35

Анонимен

преди 6 години

Ами разбира се, че ще ядем повече месо, отколкото плодове. Купуваш си ябълка, а тя няма вкус на ябълка. Купуваш круша, то същата работа. Разните мандарини, портокали, и т.н. боядисани с отровно багрило, недозрели. На практика няма истински добре узрял плод с специфичния си вкус, който да намериш на пазара.

34

Факт

преди 6 години

Имаше преди 1989-та един представителен магазин на бул. Стамболийски и там от време на време продаваха едни много скъпи за онова време филета (13,50 лева/кг), които бяха нещо страхотно. Сега не мога да намеря филе, което да има поне 1/10 от вкуса им - уж ядеш месо, а то не е месо.

33

До 35

преди 6 години

Хайде стига с тези басни! Живял съм по онова време и аз съм си купувал тези работи дето пишеш, че се чакало с години. Всички имахме телевизори, перални, ...че и коли. Аз моята кола я купих 2 месеца след като направих вноската и после 5 години си плащах кредита. Само за Лада се чакаше с години, но това беше изкуствен дефицит, лесно обясним.

32

Анонимен

преди 6 години

До Факт 34ДрОгарю факт , явно днес си решил , че никой не помни какво е било и лъжеш като дърт *** . Като хората имаха пари , защо не си купуваха коли , телевизори , перални , а чакаха с години. Явно ти си от заразените с бацила на БКП-БСП и няма полза да ти се казва . Луканка имаше само веднъж на годината и то ако имаш връзки.

31

Факт

преди 6 години

Хайде да не сравняваме качествените храни от преди 1989-та със сегашните гадории!Ясно е, че преди 1989-та храните бяха с добро качество, но по-трудно се намираха, защото тогава хората имаха пари и всичко се изкупуваше бързо, но в крайна сметка всеки си намираше храните, които искаше да купи. Сега е обратното и това всеки го вижда. Храните са с отвратително качество, но хората ги купуват, защото няма друго. Родените след 1989-та не знаят какъв е вкуса на киселото мляко, сиренето, доматите, ...

30

Анонимен

преди 6 години

Кажете на кое място сме в Европа по изпапкани кила месо на човек от населението, а не ми го сравнявайте с консумацията на плодове. Всъщност лошата новина е, че и месо и плодове консумираме В ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ

29

Факт

преди 6 години

Нормално е да наблягаме повече на месото, което се заблуждаваме, че е с по-малко химия, отколкото останалите храни, но така е при демокрацията - всякаква химия можеш да си купиш и ядеш от магазина, но не и например един нормален качествен български домат, какъвто ядяхме преди демокрацията.

28

Анонимен

преди 6 години

До БДС"Имало" го е за 3.60 ама като не можеш да си го купиш, щото го НЯМА реално на витрината, каква полза?То и Лади "имаше" за 5-6000 в Мототехника....

27

Анонимен

преди 6 години

До БДСИмаше овче сирене за 3,60...Ама от дъжд на вятър!

26

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 27Все пак малко и мярка с лъжите . Разбирам, че според тебе всичко при соца е хубаво , а сега всичко е лошо. С това елементарно разбиране никой не можеш да убедиш. Явно ти си безработен и беден , защото по цял ден пишеш глупости по сайтовете. Не забравяй , че истината от последна инстанция беше при БКП, сега сте за подигравка .

25

БДС

преди 6 години

При соца имаше овче сирене - 3,60 лева и краве - 2,60 лева! и едно масло от 125 гр. за 50 ст. Сега са много и все качествени! С цени от 2.30 /преди година 1,75/ за извара, до над 10 лева за по специални сирена и деликатеси!

24

Анонимен

преди 6 години

С позната си взехме св.бут на промоция от един хипер, 6,20лв. Така се случи, че аз го сготвих същата вечер, а тя го оставила за следващия ден. Отварям, вика, хладилника и смрад. За да се скапе така рязко, значи е стояло бог знае колко на витрината и е на границата на отровното. А какво готвят по топлите витрини, направо не ми се мисли.

23

Анонимен

преди 6 години

Някъде тук покрай веганите една дама кратко обясни, че когато се е отказала от диета само с плодове и зеленчуци, и започнала да се храни с пържолки като хората, чак тогава органите на СЧТракт престанали да се бунтуват и я поставят в напрегнати и нелепи ситуации!

22

Анонимен

преди 6 години

до 22 Да, всеки може да си купи чисто филе бъкано с химия. Прав си!

21

Анонимен

преди 6 години

Вместо да се карате, направете експеримент с доброволци! Правите им пълни изследвания и една година едните само на пържоли, другите само на фотосинтеза! След година пак изследвания и отчитате резултатите на останалите живи - хищниците!

20

Патриот майтапчия

преди 6 години

До Анонимен 10ДрОгарю, извинявам се, че рано рано ви предизвиках такава спастична реакция, само с едно бегло припомняне какви бяха нашите социалистически магазини и асортимента им!Прочее, понасточщем никой не те спира да отскочиш до близка екоферма и да си напазаруваш невероятно чиста и вкусна екологична храна!Без "връзки" (като едно време), без купони и без протекции!На цената на стек цигари!И от мен здраве ти желая, и гледай да не ме изпревариш по пътя за Натам - където ред няма!

19

Анонимен

преди 6 години

Един приятел работеше в месокомбинат при соца и казваше , ако знаете какви *** се мелят в саламите особено в шпековия и камчията никога няма да си го купувате. Та така беше при великия социализЪм. Някой да е видял партийните величия по приеми да ядат от тези салами , които се харесваха на простолюдието. Не нали. За тях се правеха специални колбаси и филета от чисто месо. Сега всеки може да си купи чисто филе .

18

тТт

преди 6 години

Малко като оня виц: "Настанаха времена бедните да ядат топъл хляб с пържоли, а богатите - овес и глухарчета!" ;)

17

Анонимен

преди 6 години

до 19 Ми точно затова го наричахме кучешка радост тоя колбас, защото го купувахме за кучетата, папагал! Имаше един шпеков салам и беше невероятна вкусотия, имаше един салам Камчия с чесън който беше невероятна вкусотия, имаше една Смядовска луканка която беше невероятна вкусотия...тръгнал да ми се дърлиш с кучешка радост, тъппанар!

16

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 10Друарю червен ***, много рано се ядосваш ще получиш някакъв инсулт . Иначе имаше салач кучишка радост, който беше най популярен и пълен с кости, косми и жили нямаше никакво месо. Тоя мит за качеството при соца въобще не е верен, но верен си ти на гнилата власт на БКП .