154

УМЕН

преди 6 години

Калинковото правителството на Тиквааата дали може да прецени кое по-добре - работещ съд или оръжие за всички? Според мен - не. Оставка.

153

Englishman in BG

преди 6 години

защото някой не ми харесва коментарът, той очевидно се страхува, че един ден ще имаме промяна в обединението и ще трябва да спазваме законите на обикновените хора

152

Край

преди 6 години

Незряло общество - искайте работеща - ефикасна съдебна система, а не улицата да налага как да се реши всеки един конкретен случай. Адекватната отбрана не означава ако ви нападат с нож да търсите нож а ако е с отвертка - да се браните с клещи. Нищо вярно няма в това. Същевременно няма да е адекватно ако ви замерят със снежни топки да теглите куршума на някой. Закона дава възможност на съдъ да ПРЕЦЕНИ. Трябва ни добър съд.

151

Englishman in BG

преди 6 години

Както винаги, ще получим бърза реакция без подробности за работата му, след което тя ще бъде озаглавена всекидневно и изменена ежеседмично за следващите 3 години, докато всички заинтересовани страни нямат съгласието си, а уголемените портфейли.Обикновените факти, наблюдавани от аутсайдера, само действат с финансова печалба за политиците, ще бъдат приемани с всякакви подробности, всичко за хората ще бъде празно, безполезни думи на хартия.Повторете 3-ия марш и премахнете пиявиците от България!

150

Анонимен

преди 6 години

Има си начини за това да се сдобиеш с огнестрелно оръжие без проблем, не чакайте на държавата, тя няма да позволи, но ние сме длъжни да си защитим семействата макар и незаконно!

149

Анонимен

преди 6 години

До СатаНАТОимам в предвид,че при нападение в дома ти трябва да имаш правото да се защитиш по всякакъв начин ,дори и превишавайки пределите на неизбежна самоотбрана,в смисъл не трябва да търсиш същото оръжие с което те нападат а да ползваш каквото и да имаш независимо дали е много по мощно

148

Englishman in BG

преди 6 години

За да се защитят тези чести, ни връщат няколкостотин години в социалното развитие, убийствата на честта са голям проблем в много европейски държави, особено сред мюсюлманските общности, се работи усилено на европейско равнище, за да се унищожи практиката на отвратително, но в България имаме политици които искат да победят ковчезите си, да се люлеят от въжета в дърветата и да направят всичко да живеят на живо като неандерталците. В противен случай се съгласявам с всички негови моменти относно защитата, но споменаването на защитата на честта е в пряк конфликт с европейската политика

147

Край

преди 6 години

Не се заблуждавайте че сегашния парламент може да напише по-добър Наказателн кодекс. Вътре е Лъчо Мозъка и 240 подобни на него влечуги. В парламента няма експерти а ехидни послушковци с единственото качество - дълъг език за обгрижване на Вожда който ги е назначил.

146

Край

преди 6 години

Закона е изключително прецизен и дава възможност на съда да преценява кога отбраната е адекватна. Не се страхувайте да се защитавате когато сте нападнати - закона е на ваша страна. Не стреляйте с бренеке по ромчета дето ви берат джанки на оградата. В закона не могат да се запишат подробно всеки конкретен житейски случай. Съда преценява. И точно тук е проблема - Съда трябва да е от ЗРЕЛИ МЪДРИ ХОРА С много житейски опит а не от подобия на фолкпевици колкото и добре да са си научили уроците.

145

Анонимен

преди 6 години

Многократно сме настоявали за разширяване на пределите и обхвата на неизбежната самоотбрана в Наказателния кодекс, както и за чувствително облекчаване на режима за придобиване, носене и използване на лично, късоцевно нарезно оръжие за самоотбрана------------ЛЪЖЕШ !!! Единствено настоявахте за втори лифт на Банско. Ако искахте да има такива промени щяхте да ги прокарате, но вие сте ПЛАТЕНИ ЛОБИСТИ

144

Джамбазки

преди 6 години

не е никой, че да се намесва с подобен призив. Все още, макар и на книга, сме правова държава. Ако е толкова вещ в материята да си спомни каква е дефиницята на "самоотбрана" в българското законодателство. Няма да му хареса, както и на мен, ама парламентът дрреме да му....

143

Анонимен

преди 6 години

в Провадия две местни цветнокожи/казвам две,щото са деца/преди нова година изнасилиха и убиха възрастна жена и вече са на свобода- за какво говорим????!!!!!

142

Американ

преди 6 години

До Анонимен(163)Оня лежа в затвора понеже застреля в гърба бягащ от него човек и това е убийство, при това убития не е бил в дома му.Тоя е застрелят нападащ го с нож в дома си и това е самоотбрана. Надявам се да го пуснат веднага.

141

Анонимен

преди 6 години

Рибата мирише от ГЛАВАТА!

140

Анонимен

преди 6 години

Кьде е втория терорист .Не му е работа службите да го търсят нали. Тишина за него.

139

Анонимен

преди 6 години

който ти влезе в собственост а, да можеш да се защитиш по всякакъв начин.Крадец в къщи,гърми ш го и толкоз.

138

Край

преди 6 години

НК е изключително добре премислена система и не напразно от 57 г. няма нов. Лъчо Мозъка и аверите му в парламента не могат да направят по-добър. Проблема е в системата която осигурява прилагането му. Лош е материала.

137

Анонимен

преди 6 години

сега слушах дебата с марковски и джамбазки и останах с лошо впечатление от адвоката,според него закона е идеален защото тогава нуждата от добре платени мазни адвокати е голяма,понеже който може да си го позволи,няма да е осъден,а всички други в затвора,както виждаме.Закона трябва да се промени и да е пределно ясен,за да нямаш нужода изобщо от адвокат в такива случаи или дори начинаещ адвокат да може да ти помогне адекватно,а не само богатите клиенти да са защитени,а бедните не

136

Потърпевш

преди 6 години

Притежател съм на малка вила, не смея да кажа къде. В околността от 25 години вилнее група която обира каквото може. Всички поименно са известни на прокуратурата и полицията. След като подавах многократно писмени оплаквания, разбрах че правозащитните органи освен със статистика с друго не се занимават. Реших да оставя в заключената вила бутилка о ракия с отрова. Мой роднина адвокат ме предупреди, че ако се отрови крадец, ще бъда съден за предумишлено убийство.

135

Край

преди 6 години

Проблема не е в закона а в прилагащите го. Прав е дебелия адвокат. Прокурорката най вероятно е една *** дето сега и върви почивката и не и се занимава със случая, а през това време човека е арестуван. Прокурорите и СЪДИИТЕ трябва да са избираеми и да има възрастов ценз. В момента системата е тотално феминизирана и на династии /цели родове има в съда/. Няма място 25 годишна пикла в Прокуратурата па ако ще да е научила всички закони наизуст.