24

Ала_Бала

преди 6 години

Таксата за пенсионерите да остане 1 лв, без доплащане от бюджета. Парите спестени от доплащането на пенсионерските такси да се дадат като сума към заплащането на детските прегледи. За другите 3 лв. Издаването на касова бележка е задължение на всеки търговец. НАП може да следи тези суми.

23

Анонимен

преди 6 години

Такива измислени потребителски такси има само и единствено в България никъде другаде по света. След като сме здравно осигурени и всеки месец ни удържат от заплатата за здравни осигуровки, защо още издевателствате и скубете хората с тези такси. Наглостта и алчността ви вече край нямат.

22

Американ

преди 6 години

Прави са хората - държавата не им плаща полагаемото и те искат да прехвърлят отговорността да пациетите. Не са виновни лекарите в този случай, каква е тази "държава" дето бави плащания без последсвие!?

21

Анонимен

преди 6 години

Погледнете само колко ни е смо*ана държавата.Приемат закон с който въвеждат плащане при личния лекар. Ама след 2 години вдигат мин. заплата и променят закона, след още две отново.Е кой луд ще дойде да прави бизнес тук ?

20

Мартин

преди 6 години

Дойде време да излизаме напротести!Голямо нахалство като допряхатакса да плащат за децата и инвалидите! Браво!Толкова "добре ни лекуват", че думи нямам.Засрамете се нещастници!

19

Айде заминавай

преди 6 години

До минаващЩе стане таксата 5.10,колкото е минималната РЗ,когато и пенсията ми стане колкото е тя!А ти не ни мисли!Не напразно всички ходят на запад или в Турция на операции!

18

минаващ

преди 6 години

До И по-точно!- и по -точно 1 процента от мин.заплата-510 лв-5,10 лв.Това трябва да бъде минималната потр.такса,мушмороци.Я питайте роднините си в "хубавата" Западна Европа коклоко плащат здравноосигурените??ААА??Де,гиди,комунистически мекерета И колко процента е там здр.вноска и осигуровките,по принцип??

17

11

преди 6 години

Що трийш морков ***? Или трийш цялото мнение, или го оставяш - така променяш смисъла, *** зеленчук! Ша са радвам някой да ви осъди!

16

(-_-)

преди 6 години

Наглеете ми се струва? БЛС да върви до НЗК и от там да си търсят таксичките.. Аман от мизерници!

15

Агджата

преди 6 години

general practitioner - GP, не е JP и не е JSM :))))))))))))))))))))))))))))))))

14

11

преди 6 години

А що трябва да има потребителска такса? Нали има здравни осигуровки? Напоследък здравните осигуровки нямат никакво значение - плащаш си кат поп всичко.

13

11

преди 6 години

До това еДанък плащат, бе.

12

Ъплоуднат в Облака

преди 6 години

Само лекарите в отдалечени села и райони които всеки ден изминават големи разстояния пеша или с личен транспорт за да стигнат до пациеантите си, заслужават уважение в България. Но останалите 99% са алчни себични мародери!

11

Анонимен

преди 6 години

AMI POSLE SE CUDYAT ZASHTO GI MRAZYAT HORATA.

10

ДО 9

преди 6 години

Остави парите , другото е важно - от Здравето няма по- важно . А личните лекари станаха като касиерки е Хипермаркет .Не Лекуват а са Диспечери - дават Направления срещу Три Лева , това може да го направи всеки Нормален Човек с Достъп до Интернет .Мериш Кръвно , взимаш кръв с маркери за захар - има ги във Всяка Аптека с Инструкция .

9

Анонимен

преди 6 години

Никой личен лекар не издава касова бележка,защото така си спестява плащането на дадък 10% и допълнително плащане на социални и здравни осигуровки по годишната си данъчна декларация като самоусигуряващо се лице,това НАП го знае много добре!всеки личен лекар в края на месец април трябва да се осигури допълнително върху максималният осигурителен доход,това касае и да плати максимума на здравните осигуровки по год.си декларация!

8

Анонимен

преди 6 години

личните лекари трябва да се премахнат - който има нужда отива в поликлиника или болница, където има специалисти и техника. за какъв чеееп да висиш пред личния да ти каже само *** еди къде си и на всичко отгоре да иска пари за това?!? пълно безумие! #мутроландия

7

И по-точно!

преди 6 години

2.895583...

6

МНЕНИЕ

преди 6 години

Моето Мнение е - Да се Върне старата система от времето на Соца - Поликлиники , Болници и Частни Болници .Какви са тези GP в Трафопостове , Стари Къщи и Частни Имоти ???Защо не се разреши тогава и Практика на Лични Зъболекари и Лични Акушерки .Това с Личните Лекари е Детска Работа за изкарване на пари от Лего - Аз ме боли , теб не те боли . Абе айде едно Направление , дай 3 лева .

5

шматка

преди 6 години

Защо въобще има лични лекари.Да не сме 19век.Защо не си избираме болница за лечение вместо ЛЛ.Отиваш на регистратура казваш какви са ти болежките и те пращат в кабинета на съответния специалист.Така ще получаваме помощ от специалисти а не от всезнайковци