162

Andreshko

преди 6 години

Правилно постъпваш Мъск,дядо Господ също трябва да си обнови автомобилния парк...

161

Анонимен

преди 6 години

има малка промяна в траекторията, поради това че третия двигател е работел повече от необходимото.

160

Анонимен

преди 6 години

15 май 2017 г. 17:45 ч.Светослав Александров. На днешния ден през 1987 година от космодрума Байконур излита ракетата "Енергия" - това е последната разработена и летяла до този момент свръхтежка ракета в историята на космонавтиката. "Енергия" е от същия клас като "Сатурн 5" (ракетата, извела хора до Луната в рамките на програма "Аполо") и "Н1" (неуспешният съветски еквивалент). "Енергия" е имала способност да извежда в ниска околоземна орбита товар от 100 тона (в сравнение със "Сатурн 5" - 140 тона и "Н1" - 95 тона). В сравнение с тях модерната тежка ракета на САЩ "Делта 4 Хеви" може да изв

159

Анонимен

преди 6 години

Не разбирам как нашенските русофили са такива стръвни антисемити, при положение, че се пишат антифашисти (а те не са) и при положение, че болшевишкия преврат от 1917 е реализиран главно от евреи, начело със сифилитика Улянов, който също е с еврейски произход.

158

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 163"Буран" е съвършено различна от "Шатъла". Изпълни перфектно задачата си, но се яви Господ и наля акъл в главите на руснаците. И те канцелираха програмата "Буран". Щяха да си издухат всичките пари за това нещо и да се сгромолясат икономически. Сега дано пак им се яви и да ги възгищиса от идеята да правят суперсамолетоносач. За тези пари могат да направят поне 10 подводници клас "Хаски", с които ще пошашавят янките.

157

Анонимен

преди 6 години

Ало евреите са навсякъде било в Великобритания или нейната колония Южна Африка

156

До 186

преди 6 години

Предпочитам да се кефя на делото на този евреин пред пъклените дела на Мурдехай (Маркс), Бланк (Ленин), Бронщайн (Троцки), Каганович...

155

до 183

преди 6 години

Той поне се отчита ефективно, нашите взеха с 4 милиарда даже и колело не можаха да разработят а камо ли ракета.

154

Анонимен

преди 6 години

Какво се кефите на делото на този евреин Илон Мъск,куп пари за нищо.Между другото духовно,технологично и цивилизационно по развитите извънземни, никога няма да влезнат в контакт с тази страна управлявана от Рептили,Ционисти последователи на Луцифер.Ванга е казала в "Русия ще се родят умни деца,които първи ще открият извън земен живот".Тогава ще се разбере,как се е появил живота на Земята.

153

Анонимен

преди 6 години

Русия (СССР) е водеща сила в космоса до средата на 60-те на миналия век: първи изкуствен спътник, първо животно, първи човек, първо излизане в открития космос. След това обаче бива настигната и бързо задмината. Изгубено е състезанието за луната (фиаското Н1), корабите за многократно използване, планетарните мисии, GPS-системата...

152

Анонимен

преди 6 години

Гледайте видеото преди да пишете глупости. Ракетата е двустепенна (за сега за многократно използване са само трите бустера на първата степен). Втората степен беше запалена за кратко до ниска орбита. След това е имало още две запалвания. Едното е било за трансорбитални маневри- изпитания по поръчка на ВВС на САЩ, които ще изтрелват нещо тази година. Последното запалване е изразходило цялото гориво и е вкарало товара в транспланетарна, хелиоцентрична орбита. Това е станло към 6 часа сутринта наше.

151

Ksp

преди 6 години

За многото хора твърдящи, че Елън Мъск пилее пари на вятъра, а хора гладуват - той не е виновен. Ресурси има достатъчно за всички. Но Елън Мъск какво носи вина , че държави в Африка и по земното кълбо се оправляват от корумпирани политици. Елън Мъск ли ви е виновен на повечето българи, които си избират корумпирани политици, които източват банки и държавата с обществените си поръчки. Не повечето бедняци сами си избират палача с невежеството си.

150

Анонимен

преди 6 години

да ви имам споровете, "роскосмос" планираше такива полети за през 19-25 година, но канеше и наса за участие в тях, след като настана конфликт и руско ембарго вече стана ясно че нито САЩ нито русия могат да направят това,поради липса на сътрудничество,се намесиха частните фирми които се заеха задачата, те не са политически зависими.Това не е единствения такъв проект , има още един частен проект мисля че до една две години и ще са готови.А въпроса кога ще бъде с пилот е друг.

149

Ksp

преди 6 години

Повечето хора явно не слушат, че това е тестов полет и се практикува от всички космически компании и страни, да се пращат безполезен товар с цел тест. Колко обаче пари ще спечели от рекламата на електрическите си автомобили е друга работа. Една рекета преди струваща близо 400 милионна вече ще струва 100 милионна. Скоро може да стигне до милион на тон полезен товар в орбита.С толкова евтини рекети ще може всяка година да се пращат по 20-30 полета до Марс без проблем с доставки за бъдещи експедици

148

Анонимен

преди 6 години

Милиарди в Космоса! С червено кабрио и манекена Стармен.Тоест отново никакъв технологичен напредък за САЩ а само пясък в очите за психично болните ***.Америка ще продължава да плаща на "Роскосмос" за извеждане на астронафти и след 2022 година.

147

До 175

преди 6 години

Ами прочети бре! Ти ако разчиташ от тоя сайт да се информираш-не ти завиждам. Фирмата си има сайт. В сайтовете за видеосподеляне има вече куп материали от изстрелването, пресконференции, коментари... всичко е обяснено и показано протичко и за неспециалисти. Само с руски няма да стане обаче.

146

До 171

преди 6 години

Пич всичко се каза много точно, но трябва да разбираш английски, а ти разбираш само руски.

145

Анонимен

преди 6 години

Колкото и да се пънете красноармейците, ракета с течно гориво за многократно използване до сега въобще не е имало, а руснаците не са имали никаква и нищо не са използвали повторно. Американците използваха по 2-3 пъти твърдогоривните бустери на совалката-това е.

144

Анонимен

преди 6 години

Русия е единствената страна в момента с пилотирани космически кораби до МКС.

143

Анонимен

преди 6 години

Въпросната ракета качва 64 тона на ниска орбита, над 20 тона на ГСО и към 8-10 тона на транспланетарна. Сега стана ли ти ясно как и къде му е колата на Мъск? И да кажеш да ви прецизират опорните точки, че се излагате. Георги Иванов беше ваш човек (червен бизнесмен), да иде Кутев да го пита като не разбира.