23

Виш сега Ристьо!

преди 6 години

Твойте "възобновяеми" източници ги видяхме зимъска, когат' ни слънце имаше ни вятър, а само студ и мъгли та трябваше да внасяме "ток"! Тъй че хич не се прави на умен ами си налягай парцалите че измръзналите да не те вържат някой студен мъглив ден за някоя вятърна перка.

22

Анонимен

преди 6 години

Когато не ду.ха и е облачно ток не ни ли трябва?

21

Анонимен

преди 6 години

Има една подробност, че докато се назлъндисвахме на руските проекти, под давлението на разни сенатори отвъд океана, бившите ни клиенти на ел.енергия си изградиха собствени мощности, и за нас както винаги остана охлаждането на супата плюс потупване по рамото а и по-надолу. Слънчева Турция избра руските реактори за 4 броя централи, а не несигурната слънчева светлина. Защо ли?

20

Анонимен

преди 6 години

Професора приказва тенденциозни глyпocти! Тези сметки са правени при една и съща продължителност на експлоатация - 20 години за двата вида добив на енергия. Само че истината е, че новите руски реактори имат полезен срок преди основен ремонт 70-100 години! А фотоволтаика зорлем ще изкара и 15 години. Съответно амортизационните отчисления ще се разпределят по съвсем различен начин. Същото важи и за разходите по възстановяване! Професора в известен гербаджииски о6лизвач и бездарник!

19

Анонимен

преди 6 години

не става дума за простотия а за обикновенна алчност и гьонсуратизъмте простите са тия дето траят алчната гербава ***

18

Анонимен

преди 6 години

Колко трябва да си ***, за да се откажеш да продаваш газ и ток на Турция и Гърция и да започнеш да внасяш от тях? Минимум трябва да си *** като реформатор или гербер.

17

Анонимен

преди 6 години

Нашата нация техническа е историческа, защото се признава в миналото

16

Зелен

преди 6 години

По добре да остане една голяма ливада пълна с диви прасета, отколкото атомна мафиотска държава.

15

Анонимен

преди 6 години

Токът за народа нека е от АЕЦ Белене. А бизнесмените и политиците нека пътуват с ветроходи и си греят вода на слънце. А те продават на същия този народ скъпия си ток от вятърните мелници, а консумират от евтиния на АЕЦ Козлодуй.

14

Против Аец

преди 6 години

Никакво Белене за да не падне и то в ръцете на гинки калинки.

13

сминдух енд чесън

преди 6 години

Нашата драма е от друго естество,червените милиционери иззеха всички функции и тъй като не могат да надминат себе си създадоха по техен образ и подобие обществена среда.Резултата е видим най вече на летишните терминали,все повече еднопосочни билети.

12

НЕ Е ВЯРНО

преди 6 години

Цената от АЕЦ е 20 евро за мегават , цената на ВЕИ е 135 евро за мегават .Има го на Сайта на ДЕКВР .Този да не лъже Хората .От този Микс в България се облагодетелстват само от ГЕРБ - сигурни , високи доходи - за това ЧЕЗ съди България . А решението е Просто - АЕЦ БЕЛЕНЕ , ВЕИ само в ръцете на Физически Лица - в Германия ВЕИ има само в Частни Ръце а не във Фирми - дори наредиха по покривите на Домовете .

11

офф

преди 6 години

Айде стига бе. Правете Белене акционерно дружество, държавата да влиза с дялов капитал - поръчаните реактори, останалото - акции и на борсата. Който иска централа да си купи акции и ако централата е на печалба да вади дивидент.

10

Бг чудо

преди 6 години

Тиквена държава на фотоволтаици.

9

Доктор Сър Пичук

преди 6 години

Днес ВЕИ енергията струва към 250 евро за мегаватчас, при цена от 450 евро при 15 години. Т.е за 15 години цената не ВЕИ не е паднала дори с 50%, та камо ли с 90% както твърди неграмотника от ТУ София... До 2020 има едва 12 години и имайки в предвид миналото би било свръх оптимистично граничещо с безумие да очакваме цена на ВЕИ под 150 евро за мегаватчас(колкото е цената от ВЕЦ), а това пак е 2 пъти по-скъпо от проект за нов АЕЦ.

8

майорски

преди 6 години

бе не знам ама ...те понеже турците са по глупави ....веха ни Южен поток ....а сега строят заедно с Русия 4исто нова Атомна електростанция .....след 20 години хем газ ще купуваме от Турция ...хем ток!!!!

7

Анонимен

преди 6 години

Предлагам, за да работят фотоволтаиците и през нощта , срещу тях да направим огнища и в тях нощем да горят въглища или втечнен американски природен газ. а ако няма газ , оня специалист от пост номер 1, "българина" , дето разбира от самовари да клечи срещу им.

6

Ха,ха,ха!

преди 6 години

До Българин"давайте стотици милиони за атомни руски самовари"Бре каков експертин си ми бе, обади се на Бойко да те назначи за оператор на АЕЦ, но внимавай когато събираш паяжините по стените, да не бутнеш някое копче , че ще изгори на тъща ти чайника.

5

След дъжд качулка!

преди 6 години

Докато рубладжиите ни се наканят да строят АЕЦ Белене, крепостна Рус ще се разпадне...

4

Ха,ха,ха!

преди 6 години

Седят две баби на пейката и си говорят:Първата, как кръстиха внучката на Бойко ***?Втората, ми май Гинка, щяла да получава тока без пари.