48

Анонимен

преди 6 години

До 48 Chefs ...

47

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 31"За да станеш сервитьор в скъп ресторант се изисква доста дълга подготовка"Ако ми кажеш ЕДИН такъв ресторант в София ще ти бъда мноооого признателен.Истината е че ресторант за какъвто говориш в България НЯМА.Така че за къв К.. е етози подготвен сервитьор?

46

Анонимен

преди 6 години

Защо нямам техникуми по програмиране, системна и мрежова подръжка, маркетинг и прочие, в които преподават работещи специалисти ? Има такива в Румъния, Чехия и други малки европейски страни. Там се отделят по 20+ часа на седмица, за да се изучи дадената материя, но какво по-хубаво, да излезеш с хубава специалност на 19 и да почнеш добре платена работа ?

45

Анонимен

преди 6 години

До 30Смешно е, че има такива дилеми в страната ни ...

44

Анонимен

преди 6 години

До 34Във всеки хубав ресторант, главният и сомалиерът са най-често мъже.

43

Родител

преди 6 години

Държавата няма да определя бъдещето на детето ми. Соцът, слава богу, свърши.

42

Родител

преди 6 години

Никой няма да направи щерка ми шлосер. Ако трябва, частно училище щеплащам, но ще учи това, което иска и което я влече, а аз ще я насочвам.

41

Анонимен

преди 6 години

До 9К51Извинявай, но от 25 завършили тези паралелки, рядко има и един, който оправя климатици. Повечето хора, които има нужда от ремонт на тази техника са бедни. Освен ако не обслужваш скъпа техника в ресторанти (а от хубавите нямаме много), платежоспособността на клиентелата ти е смешна.И нека си го признаем 6 години (т.нар 13клас) в гимназия, да се научиш да оправяш печки ? Това отнема точно 6 месеца курс.

40

Анонимен

преди 6 години

В Бг няма значение дали образованието е държавно или частно.И в двата случая НИЩО няма да се получи от *** учител и *** ученик.Един и същ некачествен мат'риал.

39

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 37В университетите се изучават и много ненужни предмети, за да може определени професори да вземат заплата.

38

българин

преди 6 години

Тъжната истина е ,че цялата образователна система след 90-та година е срината!Още в началното , а после и в основното училища ,критериите за минаване от клас в клас са ниски.На матурите в 4 клас има масово неграмотни деца, които не могат да разказват, да смятат до 1000 и да пишат правилно.Директорите "помагат" на матурите и отчитат добри резултати.Децата в горен курс -60% НЕГРАМОТНИ.Така продължава след 7 и до 12 клас.Гимназиите приемат с матура-3, а техникумите с 2.Какви кадри очаквате тук?

37

Анонимен

преди 6 години

Техникумите бяха създадени по времето на соца заради големи предприятия по места, които междувременно изчезнаха, а държавата така и не се реши да инвестира сериозно в преобразуването им----------------ами то държава ОТДАВНА ВЕЧЕ НЯМАИма едни мутри, които по феодален модел са си разпределили територията, барабас с крепостните

36

Анонимен

преди 6 години

Повечето специалности в университетите са безперспективни , за едно висше образование да издържаш студент отиват 20-30 хиляди за оня дето д-ха

35

Анонимен

преди 6 години

Съгласен съм, че системата има забележки. Масово в училищата, от 9клас нагоре, по литература се игнорира всичко, що не е вклюпено в матурите, след което стигаме до хора с 6тици на зрелостните (какво подвеждащо име) изпити, които не знаят кои са Едгард Алън По, Толстой, Балзак и Данте. Срамота ...Но и съвременни енните ученици са много много много глупави ...

34

9К51

преди 6 години

След като държавата плаща за образованието, то тя има право да регулира този процес чрез държ. план прием. Някога през соца в езиковите гимназии имаше прием от 2 паралелки и изпит, влизаха най-добрите. Сега тези учебни заведения са се превърнали в машина за пари- по 7-8 паралелки, само и само да се лапнат парите от МОН, а някой от завършващите ги дори не могат да четат. В същото време ПГ-та са празни, след няколко години няма да има кой ви поправи климатика, печката ... това е положението!

33

Анонимен

преди 6 години

До е?Ако един мъж е сервитьор няма да вземе никакъв бакшиш. Това е професия за жена защото на нея ще и дават добри бакшиши.

32

Анонимен

преди 6 години

Образованието в България е евтино и затова много учат.

31

бай иван

преди 6 години

Кой нормален човек иска детето му да стане шлосер?Учил съм в техникум и съм работил като шлосер 5-6 години. Неблагодарна *** работа по леарни, и заводи на по 60 години.

30

Анонимен

преди 6 години

За да станеш сервитьор в скъп ресторант се изисква доста дълга подготовка

29

Анонимен

преди 6 години

Ами да ви кажа един сервитьор по морето в по- вървежен ресторант за 4 месеца се прибира със спестени 15-20 бона . Защо пък да не учат за сервитьоти по-добре е от колкото физик с 400 лв заплата