141

Анонимен

преди 6 години

Работил съм с доста колеги от Украйна, но има една доста съществена разлика, единни са и не прекланят глава пред чорбаджията. Свърши КИ му смянат, мята унформата и към плажа. Без допълнително заплащане не бачкат и минута повече от договореното. Първата година шефа ни се подхилкваше, че е намерил евтини бачкатори, но след като му се случи с няколко от тях да го отсвирват и запя друга песен.

140

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 6 години

До азДокато има работливи етнически турци на морето, ти чЕкай мързеливи млади българи даурегулират нещо.По цял ден цигари и кафенца - ще се отровят бре !

139

аз

преди 6 години

До АнонименВечеря в евтин ресторант за двама 40евро баце.

138

да видя

преди 6 години

искам да видя, актуален, валиден трудов договор на човек с длъжност камериерка или барман в България, който да докаже официално, че тези хора получават такива пари.....

137

аз

преди 6 години

До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРКолкото и да е странно точно тези мързеливи млади хора ще урегулират пазара на труда или там както наречете това уродливо нещо в Булгария

136

решение

преди 6 години

Да се заменят един милион работници мур гави българи за украинци и молдовци.

135

аз

преди 6 години

Тризвезден хотел в центъра на Осло 186лв двойна стая.Баце.

134

Cupoft

преди 6 години

Eh, kak mi se hodi pak na norvejki ili shvedski shumen kurort...da ne moga da se naspia ot nonstop rokmuzikite na desetki restoranti s razlichni rokmuziki...:-)

133

БГ чорбаджия

преди 6 години

До Анонимен 145"В България и по 300%, сива икономика, рушвети, неплащане на заплати и пак са недоволни."плащам на 3-*** заплати - това за протокола. ти наясно ли си че ако не преведа парите към НОИ ми пишат имейл веднага :))) . ако ми излезе глоба от нещо МИ СЕ ОБАЖДА данъчен и пита какво ще правим с неплатената глоба :))) и аз търся този бизнес с 300% печалба , ако имаш лично инфо може да споделиш , ще делим по равно . а забравих , ако пропусна да индексирам заплатите - автоматично ревизия.

132

Olku

преди 6 години

Dobre che germanja goliama...ima mnogo sanitari, sanitarki, kelneri, kelnerki, higienisti, canalizacionni tehnici, domakini, liftadjii, imbischii, dunerdjii, dokeri, shofiori, vatmani, moriaci, soldati...da idvat u bg da si pochivat horata na kalni bani...:-)

131

Анонимен

преди 6 години

До от Норвегия."В Норвегия браншовия дог. е 17.74 Е на час."Колко е едно спане в 3 звезди хотел в норвежко баце :))) и колко е една вечеря в норвежко :))) ... ей тъй питам за протокола ...

130

от Норвегия.

преди 6 години

В Норвегия браншовия дог. е 17.74 Е на час.

129

Анонимен

преди 6 години

Да обясня на онзи дето пише, че негова позната я "държат" да чисти в Германия за 450 Е. В Германия има браншови дог. 10.30 Е на час. Има варианти да мини джоб, до 450 Е, ако е над тази сума се минава в категория почасово или пълно раб. време. Ако е до 450 няма данъци, здравни оси., ако е над тази сума ги има. Никой никого не "държи" всичко е избор. Често хората работят на пълно или почасово време и чистят някъде вечер 2 часа, като получават още 450 Е чисто. Всеки труд е достоен.

128

Hubax

преди 6 години

Kade izchezna bulgarskia unak, ve... ot solvex i...ahaaa, pri Penelopa?! :-)

127

Анонимен

преди 6 години

По света печалбата на работодателя е 7-10 % и са много доволни. В България и по 300%, сива икономика, рушвети, неплащане на заплати и пак са недоволни. Е това не го разбирам и криви.

126

бай х.й

преди 6 години

Всеки "работодател" в БГ има минимум два луксозни автомобила за над 100 000 евро един, а работниците им масово не стига, че са с мизерни заплати, но не ги и дават редовно, а като напуснеш забрави за последна заплата!

125

Анонимен

преди 6 години

крайно време е заплащането да стане почасово и заплатите да се дават в края навсяка седцмица. Докато това не се случи, ще има много работили цял сезон, без д аполучат заплата срещу труда си. Балъците са на привършване. Дори чужденците ще се усетят след сезон два. :-)

124

Рамбо

преди 6 години

Пишман работодателите скоро ще почнат да се връщат към реалността. Качеството си има цена. Колкото платиш, толкова и ще получиш. Честито.

123

аз

преди 6 години

И за какво са ви тези камериери и сервитьори-ние отиваме да почиваме в чужбина,както през последните 10 години.Да ви ... и самодейците хотелиери.Тази година сме 3 пъти на море-естествено не в Булгария.

122

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 6 години

Колкото млади хора (20-25г) съм уреждал на работа - все са се оказвали мързеливи. и калпави.Виж, по-възрастните работят здраво, колкото и да не им се врва на нЕкои.