106

разделение напук

преди 6 години

Голяма нарочна недомислица.Ако се пенсионираш през декември 2018 взимаш 1040 лв таван.Ако се пенсионираш през януари 2019- взимаш 1240 лв.200 лв.повече,за няколко дни ралика?Има нещо гнило в България!

105

Анонимен

преди 6 години

Изглежда много от коментиращите не са наясно с принципа за отпускане на пенсиите! Внасяш по-високи осигуровки и по-дълго време,получаваш по-висока пенсия! При запазване на макс.осигурителен доход най-високите пенсии ще са около 1100-1200 лвСъщевременно тези с таван стават 1040.Отделно,че повечето от раннопенсиониралите се работят и нещо допълнително,така че се получава един съвсем разумен за живот доход!

104

Анонимен

преди 6 години

Някой спомня ли си врътките на Костовия Иван Нейков... Клетвите по негов адрес и Бокото не може да стигне!

103

до 98

преди 6 години

Законен е само ако се отнася до всички, които получават пенсии на едно и също основание. Ако не се отнася до всички -той е незаконен! Прочетете решението

102

Анонимен

преди 6 години

Съда в Страсбург отсече преди време,че държавата определя дали да има таван.НО....ако има таван,трябва да е за всички,щом системата е солидарна.Това е явна дискриминация.При едни и същи условия някои са по равни от други.Ще видим какво ще каже вездесъщия Страсбург,на който много му дреме какви се вършат у нас.

101

toto

преди 6 години

Как може едни работили при 1кат. 5г. да не им дават заскужена пенсия от 2019г а разни тавани 700, 910 лв. сега ,а само новотпуснати от 2019 без таван. Това е геноцид,несправедливост за хора на които по 100лв. на месец се орязват заради таван,за 5г е над 5000 лв.Каде дават така ,да си внасял и после ,,средния''.*** държава сме еййй.

100

Ф.С.В.

преди 6 години

На всеки български гражданин е ясно че--ако се пенсионира в БГ - става автоматично вегетарианец (няма пари)- ескимос (няма ток)- индианец ( облечен в скъсани стари дрехи)-- бой скаут (пенсионер търсещ нещо от природата за да се нахрани) -пешак (не използва никакъв платен транспорт)- човек под домашен арест (няма никаква мобилност поради липсата на пари)- Времето е НАШЕ-СДС ( времето е спряло за него)- самолечител (няма достъп за лечение)- вампир (научава се да вижда в тъмните стаи на домът си)

99

пенко

преди 6 години

Пишещи , считам че МВФ С "кьоравия"Ран- Рът/превръзкатааа/ ,в съучастие с партийците -партократи от БКП- подпомагани от "твоите"и"техните" от СДС и подобни "демо-КРАНТИ" - УНИЩОЖИХА 1400 БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ / ПОНЕ 1000 МОЖЕШЕ ДА ЗАПАЗИМ И РАЦИОНАЛИЗИРАМЕ /!!!Но за САЩ трябваше да сме слаби -на помощи - под контрол !!! ПРИМЕР - БГ-" ОКЕАНСКИ РИБОЛОВ "!!! / ОТ ВАС ДРУГИТЕ/

98

Анонимен

преди 6 години

До Комунистите ограбихаТака е .Няма спасение от комунистите.Сегашните грабят здравната каса на поразия.Сам Дянков пренасочи къ 2 милиарда...***,че се осигурявай!

97

Анонимен

преди 6 години

Вместо да давам по 130 лева на пенсионното, по добре да взимам акции на кока кола в следващите 39 години ... Е то тогава ще съм богат пенсионер.

96

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 94Страсбург наскоро се произнесе: Таванът на пенсиите не е незаконен!

95

Анонимен

преди 6 години

До АнонименАми, ако се бяхте научили да пишете на кирилица можеше да взимате и повече!!!

94

пенко

преди 6 години

Аз получавам" тавана" на пенсиите за трудов стаж и възраст . Приравненият ми трудов стаж към -та категория- труд е 58 год. ! Как съм оцелял- си е моя работа / само който е работил в първа категория труд знае/ ! Обаче в БДЖ и Енергетиката има втора категория труд по-тежък и опасен от определената "първа" в някои сектори! Работил съм като учител 7.5 години и ви информирам - там трудът е ЕКСТРЕННА КАТЕГОРИЯ и е по-важен от всеки друг труд !!!

93

сминдух енд чесън

преди 6 години

Щом привилегиите на комунизма са актуални до ден днешен,дали лъжата просто не се модифицира в по голяма такава

92

Анонимен

преди 6 години

Как мислите, че ще се произнесе Страсбург по казуса: стари и новотпуснати пенсии?! Аз знам, но дали управляващите знаят...

91

Комунистите ограбиха

преди 6 години

Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.

90

Стар софиянец

преди 6 години

Единственият изчезнал пенсионен фонд след 1989-та е този, създаден с пари от приватизацията, който първото правителство на ГЕРБ - Бойко Борисов, доста бързо опука, заедно с парите на Здравната каса. Пенсии от няколко долара, се плащат, когато заплатите са няколко долара, а за тази хиперинфлация по времето на правителството на Виденов, най-голямата вина е в предишните правителства, започвайки от 1992 годин, които реално фалираха банките, а при Виденов това стане окончателно

89

Стар софиянец

преди 6 години

Явно тук е пълно с хора, които не знаят, че такова нещо като "пенсионен фонд" в България няма и никога не е имало. Единственото подобие на пенсионен фонд е един такъв фонд за много малка част от населението на Бълграия от преди 1944 година. След 1944 година се възприема принципът работещ в други държави, че работещите със своите пенсионни вноски, плащат пенсиите на пенсионерите. Това важи и сега и няма как някакви несъществуващи пенсионни фондове да са изчезнали след 1989-та, освен един

88

До 88-ДА-от стар

преди 6 години

Ти на колко години си бе момче?Кога и как си взимал пенсия?Или още не си стигнал до там.Аман от дечурлига-разбирачи.Много добре помним 4-5 долара една пенсия ,за да плещиш глупотевини.Още 2-3 месеца ако беше останал Виденов и щяхме да сме принудени да даваме ,а не да вземаме.Имаме още памет ей,агитаторе.

87

До 76-до опетков

преди 6 години

Абсолютно прав е опетков.Тук не става дума за комунизъм/капитализъм, а за реално случили се неща.Изгоряха тогава спестявания,обезцениха се пенсии и заплати.Явно си млад и го удряш на политически спор.На 70 съм и трудно можеш да ме обориш с измислени аргументи. А старите пенсии наистина са малки,защото огромна част от хората се пенсионираха със заплата около 200лева през 80те.Как пенсията ти да е 500-600? Новите пенсии /ако се осигуряваш/вече не са така малки.Това за 200 лв днес е измишльотина.