6

Анонимен

преди 6 години

Супермаркетите не изхвърлят храните а ги връщат обратно на производителите от тях да направят същите храни с по-висок срок на годност.Нищо не се губи.Пример са колбасите.

5

Василев

преди 6 години

Аз ако съм един производител на храни и дарявам всеки път храните, няма ли да работя против собствения си бизнес и работна ръка, която се финансира от продажбите!!!???Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!

4

Анонимен

преди 6 години

"Европейска подписка за борба с разхищението на храни получи тази сутрин подкрепата на над един милион души" а може да го кажем и по друг начин "Европейска подписка за борба с разхищението на храни получи тази сутрин подкрепата на над 0,02 процента от населението на ЕС" Просто да видите как седят нещата в перспектива...

3

В днешна България

преди 6 години

Да се правят такива дарения на категории хора, подобни на изброените в коментар 1.Непродадените храни да не се използват за допълнително хрантутене на здрави пълнолетни хора, които не са в пенсионна възраст и не желаят да работят,въпреки че има незаети работни места, а също и пустееща общинска земеделска земя.Фактът, че такива хора са създали деца да не се счита за предимство, а за утежняващо вината им обстоятелство.Всеки трудоспособен, увиснал на соц.помощи е престъпник спрямо данъкоплатците

2

Даряването на храна

преди 6 години

Даряването на храна е престъпление - склоняване към мързел! Не ставайте съучастници в това претъпление! Който не работи - не трябва да яде!

1

Да, нека е дарение

преди 6 години

Но да е за:1. Трудови пенсионери с пълен стаж, но с пенсии под прага на бедността;2. Истински нетрудоспособни инвалиди;3. Истински сираци - но да се измисли начин тези дарени храни да не отиват в препълнените торби, с които си тръгва привечер персоналът, работещ в социалните домове;4. В центрове за временно настаняване на нормални хора, изпаднали в затруднена ситуация не по своя вина (вследствие имотни измами, безработица, сполетяла изведнъж цялото семейство и други подобни).