74

Да бъде ден!

преди 6 години

Нощта е черна и зловеща,в разкъсаната земна гръд струи се бавно кръв гореща.Безокий демон на войната,развял е хищно знаменатаи меч въз меч безспир звъни.Сред мрака непрогледно гъстстърчи злокобен силуетна някакъв грамаден кръсти хилядни тълпи отвред вървят,подгонени натам от яростта на златний Бог.И мрака става по-дълбок,тълпите нижат се едвам.За въздух жадни са гърдите,очите молят светлина,един копнеж, мечта еднагори и се топи в душитеи през сълзи и кървав гнет,през ужаса на

73

Анонимен

преди 6 години

ЩОМ ЗА 500 ГОДИНИ ИСЛЯМСКАТА ИМПЕРИЯ НЕ НИ Е ИСЛЯМИЗИРАЛА ЗНАЧИ ТЯ СЕ Е ПРОВАЛИЛА НАПЪЛНО КАТО ИДЕОЛОГИЯ!

72

Поклон Дяконе

преди 6 години

Прости ни, че ние обикновените българи няма да се поклоним пред паметниците ти. Защото там ще е политическата ни мазно-крадлива вихрушка. Ние, българите, обикновените хора не искаме да сме с тях, покрай тях, при тях. Не искаме да им слушаме лицемерните слова! И без техните фалшиви речи-ти си в сърцата ни. Ние ще предадем на децата си кой си ти и какво си направил. Може да те изхвърлят от учебниците, но от сърцата ни-няма да успеят. Прости ни, че ти бе МЪЖ, а сега ни налагат Азис, Евгени Минчев..

71

Поклон дяконе

преди 6 години

ПОКЛОН ДЯКОНЕ! И прости ни! Прости ни,че тук в тоя сайт толерират мнения на гейове и турци, които постоянно плюят срещу християнските ценности и морал и против българското. Прости ни- че ти стриктно записваше всяка изхарчена стотинка за делото, а днес милиарди се източиха от бедната ни страна, милиони се разпределиха по мутри, банди, групировки. Прости ни, ДЕКОНЕ, че искат да те махнат от ИСТОРИЯТА НИ,а ние си траем, защото от ЕС са ни обещали 30 сребърника да се предадем. Прости ни! И ПОКЛОН!

70

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен ДУМИТЕ РАЗБОЙНИК УБИЕЦ КРАДЕЦ ЛЪЖЕЦ НО ПРИ ВОЕННО ВРЕМЕ ВСИЧКО ТОВА Е ПОЗВОЛЕНО!!! ВЪВ ВОЙНАТА НЯМА НЕПОЗВОЛЕНИ НЕЩА! БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ОКУПИРАНА)! ТЪЙ, ЧЕ НЕМА ДА ТИ МИНЕ НОМЕРА!! А ЦАРСКА РУСИЯ ПЕТ ПАРИ НЕ Е ДАВАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ И НЕЙНОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ! ТЯ Е ИСКАЛА ДА СТИГНЕ ДО ПРОЛИВИТЕ НИЕ СМЕ БИЛИ ТРАНЗИТНА ТЕРИТОРИЯ НИЩО ПОВЕЧЕ! БЪЛГАРИЯ ПРИЗНАВА НА ЦАРСКА ХРИСТИЯНСКА РУСИЯ ВСИЧКО!! И БЪЛГАРИЯ НЕНАВИЖДА АНТИХРИСТКА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ СТОРИЛА НИ САМО ЗЛО!

69

Анонимен

преди 6 години

Точно. Ужасното им грачене не може да бъде заглушено. Как да го заглушиш. Живеем в демокрация. Единствената надежда е българинът да развие своя "музикален" слух

68

Ужас!

преди 6 години

И като чете човек коментарите му идва да възкликне И защо ти трябваше, Дяконе? За такива хора ли?...

67

Анонимен

преди 6 години

Прав е Ботев, гарваните (все още) грачат грозно и зловещо.И все за парите им е думата...така и парите на дядо Добри взехте да смятате.Черни са ви мислите, черни са ви думите, черни са ви душите. Но затова никой не вие виновен, камо ли Апостола. Той ви е дал възможност да грачите...поне това му признайте, заради вас си, не заради него..."Времето е в нас и ние сме във времето.То нас обръща и ние него обръщаме."Слепци.

66

Анонимен

преди 6 години

Джингибито е бил пионерът и първопроходникът на застраховането в България. Събирал е такса спокойствие

65

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 65СЪД СЪСТАВЕН ОТ ТУРСКИ СЛУГИ ХА ХА ХА ТОЙ СЪДИЛ ЛЕВСКИ ХА ХА ХА , МО ТА МО СЪС СЪДА В АНКАРА ЕРДОГАНСКИЯ :DВЗЕМИ СЕ ГРЪМНИ БЕ :D----------ДА ЛЕВСКИ ИМА ВИНА И ТЯ Е БИЛА , ЧЕ Е БИЛ ПРЕКАЛЕНО МЕК КАТО ХАРАКТЕР А Е ТРЯБВАЛО ДА Е КАТО ДЖАК ИЗКОРМВАЧА И ДА ГИ ПОЧВА НАРЕД :D

64

Анонимен

преди 6 години

И тези от Белене, достойни хора бори ли се срещу тоталитаризма и липсата на демокрация. Жертвите на комунизма... И тях да включим. К'во ще кажеш.

63

Анонимен

преди 6 години

НЕ МОЖЕ ДА СИ ЗАМОЖЕН ПО ОНИЯ ВРЕМЕННА АКО НЕ СИ СЛУГА НА ОСМАНСКАТА НАПАСТ!! :DЩОМ СЛУЖИШ НА ДЯВОЛА СИ ЗА УБИВАНЕ НЕ ЗА ОБИР! :DДОРИ НА САМИЯ РОБИН ХУД МОЖЕ ДА МУ СЕ ТЪРСИ СМЕТКА ЗА ДЕЯНИЯТА ЗАЩОТО Е КРАЛ ОТ БОГАТИТЕ НО ТОВА НЕ ВИНАГИ ЗНАЧИ , ЧЕ СА ЛОШИ!!ДОКАТО НАШ ЛЕВСКИ НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ ТЪРСИ СМЕТКА ЩОТО ВСИЧКИ БОГАТИ ПО ТОВА ВРЕМЕ СА БИЛИ ОБВЪРЗАНИ СЪС ВЛАСТТА ИСЛЯМСКАТА :DЛЕВСКИ Е УБИЛ РАТАЯ И НЕ Е БИЛ НИКАКВО МОМЧЕ НА 14 ГОДИНИ А МЪЖ ТАКА ТВЪРДИ БОЖИДАР ДИМИТРОВ А ТОЙ ЗНАЕ!

62

Анонимен

преди 6 години

Левски го е съдил неизбежен справедлив военновременнен народен съд. Ще запазя минута мълчание за Левски само ако се включат и жертвите срещу фашизма. Така ни учат онези от парламента и ето резулатата

61

Анонимен

преди 6 години

Прав бил. Каква истина. Радетел на истини или психично болен. Спомням си думите на една англичанка, изучаваща живота на Левски. Казва, че е единственият, който печели от ровенето в неговия живот. Изключително чист човек, верен на каузата, обичащ народа си.

60

До анонимен 60

преди 6 години

Или казано по-просто - разкарай се от статията и спри да даваш оценки. Тука не е сергия и дано *** да се поразмърдат и те изтрият, ако технически е възможно.

59

Анонимен

преди 6 години

Айде сега то и промяната на имената беше доброволна. Там протестирали са някакви турци *** те са били неграмотни терористи и престъпници.

58

Анонимен

преди 6 години

Сега пък и охраната ли била малка?! 200 а не 20 са били от Търново до София.Тогава вече поп Кръстьо е потвърдил,че този е търсения.Пътуването към София също е изненада.Комитетите в Сев.Б-я са били разгромени след Арабаконак.

57

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 57Или казано по-просто - истината е без никакво значение за българина! Знаеш ли, аз това го твърдя откакто бях 7 месечен - българите са алергични към истината и затова всичко в историята им е лъжа и измислица! Вече наистина ми омръзна да съм винаги прав, но ... пак съм прав!!

56

айде сега

преди 6 години

Човека,който го боготворите си е бил АБСОЛЮТЕН разбойник. Рекетирал богатите българи(а те са били доста на фона на т.нар. "робство"),някои му са се връзвали, а повечето-НЕ. така,който не му давал пари,той сам си ги вземал.На една от кражбите свидетел става ратая(БЪЛГАРИН) на чорбаджията,който се опитал да го спре,но вашият "герой" просто го намушкал и го убил.В пределите на Османската империя,убийствата са се наказвали жестоко-обесване. Комитети и разни групи от по 10 чов. са били просто параван

55

Анонимен

преди 6 години

ИСЛЯМИСТИТЕ ПЛЮЯТ ПО ЛЕВСКИ ЩОТО ГИ Е ИЗБИВАЛ УВИ НЕ ДОСТАТЪЧНО МАСОВО :DПУТИНОФИЛИТЕ ПЛЮЯТ ПО ЛЕВСКИ ЩОТО ТЕ НИКОГА НЕ СА ЗАЩИТАВАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ А САМО ТЕХНИТЕ СИ ОСВЕН ТОНА СА АНТИХРИСТИ ПРИ КОИТО НЯМА НИЩО СВЯТО!!!