29

До 28-ми

преди 6 години

До АнонименТи от кои си ?...От терористите или от предателите?

28

Анонимен

преди 6 години

Той ли беше плагиатствал от Маяковски или Пеньо Пенев.

27

ognyanz

преди 6 години

И тъй - към докладаДокладвам направо-аз страдам!Но някой ще каже тогава:"Забравяш - въпроса е токлова личен...Ти можеш да страдаштъй както обичашно твоята мъкаще трогне малцина."Грешите -аз страдам за свойта РодинаАз страдам за вас,и за себе си страдам...Защото живота ни бие суровов лицатаа ние примигаме братя,

26

Анонимен

преди 6 години

и сред терористите и предателите може да има талантлив поет или писател.това не оправдава престъпната му дейност. случаят е точно такъв

25

House M.D.

преди 6 години

Какъв си ти мечтател, Фернандес!

24

поет

преди 6 години

Ще строим затвор за живота нов

23

кирил

преди 6 години

вапцаров е македонист комунист който е крадял оръжие престъпвайки военната си клетва.с това оръжие са извършени атентати и са убити 4-*** български войници и е взривен мост.в квартирата му са открити големи суми пари в югославски динари,гръцки драхми и други валути. той е съден като терорист и а не като поет

22

историята

преди 6 години

Бащата на Никола е близък до Цар Борис . При него пристига руски имигрант който търси подслон. Вапцаров го приютява в къщи. По-късно се оказва че той е всъщност шпионин от НКВД. Че този шпионин извръщава съзнанието на младия Никола и го довежда до предателството.Никола никога не е работил като моряк и моряшката му якичка подвежда обществеността. Той често е бил безработен.

21

истината

преди 6 години

Съучениците на Никола си спомнят че е бил безлично дребно момченце което стои в ъгъла. Те споделят че ако не са го били направили герой, нямало да се сетят че са били съученици.

20

Циник до BURZUM

преди 6 години

...а за такива като теб - още няма открити!:-)

19

ognyanz

преди 6 години

Ще строим завод,огромен завод,със яки бетонни стени!Мъже и жени, народ,ще строим завод за живота!Децата ни мратв отровната смрад,без слънце,в задушни коптори.Светът е затвор.Мъже и жени, народ,ни крачка назад!Ще строим заводза живота!

18

юбералес

преди 6 години

1392г??? Мая леко се е оМАЯла. Никола Вапцаров е талантлив поет, лошо само че е работил за СССР срещу България. Въпреки това е уважаван - има музей и се изучава в училище.

17

1312

преди 6 години

Стига ПРОПАГАНДА и величаене на *** ! Това са хора винаги работили в полза на РУСИЯ или някой друг , но не и на БЪЛГАРИЯ !

16

Циник

преди 6 години

Вапцаров - още един безродник!Икона на ***!Никакъв поклон!Никаква светла памет!В неговия отдел от ада - дяволи няма!Другарите услужливо взаимно си натискат главите в казаните с катрана!

15

ТИ ПОМНИШ ЛИ

преди 6 години

МОРЕТО И МАШИНИТЕ.....И ТРЮМОВЕТЕ ПЪЛНИ С ЛЕПКАВ МРАК....И ОНЯ ДИВ КОПНЕЖ ПО ФИЛИПИНИТЕ И ЕДРИТЕ ЗВЕЗДИ НАД ФАМАГУСТА...ПОКЛОН И СВЕТЛА МУ ПАМЕТ

14

inerbals

преди 6 години

Goliam zor v balnata zala na Austria, vanshnia ministar jiv li e?!

13

Анонимен

преди 6 години

Разглезено мамино детенце, първо са го уредили 6 години да учи на държавни разноски в Морското училище.После е сменил 3-4 работи, уволняван заради авария във фабриката, където е бил огняр...последната му работа е била за един месец на изпитателен срок... След това откача тотално и се включва в терористичната дейност на съветските диверсанти у нас. Получавал е кървави рубли (за да убива хора).

12

До Анонимен 20

преди 6 години

Безсмъртния Вапцаров пише: "...разстрел и след разстрела червей...". Ти, анонимен 20, нямаш нужда от разстрел, защото и преди разстрела си червей!

11

Членска карта №7

преди 6 години

До 18Да! Също и мъж! Какво безочие и не се е кланял на националния цвят(повехнал след Народния съд)

10

Анонимен

преди 6 години

Бил е протестант, т.е. небългарин.