги купува. После, трай коньо за зелена трева, ще получиш дивиденти, но след време. Но сега дай още малко пари, защото си съсобственик, а се налага да предприемем еди какво си.Същевременно, с предприятието може да се случи всичко

53

Think

преди 6 години

Взимам 20 , връщам 27 , голяма оферта...

52

Анонимен

преди 6 години

До До всички умницирента кар на ден е 30 лева(доколкото знам), а си я купуваш за три хиляди лева, т.е. вместо 100 дни /3-4 месеца/под наем, по добре си купи. Ако ми намериш партамент за 3000 лева, ще си купя. Сега направи разлика колко ти е наема на жилище и колко трявба да връщаш кредит. Няма лошо, ако е наравно, но няма сигурност за това, че ако днес изкарвам 2000 лева и утре ще ги изкарам. И най-важното, цените са НЕРЕАЛНО НАДУТИ, неотговарят на доходите.

51

Шоп

преди 6 години

Загледайте се в някоя нормална държава.В хубавите квартали между сградите има пространство.-Как ви хрумна да сравнявате хубавите квартали в нормалните държави с Манастирски ливади примерно?

50

До 50

преди 6 години

Какво да ти кажа, вземи да се образоваш, вместо да пишеш безсмислици. Реално можеш да инвестираш където си поискаш, никой не е казал, че трябва да е специално в компании листнати на българската фондова борса, макар че там риска е в това, че няма почти никакво движение, а не че някой си ще ти открадне парите, но както и да.

49

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 48За условията на старите демокрации това е разумно финансово поведение.Но у нас? Ха си вложил пари някъде, за да ги управляват други, ха си изгорял! Дори нещо повече, може да се окаже, че не само си загубил вложенията си, но дори се е наложило да платиш нещо допълнително.

48

Анонимен

преди 6 години

Наистина в повечето нови райони сградите са ненормално близко разположени една до друга. Ако купиш жилище на някой от по-ниските етажи, няма да видиш слънце. Високите етажи имат по малко слънчице, но и при тях комшията отсреща е само на няколко метра.За такова презастрояване, цените трябва да се намаляват с 50%. Това не са жилищни райони, а кошери!

47

Анонимен

преди 6 години

До бивш строителХората в старите демокрации са в много пъти по-грамотни икономически и отговорни за собствените си финанси, за жалост от масата българи. Вместо американеца да си държи парите под дюшека, в банките или да купуват безумен брои жилища, инвестира на фондовите пазари, което за българина е тема табу, нещо много далечно и непознато, почти митично в България.

46

scott

преди 6 години

До до скотимъдрец,да си се светнал, че от "хубав живот" и динамиката на ситуацията + "умните управляващи", децата ти най-вероятно няма да живеят в територията?

45

Накратко казано

преди 6 години

Статията има за цел да подтикне евентуалните купувачи да се насочат към огромното количество новопостроени сгради, в изграждането на които някои вложиха набързо спечелените си милиони. Сега чакат да реализират печалба.Рекламира се и банка, готова да отпусне кредит.Новото строителство - качеството обикновено е под всякаква критика. В новозастроените райони сградите са така нагъчкани една до друга, че спокойно можеш да се ръкуваш през балкона със съседите от отсрещния блок.

44

До 39

преди 6 години

Няма такава статистика, сравняваш чушки с банани - лихвените нива по кредитите са много различни в различните страни, в различните времеви периоди, различното национално законодателство, различната валута и т.н. Най-вероятно такива ниски лихви в Испания се дължат на държавни гаранции или субсидии при закупуване на първо жилище, това не са пазарни лихви. Но след една година тези лихви може да станат и 7% да речем, ако правителството фалира, испанската икономика изпадне в рецесия и т.н.

43

До всички умници

преди 6 години

Това е все едно, да ми кажете, че е по-изгодно да си взема рент а кар, отколкото да си купя.