92

1234

преди 6 години

Какъвто народа, такава и държавата

91

DiesIrae

преди 6 години

Така и така сме тръгнали хайде бабите да обучават внучетата в знахарство и да ги правим лекари, за какво са ти университети. Дядовците ще ги учат как се работи с верижни машини и трактори. Бащите ще ги учат за адвокати и счетоводители. Майките за акушер-гинеколози и направо на изпит пред държавната институция за получаване на документи. Така както е тръгнало направо и училищата да затваряме, за какво да натоварваме учителите като родителите сами могат да учат децата си на буквите и цифрите.

90

DiesIrae

преди 6 години

До TheCrowПрекрасно. Аз пък да питам тези които са за придружител да учи детето как да кара дали биха били съгласни и за оръжията да го направим така. Ето от началото на годината колко убийства с пистолети и автомати станаха. Трябва всички да са обучени как се стреля правилно. Хайде всеки да учи детето си където му е удобно как се стреля с пистолет. Прекрасно нали. Направо с невероятно спокойствие ще се разхождаме като знаем, че всеки се учи да стреля където му е кеф.

89

TheCrow

преди 6 години

Одобрявам идеята да се разреши на гражданите без право да носят оръжие да стрелят по депутати до една година с придружител!!!

88

МaйМyнaтa

преди 6 години

До DiesIraeБраво! От 10-тина коментара написа нещо вярно

87

DiesIrae

преди 6 години

До 78Тази промяна осначава само едно едно единствено нещо - АБДИКИРАНЕ НА ДЪРЖАВАТА И КАТ И ДАИ ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ИМ И ПРЕХВЪРЛЯНЕТО ИМ ВЪРХУ ГРАЖДАНИТЕ! Въртете го, сучете го както искате - това е! Каквито и локуми да разтягате това е признание на държавата, че ситуацията е изтървана тотално, че има стотици хиляди водачи които мястото им не е на пътя и въобще не са получили с право документите си (а за това е виновна пак държавата защото тя ги издава и контролира)! Хайде да чуя вашите доводи!

86

DiesIrae

преди 6 години

До 785. До кога държавата и нейните институции ще прехвърлят всеки проблем на главата на гражданите вместо да започнат да си вършат работата за която им плащаме заплати от данъците си? ТОВА Е ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ! ДО КОГА? Митниците си прехвърлиха проблемите на бизнеса чрез една простотия наречена Интрастат. НОИ си прехвърли болничните на фирмите и лекарите, НАП си прехвърля работата на гражданите като те глобяват като не изискваш касов бон! Да продължавам ли? За това ли плащаме данъци?

85

DiesIrae

преди 6 години

До 78В момента когато всеки знае, че закона се заобикаля с 50+ лева (в зависимост от провинението) то всякаква подготовка се обезсмисля.3. А някои замисля ли се, че когато придружителя има автоматик и научи младежа да кара такава кола колко по лесно би му било на изпита като е с ръчна скоростна кутия? Или това няма какво да го мислим?4. Въпроса е в подготовката на такъв придружител - ако той е точно такъв като тия които повече не искаме да има по пътищата то той ще обучи свое подобие!

84

DiesIrae

преди 6 години

До 781. Колко км минаваш на ден? Ако са много то със сигурност си попадал ежедневно в ситуации в които се чудиш тоя отпред как е взел книжка!2. Когато КАТ е превърнат в статистическо бюро и система за изхранване на инвалиди (катаджии) НЕ СЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ КОЕТО Е ОСНОВНИЯ И ГЛАВЕН ПРОБЛЕМ! От там нататък няма какво да се говори повече! Първо трябва да се променят законите за глобите и КАТ да се направи работещ! Когато те хванат пиян - 50г. затвор без право на условна и без помилване!

83

Анонимен

преди 6 години

Няма лошо един кандидат за шофьор да се обучи допълнително. Той няма да кара в интензивен трафик, а там, където трафик няма. Най-много да удари колата на придружителя си, ако не е лично негова, на кандидата, но не в друга кола, а в някой бордюр.

82

Стар софиянец

преди 6 години

Преди доста години, когато аз карах шофьорски курс, всички които имаха тази възможност караха допълнително с придружител някакви коли, за да се подготвят по-добре за изпита. Избираха някое пусто място и там въртяха колата.

81

Анонимен

преди 6 години

"Шофьорския изпит в БГ е единствения изпит който може да бъде взет от всеки!"Поправка: от всеки, който си плати рушвета за ДАИ.

80

Анонимен

преди 6 години

Ползи от шофирането с придружител преди шофьорския изпит има много, а вреда няма. Напълно необосновани са страховете на някои - вероятността да се засечете с такъв шофьор е практчески нула. Те шофират там, където няма коли, за да свикнат с колата. За вас после ще е по-добре, когато вземат книжка няма да са напълно панирани в началото.

79

До 74 Някой си

преди 6 години

Почти сигурно е, че ако този 19 годишен шофьор в хасковско беше пошофирал допълнително с придружител преди да вземе книжка, тази катастрофа нямаше да се случи и майка му щеше да е жива.

78

Анонимен

преди 6 години

Франция, Белгия, Швеция, Финландия, Австралия, САЩ - в тези държави отдавна е въведено това. Ние чак сега се сетихме, кой е правилния подход. Чак сега се замисляме, защо сме на първите места в света по брой убити на пътя на глава от населението.

77

До Diselrae

преди 6 години

Обобщенията, които правиш са напълно погрешни и май се отнасят за теб и обкръжението ти. Не може заради един на 1 милион шофьори, който бил нещо си, например както си написал цитирам: "*** с джипа отпред е пиян на мотика, кара без книжка и незнае правилника", да обобщаваш, че всички шофьори са такива. Почти всички шофьори в България сме нормални шофьори и за нас твоите обобщения са обидни. "Шофьор с джипа" отдавна мина времето, когато само мутри караха джипове. Сега се карат от хора всякакви.

76

Факт

преди 6 години

Явно почти всики тук не са наясно с базисни неща.Как се шофира по пътищата зависи от контрола за спазването на закона. Законът е така направен, че даже току-що излюпени млади шофьори, да могат да шофират сред далеч по-опитните си колеги. Ако законът не се спазва, вината е само в КАТ, както е навсякъде по света.Никъде по света младите шофьори не се научават да шофират добре само на шофьорски курс и е безумие да искаме от шофьорските курсове да излизат напълно подготвени шофьори. По света друго

75

DiesIrae

преди 6 години

До Някой сиСъвестните хора така или иначе се пазят. Ти като си възпитан няма да тръгнеш да правиш глупости. Да новите водачи нямат опит - факт. Да трябва да се направи нещо - факт. Проблема ще се реши ли само от това - Не, защото държавата не съществува и е абдикирала от функциите си!Ако ще и най съвестния да си, с най много часове ползата е нулева когато *** с джипа отпред е пиян на мотика, кара без книжка и незнае правилника. А с такава промяна тия индивиди ще си останат по пътищата!

74

Щерю

преди 6 години

С изрезка 20х20 см. със заглавието от първа страница на вестник - днешен брой...

73

Някой си

преди 6 години

Хубаво. Щом са решили - сигурно ще го приемат. Ще видим промяната. Ще й се нагледаме. А само един пример накрая - катастрофата в Хасковско от онзи ден, където 19 годишен шофьор катастрофира и уби майка си, която се возила до него. Така ли се трупа опит? Дано спре тази война, най - после!