281

Вътрешна информация

преди 6 години

Тук явно коментират хора, които никога не са работили в ресторанти. Каква е истината за ресторантите по морето. Подчертавам по морето, защото там оборотите са различни и започват от средно 20 хил дневно и нагоре. От този оборот сервитьорите получават от 4 до 6 % дневно. На калпак се получава минимум 100лв само от процента. На оборот от 2500-3000лв имат минимум 200лв от бакшиш. Сами си сметнете колко прибира един сервитьор дневно, докато вие си мислите, че работи за жълти стотинки.

280

681

преди 6 години

Надница са парите изкарвани за един работен ден!Схващате ли го тоя български език или хич?

279

extremist

преди 6 години

СЕЗОНА БИЛ ЗАПЛАШЕН ОТ ПРОВАЛ , КОЕТО Е СЪВСЕМ В РЕДА НА НЕЩАТА. Я ПОНАПИШЕТЕ ЗА ВИДНОТО хотелиерче ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ, БЕЗ ДА ЗАБРАВЯТЕ ДА СПОМЕНЕТЕ КОЛКО ПЛАЩА И КАК СИ ПУСНА НЕЗАКОНЕН КАБЕЛ ЗА ДИСКОТЕКА

278

extremist

преди 6 години

КОГА ВИДЯ БЪЛГАРСКИ "БИЗНЕСМЕН" ДА ИЗРЪСИ 3000лв. ЗАПЛАТА НА КЕЛНЕР, ЛИЧНО ЧЕ ИДА ДА МУ ДАМ ОЩЕ ТОЛКОВА....

277

Анонимен

преди 6 години

277 -Също така, забравяш, че данък доход, наеми, сметки и услуги в Германия са стабилно по-високи от тези в България. Ако тези падната на половина, ще може и там, 4 човека да ядът със сто евро. Но дори и така да е, поне наполовина да бяха, ама повечето сервитьори не взимат 1500 лева, а 2500 е заплатата на главния или заместника (ама на заместника много рядко). Останалите 20 готвача, се лутат между 1200-1500 лева, за 16-7 часа трду с ден почивка.

276

жеко

преди 6 години

е защо бе нали щяхте да взимате филипинци,молдовци, китайци, украинци да ви работят за 300 лв а вие да ни се смеете че сме алъчни че искаме над 1000 лв, КО СТАНА А? пак голямото лъгане ама хората не ядът вече с колците

275

Анонимен

преди 6 години

Искам да кажа, че сртедностатистическата българска младеж е или прекалено стресирана или прекалено нихилистка, благодарение на подобни работодатели.Работих в един международен офис и имахме много нашенци и само да кажа - всеки, който беше прекарал по 2-3 години в родните бизнес среди ... Не се държеше нормално. Все едно, бяха малтретирани малки деца.

274

Кандидат-сервитьор

преди 6 години

А такса стол с колко се вдига?

273

ВЯРВАМЕ ВИ!!!

преди 6 години

Но нали сме ***, ще се мъчим и тая година в Гърция. Живи да ни ожалиш! Такъв гювеч изтърваваме!

272

Спиртомер

преди 6 години

Това заплати в рубли ли са?Както се казва - " Никой не може да ти даде това което аз мога да ти обещая!"

271

само да кажа

преди 6 години

хахаааха тази година от рано рано започнаха статиите тип стръв за по лесно и безпроблемно намиране на персонал за морето а тази година за сега бият рекордите в обещаването заплатите 3000 и 5000?!?!?! малииии тези пари като вестници за нищо ги нямат тези цифри...то обещаването не е като даването,в софия работодателите поне си признават че пишат големите заплати само за да могат да привлекът работници после заплащането няма нищо общо с това което са написали в обявите та и за морето е така!

270

Анонимен

преди 6 години

Мухахаха :)))40 евро за двама души може да е само в най-дървеното заведение и само за две основни ястия, дори без чешмяна вода.

269

Анонимен

преди 6 години

Къде са тези заплати и това в левове ли е , или в албански валута , стига с поръчкови статии , истинските журналисти , пишат за проблемите , знаят се ,но ... нещата са наред ,е имало малко слабости , но видите ли те важали за цяла Европа , ама що се подценявате дайте как е по света ! В почти всеки град има училище или паралелка по туризъм ,но какви кадри бълват? Езици- почти никакви или до степен плажен английски , само свестни деца си поставят за цел да научат нещо и после - чужбина

268

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 280Еххххххххх, *** руски, Мюнхен си го виждал само на карта.........

267

Анонимен

преди 6 години

Хайде без дрънканици. В Германия в стандартен тип заведение скромна вечеря (ако не поръчваш скъп алкохол, което не е скромна вечеря) в голям град като Мюнхен или Хамбург струва 20-35 евро за двама души. Ако отидеш в скъп ресторант, цените са естествено други - говоря за масови, но съвсем прилични заведения (каквито в България не са много). От друга страна по Мутроморието наистина се наблюдават фантастични цени(200 лева за четирима е мноого!) в дупки,предлагащи кИфтета и пържоли от свински врат.

266

мухахах

преди 6 години

Това му е хубавото на "капитализЪма" , че цената се определя от търсенето и предлагането.

265

брЕх

преди 6 години

Ама това за целия сезон,нали.

264

Анонимен

преди 6 години

За мен, заплата от 5000 на готвач и 3000 за сервитьор са много за стандарта на България! В Германия двама човека да вечерят (скромно) в заведение струва 100 евро , в България за 100 евро или 200 лева в ресторант на морето могат да вечерят минимум ЧЕТИРИ човека! И то най най хубавите места на черноморието!

263

До 275

преди 6 години

Пич , Как си си купувал хляба тогава , как си издържал - един хляб тогава струваше 1500 лева ???

262

Анонимен

преди 6 години

А дано ама на дали